Vitrin Minikler sahada kapıştı

Minikler sahada kapıştı

15.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Minikler sahada kapıştı

Minikler sahada kapıştı
Aslı Çakır
Minikler sahada kapıştı
7 - 14 yaş arasındaki minik futbolcular için düzenlenmiş Omomatik - Adidas Football Park Turnuvası'nın Diyarbakır ayağı neşeli geçti. Oley, oley, oley, oley! Şampiyon Minik Canavarlar... Bu takımı daha önce hiç duymadınız mı? Oysa o kadar hırslı, o kadar başarılılar ki...
Evet, 8 - 9 mayıs tarihlerinde Diyarbakır'da Omomatik - Adidas Football Park yani 7 - 14 yaş arasındaki kız ve erkek takımlarının futbol karşılaşmaları vardı. Siz kız ve erkek dememize bakmayın, kız mız yoktu. Bir tane vardı onu da yedekte tuttular sonra da iki üç dakika kaleye geçirdiler.
Neyse biz küçük erkeklere dönelim. Bir kere çok hırslılar. Duyduğuma göre İstanbul ayağında hakeme küfredenler bile olmuş. Yenilince öyle bir üzülüyorlar ki, ağlayanlar bile oluyor.
"Tüm paramızı topa, ayakkabıya harcıyoruz. Dersten arta kalan vakitlerde yaptığımız tek şey ise bahçeye koşup, top oynamak," diyor çoğu. Ya anneler? Onlar bir yandan çocuklarıyla gurur duyarken bir yandan dertleniyorlar: "Vallahi üst baş sürekli kirleniyor. Çamaşır derdimiz bitmiyor. Burada Omomatik yetkililerinden öğrendiklerimiz doğrultusunda eskiye nazaran daha kolay kurtuluyoruz bu dertten ama..." Yine dönelim turnuvaya... Merit Organizasyon ve Green Active Halkla İlişkiler'in organizasyonlarıyla devam eden Omomatik - Adidas Football Park bugün Adana'da. Daha sonra sırasıyla Samsun, Ankara ve İzmir'de devam edecek. 26 - 27 haziranda ise İstanbul'da şampiyonlar şampiyonu belli olacak. 4 asıl 1 yedek oyuncudan oluşan takımlar ve seyirciler sadece futbol keyfi yaşamıyorlar bu turnuvada. Best Team adlı gösteri grubunun gösterileri, müzik ve çeşitli etkinliklerle turnuva renkleniyor. Bu arada turnuvanın en iyi oyncusuna da altın ayakkabı veriliyor.
Seyrettiğim kadarıyla bazı çocuklar geleceğin yıldızları olacak. Yumruk kadar dolu yağmasına rağmen turnuvayı bırakmayan bu miniklere Omomatik ve Adidas gibi destek verenler oldukça tabii. Ya Diyarbakır?
  • Diyarbakır'daki herkes başka şehirlerdeki insanların kendilerini pek sevmediğinden yakınıyor.
  • Diyarbakır'a giderseniz mutlaka sokaklarda satılan ciğer ve yürek şişlerden yemelisiniz. Tabii örgü peyniri de unutmamalısınız.
  • Hiç eczane sıkıntısı çekmeyeceksiniz, adım başı eczane var.
  • Diyarbakır seyyar satıcı cenneti. Duyduğumuza göre 7000 adet seyyar satıcı varmış.
  • İstanbul'da taksiler 200 metrede 35 bin lira yazarken Diyarbakır'da 80 bin lira yazıyor.
  • Ama sokakta simit yerine satılan çörekler ise 25 bin lira.
  • Babanıza, sevgilinize kısaca bir erkeğe hediye getireceksiniz Diyarbakır'da erkeklerin çokça kullandığı 8 köşeli kasketlerden alabilirsiniz.
  • İstanbul - Diyarbakır arası uçakla 1 saat 40 dakika civarı sürüyor. Ücret ise 30 milyon lira.
  • Kalabileceğiniz oteller Dedeman, Turistik Otel ve Kervansaray 1 veya 2.