Vitrin Modayı önceden kokluyor

Modayı önceden kokluyor

24.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Modayı önceden kokluyor

Modayı önceden kokluyor
24 Ekim 1998
Sanatçının giyimiyle de topluma örnek olması gerektiğini düşünen türkücü Mustafa Topaloğlu, zaman zaman modaya öncülük ettiğini söylüyor.

Dilek Sancılı

Modayı önceden kokluyor

* Alışveriş deyince aklınıza ne geliyor?
İyi yemek ve iyi giyinmek insanın haz duyacağı iki konudur. Giyime dikkat etmek gerekir. Hele biz sanatçılar toplumu yönlendirdiğimiz için giyim tarzımızla da örnek olmalıyız. Bu konuda önderlik yaptığıma inanıyorum. Mesela bir ara yelek giydim. Herkes yelek giydi. Sonra Almanya'dan bol bir pantolon almıştım, şalvara benziyordu, o moda oldu. Amerika'dan aldığım yakasıyla kol ağızları başka renk gömleği başbakanın üzerinde gördüm.
* Öyleyse sizin için modayı önceden kokluyor diyebilir miyiz?
Gerçek böyle. On yıl önce saçlarımı boyadığımda benim için "kafayı yedi" dediler. On yıl sonra dünyada moda oldu. İnsanlara yeniliği biz verebilelim de deli desinler.
* Ne tür şeyler giymekten hoşlanırsınız?
Bu aralar o kadar yoğunum ki, giyim tarzı için bir yenilik daha düşünmedim. Ama önümüzdeki aylarda yeni bir modanın öncülüğünü yapabilirim. Stilistlerimiz benden fikir alsalar gerçekten çok güzel şeyler üretilebilir. Çünkü beynim her zaman yeni şeyler üretmeye hazır.
* Kıyafet alırken nelere dikkat edersiniz?
Alışverişe çıktığım zaman önce bir dolaşırım. Ya da öylesine gezerken dikkatimi çeken şeyleri belirlerim. Hangi renk insanların gözünü rahatsız etmez, ona dikkat ederim. Şeklinize, yüz yapınıza, yürüyüşünüze göre kıyafetlerinizi ayarlamalısınız. Öyle yerlerden öyle şeyler bulurum ki çok iyi marka zannederler. Bunun dışında Beymen ve Vakko'dan giyinirim.
* Vitrin alışverişinizi etkiler mi?
Vitrini benim göz zevkime hitap ediyorsa o firma iyi bir satıcıdır. İçinde de bana uygun şeyler vardır.
* Ağırlıklı olarak hangi renkleri kullanırsınız?
Tek rengim yoktur. Düşüncelerim, ortam ve mevsim gerek kıyafetimi gerekse seçeceğim renkleri etkiler. Geçen akşam bir televizyon kanalının yemeğine giderken spor giyindim. Ama pek göze batmadı. Yapısal özelliğimi düşünürsen benimle uyum sağlamak zor zaten. Çok renkli bir insanım.
* Yaz - kış sizi çizmeli görüyoruz.
Çocukluğumdan beri çizmeyi tercih ederim. Ayağımı daha sıkı sıkıya sarıyor. Kovboyluğu da çocukluğumdan beri severim zaten.
* Peki çizmelerinizi nereden alıyorsunuz?
Kaliforniya'dan alıyorum. 5 - 6 tane birden alırım. Onlar eskidiği zaman da belki gider İtalya'dan ya da bizimkilerden alırım. Ayağımdaki çizmeyi iki senedir giyiyorum. Hiç eskiye benzemiyor değil mi? Çünkü çok temiz giyerim. Köyde otururken her yer çamur olurdu. Ben kahveye girdiğimde "Sen nereden geliyorsun?" derlerdi. Taştan taşa atlayıp öyle giderdim. Çamur sıçramasın diye.
* Yemek alışverişiyle aranız nasıl?
Meyveyi çok severim. Dikkatimi çeken meyve olursa alırım. Onun dışında ev için alışveriş yapmam. Evdekiler de benim zevkime göre almıyorlar. Onlar kendi istediklerini alıyorlar. Bir tek hanımın böreğini çok seviyorum.
* Bakım yapar mısınız?
Duş almadan uyumam, sabah kalktığımda mutlaka duş alırım. Çorabımı iki kere giymem. Saçlarımı hala boyuyorum. Ortaokulun son sınıfında saçlarımda beyaz vardı. Arkadaşlarımdan utandığım için boyamaya başladım. Bu yüzden tepki aldım. Ben onların göz zevkini rahatsız etmemek için bunu yapıyorum ama onlar eleştiriyorlar.
* Akşamları çıktığınızda nerelere gidersiniz?
Beni özleyen arkadaşlarımı hissederim. Onların bulunduğu yere baskın yaparım. Zaman zaman da hiç tanımadığım insanların yanına gidip onlarla da sohbet ederim.
* Sinema ve tiyatroya gider misiniz?
Güzel film olursa sinemaya giderim. Tiyatroya da giderim.
* Kitap ve müzik alışverişi...
Çok kitap okudum. Artık buna son verdim. Yazanlar iyi şeyler yazmışlar, kendilerini anlatmışlar. Önsözüne bakarım, bana ışık tutacak şeyler varsa o kitabı okurum. Ben de bir yazarım.
* Kitap mı yazacaksınız?
Olabilir. Müzikte ise Türkçe pek dinlemiyorum. Tina Turner ve Shirley Bassey'i dinlerim.

ALIŞVERİŞ NOTLARI
Kullandığı parfüm: Yaz kış değişiyor.
Arabasının markası: Renault Megane.
Son seyrettiği film: Titanic.
Okuduğu gazete ve dergiler: Eskiden hepsini okurmuş. Ancak şimdi onun gibi akıllı birinden bahsetmediklerinden okumuyor.