Vitrin Madonna olmak istiyorum diyenlere...

Madonna olmak istiyorum diyenlere...

20.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Madonna olmak istiyorum diyenlere...

Madonna olmak istiyorum diyenlere...


VİTRİN CADISI


       Madonna bu, dünyanın, üstünde en çok modayı taşıyan kadını. Son filmi Tatlı Sürpriz bunun ispatı. Filmden sonra mail bombardımanına tutuldum. Ah okuyucularım, biliyor musunuz ki yalnız değilsiniz. Gönül Abla’nız, pardon Vitrin Cadınız emrinize amade. Sizi Madonna da yapar, Hera da. Yeter ki siz isteyin. Aldığım tüm mail’ler Madonna’nın son filmindeki gibi giyinmek istiyorum diyen okuyuculardandı.
       Öncelikle bu giyim stiline bir ad verelim. Etnik ama sentetik değil. Kesinlikle pamuklu ağırlıklı, bol keten ve sağlıklı kumaş içeriyor. Zaten Madonna filmde yoga öğretmeni. Nasıl etnik giyinmez? İmkânı var mı bunun? İmkânı yok. Bu yazıda bana yer yok anlayacağınız. Size yer var. Ben yine kendi problemlerimi anlatmaya kalkışırsam, siz Madonna gibi giyinmeyi falan unutun. O yüzden hemen konuya giriyorum.

       Tatlı Sürpriz’deki Abbie
       Tam 150 milyon liralık bir bütçemiz var. Bu 150 milyon civarında yapacağımız üç beş parçalık alışverişle Tatlı Sürpriz’deki Abbie olmak işten bile değil. Tabii onun kadar yer yer gaddar, yer yer ağlak, ama hep kazanan kadın olmanın garantisini öyle giyinerek vermek benim haddime düşmez. İlk dükkân, Coton Collection. Buradan bir adet yeşil keten pantolon alıyorsunuz. Boyunu kısaltıyorsunuz; dizlerinizin hemen altına gelecek şekilde. Belden bağcıklı, beli düşük. Karınlar içeri. Ya da spora başlamanın tam sırası. Madonna’nın poposunu gördünüz herhalde. Karnını göremediniz, çünkü karnı yok. Süper bir adale zemini var karın yerine kendisinde. Bu yeşil keten pantolonumuzun fiyatı tam 15 milyon 900 bin Türk lirası. Şimdi soru: Elimizde tam 150 milyon liramız var, bunun 15 milyon 900 binini Coton keten pantolona verdik. Elimizde ne kalır?

       Pastel mavisi iç gıcıklıyor
       Tam 134 milyon 100 bin liramız cebimizde, ilerliyoruz. İkinci dükkânımız Tiffany. Buradan haki ya da yeşil renkte bir atlet alıyoruz. Tam 2 milyon 950 bin lira. Madonna olmaya az kaldı. Tiffany dediğimiz dükkânlardan Bağdat Caddesi’nde ve Capitol’de var. Tiffany Tomato’yla bir ilgisi yok. Tomatosuz ve kahvaltısız bir Tiffany yani burası.
       Üçüncü parçamızı Vivid adlı dükkândan alıyoruz. Burası tüm kıyafetleriyle bir cadı olarak beni çok etkiledi. Dikişlerinin kalitesi, tasarımları ve özellikle incik boncuk aksesuvarlarıyla Roman, Park Bravo gibi Türk dükkânlarıyla yarışacak bir kapasitesi var. Üstelik Cankart geçiyor burada. Bu karta sahip olanlara, Vivid’den yaptığı alışverişlerde peşin fiyatına üç taksit imkânı veriliyor. Vivid, Capitol’de, Mecidiyeköy Profilo’da, İzmir EGS Park Mavişehir’de ve Grandhaus’ta ve bitmedi, Beylikdüzü Migros’ta tam beş şubeyle hizmet veriyor. İyi de ediyor. Fiyatları fahiş değil.
       Madonna olmaya devam. Vivid’den bir merserize minik hırka alıyoruz. Fiyatı tam 25 milyon 500 bin Türk lirası. Üç renkten oluşan bu hırkamız, ağırlıklı olarak mavi tonunu taşıyor. Yumuşacık; Vernel reklamındaki merserize kazaklar gibi. Akide şekeri kadar yenilesi gözüküyor. Ve iç açıyor. Pastel mavisi iç gıcıklıyor. Serin yaz akşamları için Madonna adaylarına duyurulur.

       Etnik ve estetikler
       Şimdi bir pantolonumuz, bir üstümüz, bir de hırkamız var. Gelelim çantaya... Madonna hep hasır çantalardan gitti film boyunca. Düzenli bir sevgililik hayatına falan girince, bunlardan vazgeçti. Gucci kadını oldu, ama önemli değil. Hasır çantalar için dükkânı söylüyorum: Pabucci, Nişantaşı. 30 ile 50 dolar arası her çeşit hasır çantaya burada rastlamak mümkün. Bu fiyatlar biraz fazla geldiyse, hemen Afrodit diyorum. Afrodit’te 10 - 15 milyon lira arasında değişen hasır çantalar da çok Madonna’lar yani. Üstelik küçük olanları, Madonna’nın filmin bitimine doğru büründüğü imaja hayli yakınlar.
       Elimizde yaklaşık 100 milyonumuz kaldı. Sıra pabuçta. Daha doğrusu terlikte. Divarese ve Derimod. Seçim sizin. Divarese’deki en Madonna terlik, yani düz ve o düşük belli pantolonla giyebileceğiniz olan, tam 29 milyon 900 bin lira. Altı hasır olan bu terliğin üstünde iki bant var. Bantların üstünde de krişna aynalar. Yani gayet etnik ve estetikler. Derimod’a gelirsek, çeşit çok, kalite çok yüksek ve fiyatlar da taş çatlasa 30 milyon lira. Üstüne çıkmıyor. Bir cadı olarak buradan kendime bir Madonna terliği değil siyah terlikler beğendiğimi itiraf etmeliyim. Amaç Madonna’lıksa, burada incik boncuklu düz terlikler var. Yakışır.

       Fazıl röflede bir numara
       Gelelim etek seçimine. Oxxo ve Roman. Kararı yine size bırakıyorum. İki dükkânda da renkli, otantik etekler mevcut. Yaklaşık 20 milyon civarında fiyatları. Ayrıca Roman’ın beyaz gömlekleri dikkat çekici. Bence bu seneki Roman’ın en iyi tasarımı bu beyaz gömlekler. Beyaz gömlek, size bir şey söyleyeyim mi, hayat kurtarır. Madonna’nın da vardır beyaz gömleği, emin olun. İlle her şey Hindistan kartpostalları gibi renkli olmak zorunda mı? Sizi temin ederim ki ne kadar Hint cadısı arkadaşım olduysa, hepsi hep beyaz Hint ketenleri giyiyor, başka da bir şey giymiyorlardı. Roman beyaz gömleklerin fiyatları 18 milyon ile 25 milyon arası değişiyor.
       Pabucunuz, pantolonunuz, çantanız, eteğiniz ve üstleriniz... Saçlarınıza bir de gölge, röfle, her neyse yaptırırsanız, sizden iyi bir Madonna düşünemiyorum. Hadi röfle için de adres vereyim. Mehmet Tatlı Hillside’dan Fazıl. Fazıl, röflede bir numara. Sadece röfle yapmıyor, saç bakımınızı da üstleniyor. Bir de kırpıyor saçlarınızı, eğer izin alabilirse tabii. Benden söylemesi.