Vitrin Los lezzetos mükemmelos!

Los lezzetos mükemmelos!

28.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Los lezzetos mükemmelos!

Los lezzetos mükemmelos
1998 yılında açılan ve kısa zamanda Türkiye'nin en tutulan Meksika lokantası olan Los Locos şimdilerde Bodrum Cohiba Beach'de. Ama sıkı durun, eylülde Levent'te tekrar açılıyor.

Los lezzetos mükemmelos
Meksika... Yüzde onunu Avrupa kökenlilerin, yüzde otuzunu safkan Kızılderililerin ve geri kalanını melezlerin oluşturduğu Orta Amerika ülkesi. Aynı zamanda da tüm bu kültürlerin nefis bir şekilde harmanlandığı bir mutfağa sahip. Biraz acı seviyorsanız taparcasına yiyeceğiniz yemekler var bu mutfakta. En azından ben öyle yapıyorum. Anne tarafından aldığım Urfalı damak zevkinin ardından şeker, lokum, bal gibi yiyorum Meksika yemeklerini. Bir de yarıyor ki sormayın!
Meksika yemeği deyince şu sıralar aklıma gelen bir tek isim var; o da Levent'teki Los Locos. Ama maalesef bu günlerde kapalı. Yaz aylarında Bodrum Cohiba Beach'da hizmet veriyor. Eylül başında ise Levent şubesi tekrar açılacak. İnanın eylülü iple çekiyorum. Size eski deneyimlerimden bu harika mekanı biraz anlatayım.
Los Locos'un mönüsünde Amerikan, Meksika, Yeni Kaliforniya ve Tex - Mex yemekleri yer alıyor. Tex - Mex, Meksika'nın Amerika ile en uzun sınır eyaleti olan Teksas arasında oluşmuş kültürel kaynaşmadan doğan bir yemek tarzı. Yani 'Texas - Mexico'nun kısaltılmışı.
Mönüde bulunan yemeklere gelince. Bir kere Türkiye'nin en iyi 'fajita'sı Los Locos'ta yenir, bundan emin olun. Bunun yanı sıra hamburgeri ve Kaliforniya tarzı 'wrap'ı da nefistir. Soğan halkalarını, içi krem peynirle doldurulmuş jalapeno biberini yazarken bile inanın ağzım sulanıyor. Ne olur, bir an önce eylül gelsin; Los Locos'un tüm yemeklerini çok özledim. İçki konusunda ise kesinlikle tekila ve margaritayı tercih edin.
Los Locos'un bir de kendine özgü bir kokteyli var. Adı Caiparinia. Rom, kahverengi şeker, ithal yeşil limon ve buzdan yapılan bu karışımı müşteri kendisi havanda döverek hazırlıyor. Los Locos'un tatlıları ise İstanbul'un hiçbir köşesinde bulamayacağınız kadar ağız sulandırıcı ve baharatlı bir yemeğin ardından yenebilecek kadar ferahlatıcı.
Los Locos'ta bitirilemeyecek kadar büyük porsiyonlu bir yemek, tatlısıyla ve içkisiyle beraber kişi başı sadece 10 milyon lira.

İşin sırrı sosta!
Meksika yemeklerine sosları lezzet verir. Bu sosların sırrı, malzemesinin hayli zaman alan hazırlığında. Tüm malzeme geleneksel usulde yağ ile sıvanmış bir toprak kapta ağır ağır kızartılıyor. Sarmısak, soğan, domatesler soyulmadan saplı ızgarada kavruluyor. Bazen kızartılan biberlerin tohumları önceden özenle ayıklanarak acı lezzet yumuşatılıyor. Ve nihayet kızarmış sos malzemesi, ana yemek ile iyice karıştırılarak Meksika yemeği tutkunlarının beğenisine sunuluyor.

El Paso Bomber
Soğuk bir içecekle mükemmel giden bu aperatif, bir kişiye ana yemek için midesinde yer bırakmayacak kadar büyük. İçindeki her malzeme donuk olarak Amerika'dan ithal ediliyor.
  • Jalapeno Poppers: İçi krem peynirle doldurulmuş jalapeno biberi kızartması.
  • Soğan halkası: Biralı una batırılmış büyük soğan halkaları.
  • Mozzarella cheese sticks: İtalyan baharatları ile kaplanmış mozzarella peynir kızartmaları.
  • Texas Toothpicks: Biralı una batırılmış soğan ve jalapeno biberi şeritleri.

    Mekana gelince...
    Los Locos'un dekorasyonu tipik bir Meksika evi havasında. Tahta ağırlıklı ve çini masalı. 200 CD'den oluşan Latin Amerika müziği koleksiyonlarının yanı sıra haftanın belli günleri Kübalı müzisyenler program yapıyor.


    Los Locos
    Çalıkuşu sok. No:13 Levent / İstanbul
    Tel: 0212 296 16 96