Vitrin Mutfakta işler çok kolay

Mutfakta işler çok kolay

29.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mutfakta işler çok kolay

Mutfakta işler çok kolay


Her işi kolaylaştıran rengarek, uçuk tasarımlı ev aletleriyle kesin, kıyın, doğrayın, çırpın, yoğurun, kızartın, ısıtın, için. Küçük ama çok fonksiyonlu ev aletleriyle mutfakta vakit harcamak büyük zevk


       Mutfakta iş yapmak artık çok keyifli. Kadınların günlük kabusları olan yemek pişirme ve pişirmeden önce kesme, doğrama, karıştırma, kızartma, kokma problemleri de hergün gelişen teknoloji ile birlikte son buldu. Ev aletleri üreticilerinin her yıl çılgın renklerde uzay modelleriyle ürettikleri küçük mutfak aletleri, mutfak tezgahlarını boydan boya doldururken bu sayede yemek pişirmek de eğlenceli hale geldi.
       Kadınların iş yaşamındaki aktifliği, hızlı şehir yaşamı, sınırlı olan zamanda pratik çözümlere yönelmemize neden oldu. Gelişen teknoloji artan ihtiyaçlarımızı karşılarken her gün önümüze yeni alternatifler de sunmaya başladı. Öyle ki amaç yalnızca ihtiyacımızı gidermekten çıktı aynı zamanda göz zevkimize, ruh halimize ya da modaya göre seçimler yapmaya başladık. Çok yakın bir süre öncesine kadar mutfaklarımıza giren hantal, beyaz mutfak aletlerinin yerini mavi, yeşil, sarı, eflatun, bej renklerinde çılgın dizaynı, cezbedici aletler aldı. Yemek pişirmeyi eğlenceli ve pratik hale getiren küçük mutfak aletleri sebzeleri doğruyor, kesiyor, parçalıyor, suyu ısıtıyor, kahve ve çay pişiriyor, patatesi kokmadan kızartıyor, ekmeği kızartırken ısıtılması gerekenleri de aynı anda ısıtıyor. Bu harika aletler mutfakları eğlenceli hale getirirken erkeklerin de yemek hazırlamasına davetiye çıkarıyor.
       Philips, Cucina serisi ile mutfakları rengarek ve sımsıcak yapmayı amaçlamış. Yeni "Cucina Mavi" serisi her bir ürünü, ürünün kullanım alanını genişletmek ve kullanım kolaylığını artırmak için hazırlanmış. Yaşayan sıcak mutfakları düşleyenler için özel olarak tasarlanmış Philips Cucina mavi serisi kolay kullanımı sayesinde mutfaklarda harcanan zamanı da azaltmayı hedeflemiş. Cucina serisi compacto mutfak robotu, su ısıtıcı, çay-kahve makinası, ekmek kızartma makinası, fritöz, mikser, el blenderi ve doğrayıcıdan oluşuyor.
       Küçük mutfak aletlerinde mavi rengi ve çeliği ön plana çıkartan Siemens'in dizaynları oldukça ilginç. Paslanmaz çelikten kablosuz su ısıtıcı, iki dilim kapasiteli kırıntı hazneli ekmek kızartma makinası, yedi yumurta kapasiteli yumurta makinası gece mavisi ağırlıklı renkleri ve ergonomik tasarımları ile mutfakları renklendiriyor. Siemens'in en ilgi çekici mutfak aletleri ise Özel Porsche tasarımı. Kahve makinası, su ısıtıcı ve ekmek kızartma makinasında kullanılan Özel Porsche tasarımı mutfaklarında milenyumu yakalamak isteyenler için tasarlanmış.
       Yaklaşık yedi yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren Tefal de küçük ev aletlerini
       renklendirmiş. Pastel yeşil ve maviyi ürünlerinde kullanan Tefal, ünlü mutfak aleti Rondo'da bu yıl soft mango rengini ön plana çıkarıyor.
       Profilo bu yıl mutfak aletlerinde maviyi yoğun olarak kullanırken kırmızı, sarı, mor ve yeşil ile aletlerin saplarını, düğme ve kapaklarını süslemiş. Rengarek seçenekleriyle "Tango ve Mambo" mini robotlar Profilo'nun bu yılki gözdesi. Sebze, meyve parçalayan, kıyma, çorba, ezme, mayonez, krema hazırlayan, yumurta çırpan, kuruyemiş öğüten, bebek maması hazırlayan " Tango ve Mambo", fırın ve mikrodalgada da kullanılabiliniyor. Elektronik mutfak robotları, çok marifetli multi mikser, yeşil tonlarındaki el blenderi, mavili fritöz, ekmek kızartıcı, çay kahve makinası, narenciye ve katı meyva sıkacağı da mutfakları renklendirirken onlarca fonksiyonu ile işleri kolaylaştırıyor.
       Açık bej ve açık yeşil tonlarını yılın moda renkleri seçen Arçelik, küçük ev aletlerinde bu tonları kullanmış. Dört fonksiyonlu doğrayıcı "Valso", çırpıcı ve yoğurucu "Mikso", cam demlik ve su ısıtıcısından oluşan "Tiryaki", karıştırma ve çırpma özelliğine sahip el blenderi "Pronto", ilginç tasarımlı kettle "Hot Pot" ve bir seferde üç dilim ekmek kızartan ekmek kızartma makinası, rengarek tasarımlarıyla mutfaklara neşe katıyor.
       Mutfakta kısa zamanda farklı lezzetler yaratmayı amaçlayan Moulinex de mutfak aletlerini renklendirenlerden. Doğrayıcı, mikser, el blenderlerı, kahve makinaları, narenciye sıkıcıları, ekmek kızartıcı ve su ısıtıcılarında uçuk yeşil ve sarıyı kullanan Moulinex, mutfak aletleriyle kısa zamanda farklı lezzetler ortaya çıkararak aklınıza ne gelirse yaratmanızı sağlıyor.




















Avon makyajı

       Face Lifting Foundation/Naturel Fawn: 8 milyon 500 bin lira
       Tripple Finish Pate a Creme: 8 milyon 300 bin lira
       Beyond Color Eyeshadow/Lace: 5 milyon 350 bin lira
       Fresh Bulberry Göz farı/Baby Blue:5 milyon 150 bin lira
       Wet - dry göz kalemi/Warm brown: 2 milyon 950 bin lira
       Glimmer stick göz kalemi/Saturn Grey ve Fiery Black: 3 milyon 400 bin lira
       Allık/warm ginger: 6 milyon 450 bin lira
       Bronzing Pearls allık: 14 milyon lira
       One Great Mascara: 5 milyon 500 bin lira
       Hydrafinish ruj/Delight ve Brown sugar: 5 milyon lira

KELEBEK MUTFAK

       ST Mavi-meşe mutfak 150 milyon peşin 150 milyon beş ay taksitle satılıyor. Mutfağın peşin fiyatı ise 783 milyon lira. Kayın mutfak 114 milyon lira peşin 114 milyon lira beş ay taksitle satılıyor. Peşin fiyatı 595 milyon lira. ST Yeşil/ST Krem ve naturel mutfağın peşin fiyatı 755 milyon lira. Taksitli fiyatı ise 145 milyon lira peşin ve 145 milyon lira beş ay taksitle satılıyor. Bu fiyatlara dolaplar ve tezgah dahil. Rustik tarzdaki naturel ceviz mutfağın tezgah hariç fiyatı 772 milyon lira. Mutfak, 148 milyon lira peşin beş ay 148 milyon lira.