Vitrin Mezuniyet gecesinin en güzeli siz olun

Mezuniyet gecesinin en güzeli siz olun

17.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mezuniyet gecesinin en güzeli siz olun

Mezuniyet gecesinin en güzeli siz olun


Yıllardır dersler, sınavlar, ödevler derken uğraşıp durdunuz. Ama artık o uzun yolun sonu geldi. Kimbilir belki bu bitiş sizin için yeni bir başlangıç olabilir


       Yine bir eğitim yılının sonuna geldik. Dersler, sınavlar, ödevler derken iyice bunalan öğrencilerden bazıları için bu ders yılının bitişi yeni bir başlangıç olacak. Bu başlangıcın en önemli ve özel anlarından biri de kuşkusuz mezuniyet gecesi. Birçok lise ve üniversite son sınıf öğrencisi mezuniyet törenleri ve gecelerine hazırlanıyor. Genç bayanlar ve baylar balonun en güzel, en şık ve en yakışıklısı olmak için yarışıyorlar. Kimileri bu gece için özel elbiseler diktirirken kimileri de ünlü markaların hazırladığı özel kreasyonları tercih ediyor.

       Balo güzelleri rengârenk
       Bu yıl mezuniyet baloları için hazırlanan koleksiyonlarda pembe, lila, oranj, turkuaz gibi canlı renkler ön plana çıkıyor. Desenli ve renkli kıyafetlerin dışında siyahlar da unutulmamış. Asimetrik kesimler, uçuşan etekler, fırfırlar, saçaklar kreasyonların vazgeçilmez öğelerinden. Renkli şallar da mezuniyette omuzları süsleyeceğe benziyor.
       Vakkorama ve Vakkorama’nın yeni koleksiyonu V2K’da rengârenk, desenli kumaşlar kullanılmış. Elbiselerin yanı sıra etek - bluz takımlar da koleksiyonlarda yer alıyor. Bütün bu kıyafetlerle kullanabileceğiniz aksesuvarlar da Vakkorama tarafından düşünülmüş. Boncuk ve payetlerle süslü gece çantaları, taşlı kolyeler, boncuklu küpeler ve bileziklerle kıyafetlerinizi tamamlayabilirsiniz.
       Twist bu sezon koleksiyonunu “Güneşten gelen renklerle hareketli bir bahar" sloganıyla sunmuş. Koleksiyonda mor, fuşya, fıstık yeşili, pembe, mavi gibi renkler bulmak mümkün. Asimetrik kesimli etekler, pullar ve payetlerle süslenmiş bluzlar ile renkli şallar da vazgeçilmez parçalardan. Etek ya da elbise giymek istemeyenler için hafif kumaşlarla yapılmış, farklı kesimli ceket ve pantolonlar da koleksiyonda yer alıyor.
       Beymen, Studio koleksiyonundan iki farklı grubu öneriyor. Birinci grupta asimetrik, verev kesimli elbise ve etekler, kuplu pantolonlar, bluzlar bulunuyor. İkinci grupta ise pastel renklerin ipek karışımlı tafta kumaşlarla kullanıldığı straplez elbiseler, triko ve jarselerle tamamlanabilen balon etekler yer alıyor. Beymen, saçlarınızı da unutmamış. Etnik taş ve boncuklar ile kristal taşların kullanıldığı aksesuvarlar o gece saçlarınızı süsleyecek.
       Biz de size bu özel geceniz için fikir vermek amacıyla Türkiye İkinci Güzeli Cansu Dere ile bir çekim yaptık. Cansu’nun kıyafet ve aksesuvarlarını Vakkorama’dan, ayakkabılarını Elle’den seçtik. Güzelimizin saçlarını MOS Kuaför’den Yüksel Zeytin, makyajını da Lancome’dan Ebru Demirhan yaptı.
       Cansu Dere, İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 2’inci sınıf öğrencisi. Liseyi bitirirken son dakikada çıkan bir problem nedeniyle mezuniyet balosuna katılamamış. Ama üniversite mezuniyetinde kepini havaya fırlatıp, baloda dansetmeyi kaçırmayacağını söylüyor. “Mezuniyet için sade bir makyaj ve açık renkte elbiseleri tercih ederdim" diyen Cansu, üniversite eğitimini mutlaka tamamlayacağını da sözlerine ekliyor.

       Erkekler de çok şık
       Damat - Tween ve Damat Distinguished Design (DDD), ata yaka gömleklerden smokin çoraplarına kadar o gece şık olmanız için bütün ayrıntıları düşünmüş. Koleksiyonda siyaha alternatif olarak bordo ve hakinin parlak gölgelerinin olduğu kumaşlar kullanılmış. Ayrıca haziran sonuna kadar Advantage Card ile yapılan alışverişlerde 4 taksit uyguluyor. İGS, koleksiyonunda klasik renklerin yanı sıra gri ve beyaz da kullanmış. Sarar’ın özel hazırlanan smokinleri de mezuniyet gecesi için iyi bir seçenek olabilir.

       Özel pastanız sizi bekliyor
       Mezuniyet geceleri için oteller de özel paketler hazırladı. Bütün paketlerde okul logolu mezuniyet pastanız sizi bekliyor. Swissotel, lise öğrencileri için olan gecelerde alkolsüz içecekler veriyor. Hilton, kokteyl ile başlayan geceyi akşam yemeği ile sürdürüyor. Ayrıca mezuniyet anısı fotoğrafınız için 2 dolar ödemeniz gerekiyor. Conrad International, mezuniyet geceleri için değişik yemeklerden oluşan üç ayrı mönü hazırlamış. Mönü fiyatlarına kokteyl ve limitsiz yerli içki dahil edilmiş. Hyatt Regency ise geceye havuz başındaki kokteylle başlıyor. Dev ekranda okul anılarının yayınlanması, hediye çekilişi, toplu mezuniyet fotoğrafı da balo paketlerine eklenmiş. Çırağan Palace’ta da kokteyl süresince canlı müzik var.













Beymen ve Twist’in mezuniyet

      



Yalom’cu güzel

       Cansu Dere’nin, vazgeçemediği renk siyah. Beyaz, lila, pembe renklerini ve doğal makyajı seviyor. Psikoloji kitaplarından hoşlanan Cansu, Irwin Yalom’un “Hergün Biraz Daha Yakın" adlı kitabını okuyor. Bundan önce okuduğu kitap da yine Yalom’dan “Annem ve Hayatın Anlamı". En son Gladyatör’ü izleyen fakat bu filmden fazla hoşlanmayan Cansu, Julia Roberts’ın rol aldığı filmleri tercih ettiğini söylüyor. Bu aralar en çok Mark Antony, Sezen Aksu ve Teoman’ı dinliyor. Cansu, Arzum Onan’ı her açıdan kendine örnek alıyor. Sema Şimşek ise Cansu’nun en başarılı bulduğu mankenlerden biri.

Ayakkabılar da şık

      







Daha doğal bir makyaj için

       Türkiye 2’inci Güzeli Cansu Dere’nin makyajını Lancome Makyaj Uzmanı Ebru Demirhan yaptı. Demirhan, genç hanımlara mezuniyet geceleri için yaşlarının verdiği doğallığı kaybettirmeyecek makyajları öneriyor. Bu yıl sarı, turuncu, pembe tonların moda olduğunu belirten Demirhan, makyajda koyu renkler ile göz ve dudak kalemlerin kullanılmadığını belirtiyor. Demirhan’ın o özel gecede daha doğal bir görünüm için önerileri şunlar:
       -Göz kalemi kullanmayın. Bunun yerine kullandığınız farın bir açık tonuyla kirpik diplerini belirginleştirin.
       -Teninizle uyumlu fondöten kullanın. Çok açık veya çok koyu renk yapay bir görüntü verir.
       -Farda keskin bir hat çizgisi belirlemeyin.
       -Yanaklarınızı renklendirmek için teninizle uyumlu çok belirgin olmayan renklerde allık kullanın.
       -Koyu renk rujlar ve dudak kalemleri yerine ıslak rujlarla dudaklarınıza şeffaflık sağlayın.
       -Makyajınızda yoğun olarak maskara kullanabilirsiniz.