Vitrin Lüksü Şile'de paylaşın

Lüksü Şile'de paylaşın

15.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Lüksü Şile'de paylaşın

Lüksü Şilede paylaşın


Bu evler dayalı, döşeli, lüks mü lüks... Valizinizi alıp gidin keyfini sürün. Ormanın, denizin komşusu olun. Sıkılırsanız vazgeçtim deyin paranız geri iade edilsin.


       İstanbul'un insanı bunaltan yaşamından her fırsatta uzaklaşmak herkesin hayalidir. Trakya'da Kemerburgaz ve Anadolu'da Sapanca İstanbullular'ın haftasonu kaçamakları için tercih ettikleri bölgelerin başında geliyor. Ancak, yeni otoban tamamlanmak üzere olduğu için artık Şile de bu bölgelerin arasına girdi. İstanbul'a 60 kilometre uzaklıkta Şile'de, Ağva yolu üzerindeki Doğa Park'ta şehirden kaçmak isteyenlerin beğenisine alternatif bir ortam sunuluyor. Lüksü paylaşarak yaşamak felesefesiyle inşa edilen Doğa Park'ta ilk etapta 150 ev satışa sunulmuş. Aslında 85 meterkare büyüklüklüğündeki iki oda bir salon evler için, satışa sunulma lafı doğru bir tanımlama değil. Çünkü Doğa Park evleri dünyada ilk defa kullanılan "depozitolu kiralama" yöntemiyle pazarlanıyor. Önce üç yıl için 15 bin dolarlık bir teminat yatırıyorsunuz. Sonra her ay 250 dolar kira ödüyorsunuz. Üç yıl sonunda Doğa Park'ın artık isteklerinize cevap vermediğini düşündüğünüzde, depozitonuzu geri alıyor ve evler dayalı döşeli olduğu için bavulunuzu toplayıp yolunuza gidiyorsunuz.

15 gün boyunca deneyin

       Doğa Park'taki evlerin nispeten küçük tutulmasıyla ev sahiplerini evlerinden dışarı çıkartıp çevreyle kaynaştırılması amaçlanıyor. Yüzme havuzu, tenis kortları, 1500 kişilik anfitiyatrosu, dört restoranı ve çevredeki ormanlık arazide kurulacak kır kahveleriyle insanların vakitlerinin büyük çoğunluğunu evlerinin dışında geçirmesi planlanıyor. Kışın devreye girecek olan kapalı yüzme havuzu ve kongre merkeziyle de sosyal yaşamın kış şartalarında da devamı hedefleniyor. Ormanlarla çevrili ve Şile'nin plajlarına 3 kilometre uzaklıktaki Doğa Park satış ofisleri aracılığıyla çalışmıyor. Her pazar düzenlenen barbekü partilerinde Doğa Park kendisini size anlatıyor. Eğer ev almaya karar verdiyseniz, size 15 günlük deneme süresi veriliyor. Bu süre boyunca siz bu 'alternatif yaşam alanı'nı, müstakbel ev sahipleriniz de sizi tanıyor. Deneme süresinin son gününde beğendiğinize karar verdiyseniz, canınız sıkılana kadar Doğa Park'ın ev sahipleri arasına katılıyorsunuz.

Türkiye tarihi de orada

       Doğa Park'ın çevre düzenlemesinde Türkiye'nin tarihi zerginliklerine de yer verilmiş. Pamukkale'nin bembayaz travertenleri, Kapadokya'nın peri bacaları, İstanbul'un Bozdoğan Kemeri ve tarihi surları yeni baştan yaratılmış sizleri bekliyor. Dışında Şile'nin doğası ve içinde de Türkiye'nin tarihiyle harmanlanmış Doğa Park'ta yaşam evin kapılarından, marketteki alışverişinize kadar elektronik çiple kontrol ediliyor. Bünyesinde bir de otel barındıran Doğa Park, sakinlerine istekleri doğrultusunda evlere yemek servisinden, kapıya gazete bırakmaya kadar tatil köyü hizmetleri sunuyor.