Vitrin Mavi bir kavşak: Marmaris

Mavi bir kavşak: Marmaris

24.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mavi bir kavşak: Marmaris

Mavi bir kavşak: Marmaris


Türkiye’nin batısından ve güneyinden gelen dalgaların kenetlenerek ormanlarla kucaklaştığı bir doğa cenneti. Sıcacık bir iklim. Ege kültürünün seçkin merkezleriyle çevrelenmiş kültürel bir doku. Yani Marmaris. Ve Marmaris’te keyifli konaklamanın adresleri...


       Marmarisliler dünyanın en güzel seması altında mutlu ve huzurlu yaşıyorlar. Orada güneş daima parlar ve ay bir ateş topu gibi denizin üstünde asılı durur," demiş Heredot. Biz de bugün şunları ekleyebiliriz : Marmaris, Akdeniz ve Ege’nin kesiştiği mavi bir kavşak. Türkiye’nin batısından ve güneyinden gelen dalgaların kenetlenerek ormanlarla kucaklaştığı bir doğa cenneti. Tarihin en güzel izlerini, yaşamın gizleriyle birlikte sunan bir bereket tanrıçası. Yılın yedi ayı hüküm süren sıcacık iklim.
       Ölümsüz Ege kültürünün seçkin merkezleriyle çevrelenmiş bir kültürel konum. Her yıl binlerce insanın Marmaris’in çekimine kapılmasından doğal ne olabilir ki...

       Her şey Mares’te
       Marmaris’de bir de Koç Holding kalitesiyle hizmet veren Mares Otel var. Aradığınız ister sakin bir dinlenme ortamı, ister deli dolu, eğlenceli bir tatil, ister sıkı iş toplantılarının yapılabileceği bir mekan olsun; Mares Otel’de hepsini bulabilirsiniz. Mares Otel, 5 yıldız konforunu ve muhteşem manzarasını, 9 suit, 252 lüks ve konforlu oda, 105 adet villa ve 54 adet apart villa ile sunuyor.
       Ayrıca, danışma, oto kiralama, bebek / çocuk bakıcısı, otopark, çamaşırhane ve kuru temizleme, 24 saat oda servisi, hemşire, doktor (çağrı üzerine), emniyet kasaları, döviz bozma servisi, açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, tekne kiralama, tekne turları, lobby patisserie, bay - bayan kuaför, gazeteci, butik, parfümeri - bijuteri, çiçekçi, fotoğrafçı, kuyumcu, oyun salonu (masa tenisi, bilardo, langırt) mini kulüp, heliport, marina, dalış merkezi, misafir ilişkileri masası da konuklara sunulan hizmetler arasında yer alıyor. Dünyanın dört bir yanından gelmiş lezzet ustaları, konukları güne hazırlamak için birbirleriyle yarışıyor. Sadece kahvaltıda değil gün ve gece boyunca Türk ve dünya mutfaklarından ürünleri sunuyor. Açık büfeler tam bir ziyafet şöleni.... Ama daha “değişik" bir tat, “özel" bir köşe arzu ederseniz Neptün, Çamlık Pub, Pizzeria ve geleneksel Türk mezeleriyle hizmetinizde olan Meyhane denenebiliyor.
       Mares Otel’in aktiviteleri konukları sağlık ve fiziksel huzur ile tanıştırıyor. Yıl boyunca 08:30 -20:30 saatleri arasında hizmet veren Mares Fitness Club bünyesinde hamam, sauna, masaj, step ve aerobik dersleri, oyun salonu (dart, bilardo, masa tenisi, langırt) hizmetleri veriliyor. Tenis, basketbol, halı sahada futbol, yürüyüşün yanı sıra, su kayağı, parasailing, sörf, dalış gibi su sporları da yapılabiliyor. Marmares Otel’de Haziran ayı boyunca, günlük, iki kişi, yarım pansiyon konaklamanın fiyatı 90 milyon. Bu fiyat Temmuz ve Ağustos 2000’de 100 milyon liraya çıkacak.

       Mares Hotel
       Pamucak Mevkii, Tel: 0252 455 22 00

Marmaris’in otelleri

       Elegance Otel (5 yıldız)
       Büyüleyici mimarisi, yemyeşil çiçekli bahçesi, modern ve zevkli dizaynı ve iç mekanlardaki eşsiz dekorasyonu ile Elegance Hotels İnternational farklı bir alternatif. Toplam 200 odası ve suiti var. Günlük yarım pansiyon, kişi başı 35 milyon lira.
       Uzunyalı Caddesi, No:130, Tel: 0252-412 81 01, Fax: 0252-412 20 05

       Mavi Otel: (3 yıldız)
       63 oda, 126 yatak, 3 suit, telefon, merkezi sistem müzik yayını, sıcak- soğuk klima, konferans salonu, açık ve kapalı restoran, Palm bar, Terrace bar, TV odası, özel plaj, pastane, yaz- kış açık. Yarım pansiyon, günlük, iki kişi 23 milyon lira.
       Atatürk Caddesi, No: 72 Tel: 0252 412 36 18, Fax: 0252 412 18 22

       Hotel Pasa Beach: (4 yıldız)
       316 standart oda, 2 king suit, telefon, tv, uydu yayını, mini bar, klima, gömme banyo, sağlıklı yaşam merkezi, kapalı ısıtmalı havuz, Türk hamamı, sauna, jakuzi, masaj, disco, spor aktiviteleri... Yarım pansiyon, günlük, iki kişi 30 milyon lira.
       Kenan Evren Bulvarı, No: 40, Siteler, Tel: 0252-413 87 11 / 12

       Çamlı Motel
       Motel dünyaca ünlü Sedir Adası’nın (Cleopatra Adası) tam karşısında, şehir merkezinden 20 km. uzaklıkta küçük bir koyda. 18 küçük villadan oluşuyor. Denize sıfır. Yarım pansiyon, iki kişi 60 Mark. Tel: 0252 - 495 80 85 / 86

       Turunç Hotel (4 yıldız)
       Marmaris’in güneyinde, Ege ve Akdeniz’in birleştiği yerde, Turunç Koyu’nda, yeşil ve mavinin tam ortasında bir tatil merkezi. İki kişi, yarım pansiyon 38 milyon lira.
       Turunç, 48700, Tel: 0252 476 70 24