Vitrin Kürk halka indi

Kürk halka indi

03.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kürk halka indi

Kürk halka indi
3 Ekim 1998

Şirket 10.000'den fazla ailenin vizon ve tilki kürkü sayesinde geçimini sağladığı İskandinavya'da, bir birlik oluşturarak kürkün işlenmesinde, dikiminde ve tasarımında yeni teknikler geliştirerek dünya modasının kürk merkezi olmayı amaçlamış. Bu amaçla bütün dünya ülkelerinin önde gelen modacılarına Saga kürkleri ücretsiz olarak veriliyor, üniversitelerle işbirliği yapılıyor, Saga uzmanları uluslararası fuarlarda kürklerin işlenişi ve dikimi ile ilgili bilgiler veriyor ve genç modacılar destekleniyor. Hatta insanlar, şirketin merkezi olan Danimarka'ya ücretsiz eğitime çağrılıyor.
Saga'nın son durağı kısa bir süre önce İstanbul'du. Şirketin İşletme Müdürü Jan Erik Carlson Türkiye ziyaretinin amacını şöyle açıklıyor: "Deri sektöründe çok önemli ilerlemelerin kaydedildiği Türkiye'de, deri üreticilerini tasarımlarında ücretsiz olarak desteklemek amacıyla, Derimod başta olmak üzere temaslarda bulunmak ve Türkiye'nin uluslararası arenada ismini duyurmuş genç modacılarından birine sporsorluk yapmak." Carlson tüm yaptıklarının bir dönüşümden ibaret olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam ediyor: "Biz dünyanın bütün ülkelerindeki genç modacıları destekliyoruz. Onlar tasarımlarında bizim ürünlerimizi kullanıyorlar. Böylece geleceğin dünya çapındaki isimleriyle şimdiden işbirliği içinde oluyoruz."
Saga, Türkiye'de Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile işbirliği içinde. Bu işbirliğinin gerçekleşmesini sağlayan ise Tekstil Moda ve Aksesuar Tasarımcısı Doçent Suhandan Özay. Akademik kariyeri bir yana ulusal ve uluslararası arenada da ismini duyurmuş çok yönlü bir sanatçı olan Özay, tüm genç öğrencilerinin büyük başarılara imza atmasını istiyor ve onların bu işbirliği sayesinde ufkunun açılarak büyük başarılara imza atmasını diliyor.
Kendi alanlarında uzman bu iki isme göre, Türkiye'de hem üretim alanında hem de yaratıcılık alanında müthiş bir potansiyel var ve iyi değerlendirildiği sürece başarı kaçınılmaz.
Türkiye'ye gelen bir başka kürk markası da Voss. Kürk duayeni Dikran Barın öncülüğünde kurulan Baranni mağazasında bu markanın modellerini bulabilirsiniz. Burada ayrıca dışı ipek, içi kürk olan modeller de var ki, yaka ve kolları dışarı kıvırarak hoş ve modern bir görüntü elde edebiliyorsunuz. Nişantaşı'nda açılan mağazada kürklerle süslenmiş pelerinler de bulunuyor.