Vitrin Kovboy ve yılan derisi modası

Kovboy ve yılan derisi modası

12.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kovboy ve yılan derisi modası

Kovboy ve yılan derisi modası


Kış mevsiminde hepimizi yılan derisi botlar ve kovboy çizmeleri bekliyor. Yazdan kalma renkler kış sezonunda da bizimle birlikte.


       Yaz mevsiminin son günlerini yaşadığımız şu günlerde ayakkabı firmaları kış sezonu modellerini hazırladılar bile. İlk defa müşterilerin karşısına çıkan ayakkabılar Aymod 2000 Ayakkabı fuarında tanıtıldı. Rahat ve kullanışlı modellerin ön planda olduğu Sonbahar-Kış modasında yılan derisi çizme ve botlar da bu yılın ilgi çekeceğe benzeyen ayakkabı modelleri arasında yer alıyor. Üstelik bu çizme ve botlar pembe, mavi yeşil, bordo.. her renkte. Kovboy çimeleri de bu yılın modasına damgasını vuracağa benziyor. Genel olarak Sonbahar-Kış sezonu ayakkabılarında sportif ayakkabıların yerini klasik tarzdaki ayakkabılara bıraktığı gözleniyor.

       Erkeklere havalı taban
       Yılan derisi ve kovboy çizmeleri hem erkek hem de bayanlara hitap ediyor. Bazı firmalar bu ayakkabıların yanında özellikle erkek ayakkabılarında havalı taban olarak adlandırılan ve dışarıdaki havayı içeri vererek ayağın nefes almasını sağlayan ayakkabıları bu sezon piyasaya sürüyorlar.Firmalar şu anda bayan ayakkabılarında uygulanmayan 'havalı taban' modeli gelecek sezona bayan ayakkabılarında da uygulamayı düşünüyorlar. Bu yıl yazlık ayakkabılarda dikkati çeken pembe, fuşya, bordo, şampanya, mavi renkler kış modasına da yön veriyor. Bu yıl bot ve çizmelerde her renk ayakkabılara rastlamak mümkün. Erkek ayakkabı ve botlarında ise siyah ve kahverenginin dışına çıkılmış. Özellikle lacvcert renk dikkatleri çekiyor.
       Nubuk, süet ve kumaş ayakkabılarda bu yıl yerini deriye bırakmış.
       Kış sezonu ayakkabıları ilk defa fuarda müşteri karşısına çıktı
       23. Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı 20-23 Temmuz tarinleri arasında yerli ve yabancı 206 firmanın katılımıyla gerçekleştirildi. Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarda 2000-2001 kış sezonu modasına yön verecek ayakkabılar sergilendi. Türkiyeden Akmen, Toskana, Black Mack, Ziylan, Cabani gibi ünlü 196 firmanın katıldığı fuarda İtalya, Almanya, Belçika, Tayvan, Yunanistan, Tunus, İsviçre ve Hırvatistandan ayakkabı firmaları da yer aldı. Kadın, erkek ve çocuk ayakkabısı üreticilerinin katıldığı fuarda firmalar sayısız ve model seçeneğini tüketicilerin beğenisine sundu.2000-2001 yılı kış sezonu ayakkabı modasına yön veren bazı firmalardan bu yılın ayakkabı modasına ilişkin yorumlarını aldık.
       Sonbahar-Kış sezonuna yeni modelleriyle merhaba diyen Akmen bu yıl erkek ayakkabılarında bu yıl rahat ve kullanışlı modeller ön planda. Siyah, kahvrengi bordo ve lacivert renklerine koleksiyonlarında yer veren Akmen ayakkabılarında havalı taban olarak adlandırılan yeni bir modeli piyasaya sürüyor. İçindeki hava kanalı yoluyla içerideki havayı dışarı veren ve ayağın nefes almasını sağlayan bu ayakkabıların süet, deri ve nubuk modelleri de mevcut.
       Klasik tarzdaki ayakkabıların bu yılın modasına yön vereceğin düşünen Ziylan Ayakkabıda bu yıl rahat ve konforun önemli olduğu modeller moda. Siyah ve kahverengi dışında bu yıl kırmızı ve elma yeşili renklerini de koleksiyonlarına dahil eden Ziylan ayakkabıda nubuk ve süetten çok deri ağırlıklı ayakkabılar kullanılmış. Bayan ayakkabılarında siyah ve kahverenginin dışında bordo, oriv, zeytin yeşili ve hardal renklere yer verilmiş.
       Black Mack yaz sezonunda patlama yapan dolgu, düz veya topuklu ayakkabıların kış sezonunda da ilgi göreceğini düşünerek bu ayakkabılara yer vermiş. Kovboy tarzı ve yılan derisi bot ve çizmeler ise Black Mack'in ilgi çekici modelleri arasında yer alıyor.Firma bu sezon kolleksiyonlarında rahat ve kullanışlı modellere yer vermiş.

       Rahatlık ön planda
       2000-2001 Sonbahar sezonuna merhaba diyen firmalardan biri de Cabani. Gençlere ve kendini genç hissedenlere hitap eden Cabani ayakkabıları bu sene gün boyu aktif şehir hayatı için ideal ve rahat modellerden oluşuyor. Rahatlığına ve şıklığına düşkün tüketiciler için tasarlanan Cabani ayakkabılarının içinde İtalyadan ithal edilen ve bakteri oluşumunu engelleyen bir iç taban bulunuyor. Sonbahar-Kış sezonu ürünlerini kendi mağazalarında ve satış noktalarında bulabilmek mümkün.
       Tüyap Kongre ve Fuar Merkezinde gerçekleştirilen Sonbahar-Kış sezonu ayakkabı modasının tanIItıldığı Aymod 2000 fuarında ürünlerini müşterilerin beğenisine sunan Toskanada bu sene bordo ve kırmızı renkler dikkat çekiyor. Ayakkabı derisinde ise Sonbahar-Kış sezonuna damgasını vuracağa benzeyen yılan derisi kullanılmış.