Vitrin Kozmetik sezonu açıldı

Kozmetik sezonu açıldı

23.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kozmetik sezonu açıldı

Kozmetik sezonu açıldı
23 Mayıs 1998
Nora ROMİ

Şu günler kıyafetin yanı sıra kozmetik alışverişlerinin de hızlandığı günler. Cildimizi bir yandan yaza hazırlarken bir yandan da güneşten koruma çabasındayız.
Acaba sizin de gözaltı ve gözüstü kremleriniz ayrı mı? Her hafta düzenli olarak maskenizi yapar mısınız? Yeni çıkan ürünleri takip eder misiniz? Gerçi yeni ürünleri takip etmek zordur. Çünkü firmalar o kadar fazla çalışıyorlar ki onlara yetişmek için epey uğraşmak gerekir. Ben de elimden geldiğince size yardımcı olayım istiyorum. Bir de benim cildim çok hassas olduğu için alerji yapan hiçbir şeyi size önermem. Zaten son birkaç yıldır bana alerji yapan bir ürün de olmadı. Cildim değişmediğine göre, ürünler çok gelişti. Her neyse, Lancome bu sezon sağlıklı bronzlaşmak isteyenlere ürünlerini bir kampanya ile sunuyor. İki tane güneş ve bir cilt bakım ürünü alan herkese plaj çantası ve 6 tane deneme ruju veriyor. Alışverişlerin yanında verilen bu hediyelere ben bayılıyorum. Ayrıca işe de yarıyor. Bilmediğiniz bir şeye para yatırmamış oluyorsunuz. Lancome'un güneş ürünleri 6 - 6.5 milyon lira arasında. Hediye veren bir başka marka da Givenchy. Bu ay içinde yapacağınız alışveriş karşılığında siyah çanta içinde kahverengi ruj ve kalem sizin olacak. Şu anda da başka bir ürününü kullandığım ve heyecanla sonucunu beklediğim Biotherm de güneş sezonu için nefis ürünler çıkardı. Ortalama 5 milyon civarında olan bu ürünlerden 1 - 14 haziran arasında aldığınız zaman güzel bir plaj çantanız olacak. Güneş bakımı derken Stendhal'i de unutmamak lazım tabii. Varese güneş bakım setinin içinde ne ararsanız var. Farklı derecelerde koruma faktörü olan kremler, yüzün kırışmasını önleyen, güneşten sonra sürülecek vücut kremleri gibi.
Bu yazıda Nivea'dan bahsetmeden geçemem. Küçükken mavi kutusunu açıp yüzüme, burnuma sürdüğüm günleri hala hatırlarım. Şimdi Nivea'nın birçok üründen oluşan güneş seti var. Cildi zararlı ışınlardan yüzde 90 koruyacak kremler bile var. Nereden nereye geldik...

Kokulu sutyenler geldi
Ben kendime hemen bir takım almayı düşünüyorum. Fikir çok hoşuma gitti. Ayrıca görüntüleri de çok güzel. "Lou" markasının çıkardığı 3 model iççamaşırı takımı var. Külot ve sutyen. Mor, krem ve kahverengi olmak üzere üç renk tonu da var. Şimdi burada enteresan olan ne diye soracaksınız. Buraya kadar değişik olan bir şey yok. Ama şimdi söyleyeceğim güzel bir şey. Bu sutyenlerin tam ortasında küçük bir yuvarlakçık var. Oraya parfümünüzden damlatıyorsunuz ve saatlerce mis gibi kokmanızı sağlıyorsunuz. Nasıl, gayet güzel değil mi? Eskiden kadınların iki göğüslerinin arasına parfüm sıkılmış pamuk tutturduklarını duymuştum. Artık böyle bir şeye gerek kalmadı gördüğünüz gibi.
Size komik bir haber daha vereyim; yabancı bir gazetede çıkan habere göre roketler üzerine çalışan bilimadamları yeni sutyen tasarımları üzerinde de çalışmaya başlayacakmış. Yakında uzaktan kumandalı göğüs dikleştirici de keşfedilirse hiç şaşırmayın.

Güzel şeyler vardı biz de aldık
Geçen cuma işi kırdım veeee Akmerkez'e gittim. Yanıma da Vitrin ekibinin çıtırlarından Dilek Sancılı ve Sibel Arna'yı aldım. Amacım onlara doğru alışveriş teknikleri üzerine belli taktikleri vermekti. Biz arada bir böyle uygulamalı çalışmalar da yapıyoruz. Kendimizi ilk olarak (hatta tek olarak) fiyatlarının makul olduğu, çeşitlerinin de bol olduğu, İspanya'dan getirilen Mango'ya attık. Dilek beğendiği pantolonları teker teker denemeye başladı. Ben de büyükleri olarak, "Beğendiğin her şeyi al ve öyle kabine gir. Bir anda hepsini dene," deyip günün ukalalığını yaptım. Sibel 36 beden bir pantolon denedi ve sığdığı için çok mutlu oldu. Ben ise her beğendiğimin en büyük bedenini aldım. Ben de sığdığım için çok mutlu oldum. Orada her tip şey bulmak mümkün. Spor kıyafetler, günlük işe ya da bir davete giyilecek takımlar, küçük triko ya da penye bluzlar, atletler, keten, parlak, streç pantolonlar... Gerçekten çok güzel şeyler var. Gece için elbiseler bile var. Oraya mutlaka uğrayın.