Vitrin Kozlarını pistte paylaştılar

Kozlarını pistte paylaştılar

13.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kozlarını pistte paylaştılar

Kozlarını pistte paylaştılar

Sibel ARNA

FujiFilm 1999 Türkiye Alp Disiplini Senkronize Kayak Şampiyonası 5 - 7 mart tarihlerinde Uludağ'da yapıldı. Üç profesyonel ekibin katıldığı yarışmada Otel Fahri Ski Team (Otel Fahri Kayak Ekibi) birinci, Uludağ Kayak Okulu ikinci ve Grand Yazıcı Kayak Ekibi de üçüncü oldu. Birinci olan ekip, 22 - 24 nisanda Colorado Vail'de (ABD) düzenlenecek Dünya Senkronize Kayak Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. Kıyas İnanç'ın çalıştırdığı ve Ahmet Kıbıl'ın kaptanlığındaki takım, Torun Taşdemir, Sedat Hamza Çelebioğlu, Zafer Arbak, Atine Taşdemir, Salih Soyak, Göksay Demirhan, Resul Sale ve Nihat Yalçın'dan oluşuyor.
Beko, Radio Oxi - gen, Power FM ve Radio XL'in sponsorlukları ile düzenlenen Fujifilm 1999 Türkiye Alp Disiplini Senkronize Kayak Şampiyonası'na katılan ve sadece kayak hocalarından oluşan 8 kişilik takımlar, teknik kapasitelerini senkronizasyon ve koreografi ile birleştirip, geniş bir pist üstünda "pas" adı verilen ve müzikle desteklenen üç geçiş gerçekleştirdiler. Yarışmanın en dikkat çekici bölümü ise 10. Yıl Marşı eşliğinde yapılan geçişlerdi. Bu bölümün sonunda yarışmacılar göğüslerinden çıkardıkları Türk bayrağını dalgalandırdılar.
Sponsorlardan Mehmet Cent Garan, Cem Hakko, Mustafa Koç ile Kayak Öğretmenler Derneği Onursal Başkanı Erhan Burma ve Kayak Öğretmenleri Derneği Başkanı Doğan Cenkçi'den oluşan jüri, yarışmaları dikkatle izleyip değerlendirdi.
İlk üç dereceyi paylaşan takımlardan 1. gelen takım 800 milyon lira, 2. gelen takım 400 milyon lira ve 3. gelen takım 200 milyon lira para ödülü kazandı.
Bundan önceki senelerde düzenlediği Kar Adam Festivali'yle kayak sporuna verdiği önemi bildiğimiz Cem Hakko co - sponsor olarak katılmasına rağmen organizasyonu yürekten destekledi. Golfe olan tutkusuyla tanıdığımız Mustafa Koç da kayak sporuyla ilgili her türlü organizasyonun arkasında olduklarını belirtti. Ayrıca gelecek yılki yarışmada katılımcı sayısını artırmak istediklerini belirten yetkililer, amatörlere de yarışma imkanı vereceklerini söylediler. Kayak gerçekten de ülkemizin gelişen sporlarından. Gelecek neslin bu sporda çok başarılı olacağının ipucunu Uludağ'da kayak yapan minikler veriyor.