Vitrin KÜLTÜR-SANAT

KÜLTÜR-SANAT

22.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

KÜLTÜR-SANAT

KÜLTÜR-SANAT

  • Ressam Serdar Kalmaz'ın Anadolu uygarlıklarından günümüze plastik dilde ve yorumda Keçe İçi Resim Sergisi 31 mayısa kadar The Marmara İstanbul Opera Sanat Galerisi'nde. Sergiyle, unutulup gidecek bir geleneksel kullanım aracının yeniden resimsel biçime dönüştürülmesi amaçlanıyor.
  • Aysu Koçak resim sergisi Maltepe Sanat Galerisi'nde 9 hazirana kadar görülebilir.
  • Bilkent Üniversitesi'nde konuk öğretim üyeliği yapan ressam Doç. Dr. Wieslaw Zaremba'nın karakalem, çini mürekkebi ve yağlıboya sergisi Sanat Yapım Galerisi'nde.
  • Ya Da Tiyatro'nun "Sünnetli" adlı gösterisi 25 ve 26 mayısta Babylon'da. Hüseyin Katırcıoğlu tarafından geliştirilip oynanan, dialar, video projeksiyonları ve eklektik müzik derlemeleri ile zenginleştirilen gösteri daha önce New York'ta da sunulmuş ve büyük beğeni almış. İstanbul'dan sonra Avrupa festivallerine katılacak olan gösteri santçının uzun yıllar süren oyuncu ve yönetmenlik deneyimini yansıtıyor.
  • İstanbul Mizah Tiyatrosu Liselerarası Tiyatro Festivali'nde bu haftaki program şöyle: Atatürk Tek. End. Mes. Lisesi "Bay Hiç" (23 mayıs), Pendik Lisesi "Harputta Bir Amerikalı" (24 mayıs), Maltepe Lisesi "Ermiş Mehmet" (25 mayıs), Özel Bilgi Lisesi "Ah Şu Gençler" (26 mayıs). Oyunlar saat 20.00'de Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde (0216 306 75 42 - 306 15 31) izlenebilir. Haldun Dormen'in sanat danışmanlığını yaptığı festival, yaşayan bir tiyatro oyuncusunun kendi adını taşıyan ödülü Türkiye'de ilk defa kendi elinden genç kuşaklara vermesi açısından da bir anlam taşıyor.
  • Alla Turca Festivali kapsamında Suna Kan'ın solist olarak katıldığı, Şef Cem Mansur yönetiminde Akbank Oda Orkestrası konseri 26 mayısta saat 20.30'da Tophane - i Amire'de. Gene festival kapsamında Mercan Dede Ensemble "Türk Müziğinden Batı Müziğine Etnik Caz" konseri 28 mayısta.
  • Butch Morris İstanbul Ensemble konseri 24 ve 31 mayısta Babylon'da. Butch Morris yönetiminde Yahya Dai flüt, Çağlayan Yıldız gitar, Alper Maral trombon, Sami Altındağ soprano saksofon çalıyor.
  • Bu haftanın en iddialı filmi "Kambur" (On Guard) asilzadelerin asillik ruhunu kendi ruhlarından üstün tuttuğu "kabadayıca" bir melodram. Filmi Phillipe de Broca yönetiyor ve başrollerini Daniel Auteuil (Lagardere), Vincent Perez (Nevers) ve Marie Gillina (Aurore) paylaşıyor. Konusu kısaca şöyle: Lagardere adındaki genç eskrimci hayatının düellosuna hazırlanmaktadır. Rakibi ise, bir sırrı olduğu söylenen tanınmış silahşor Dük Nevers'tır ve kılıcını asalet unvanı taşımayan sıradan birine kaptırmaya niyeti yoktur. Düelloya daha sonra haince oyunlar ve aşk katılır. Böylece film "kainat yaratıldığından beri bir erkeğin bir başka erkekle yaptığı tek gücün kendisinde olması uğruna verdiği sonu gelmez savaşın hikayesi" olur.
  • Sucu (The Waterboy) ise hayatla tek bağlantısı bir kolej futbol takımına su satmak olan Bobby Boucher'in futbol takımına girme isteğiyle gelişen olayları konu alıyor. "Sucu" futbolla dolu bir sevgi filmi. Frank Coraci'nin yönettiği filmde Adam Sandler, Kathy Bates ve Fairuza Balk rol alıyor.
  • Moğollar'ın katıldığı "Bir Şey Yapmalı" söyleşisi Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ta, bugün 17.30'da (0216 346 04 87).
  • Şiir Duvarı Birinci Yıl Şenliği (Salah Birsel ve Mehmet Kemal'in anısına) yarın saat 16.00'da Beksav'da (0216 349 91 55).