Vitrin "Olmazsa hediye et"

"Olmazsa hediye et"

02.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Olmazsa hediye et"

Olmazsa hediye et
2 Ocak 1999

Olmazsa hediye et
Sibel Arna

Tanınmış ve güven kazanmış markalardan biri olan Mudo son günlerde bir ilke imza attı: Amerika'da yaygın bir kavram olan garaj mağazacılığını ülkemize getirdi. Maslak'taki depolarını ve garajlarını mağazaya dönüştüren Mudo, müşteri akınına uğruyor.
Mudo'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu bu garajı açma nedenlerini şöyle anlatıyor: "Çareler tükenmez, Mudo bugüne kadar hep yenilikleri kovalamıştır. Amerika'da insanlar çabuk elden çıkarmak istedikleri, güvendikleri kendi ürünlerini, pazar günleri garajlarının önünde satarlar. Bu fikir oradan geldi. Amaç insanları alınabilir fiyatta buluşturmaktı."
Kendi depolarını değerlendirdiği için kira, dekor gibi giderlerden de kurtulan Mudo, bu pozitif özelliği aynen tüketiciye yansıtıyor. Mudo Garaj'da hızlı satıştan dolayı faiz gideri de yok. "30 senedir tüketiciye verdiğimiz güven bize bugün geri dönüyor," diyen Mustafa Taviloğlu, ürünün de çok önemli olduğunu belirtiyor. 2200 metrekarelik alana kurulu olan Mudo Garaj kadın, erkek ve çocuk giyim, kozmetik, ev eşyası, ayakkabı ve çanta bölümlerinden oluşuyor. İnsanların kar kış, yağmur çamur demeden akın akın geldikleri Mudo Garaj'da kaliteyi ucuza almanın keyfi yaşanıyor. Taviloğlu "Biz bu işi çok iyi bilmediğimiz için talebi kestiremedik ama beklediğimizden çok kalabalık var," diyor. Tek sorun ise insanların kasada çok sıra beklemesi.
Mudo Garaj'daki çocuk bölümü çok geniş. Tüm Mudo'larda hizmet veren Mangia Cafe'de ise, nefis pasta ve kurabiyeler bulunuyor.
Mudo Garaj'da ihracat yapan bazı firmaların markalı malları da satılıyor. Bunlar Esprit, French Collection, Marlboro Classic, Big Star Jean. Ayrıca geniş bir parfümeri reyonu da var.
Mustafa Taviloğlu Mudo Garaj'da bulunan malların diğer Mudo'larda bulunmadığına özellikle dikkat çekiyor. Garaj'da bulunanları, önceki sezonlara ait prim yapmayan mallar diye de tanımlıyor. Alışverişinizi kredi kartıyla ve peşin olarak yaptığınız Mudo Garaj'da prova imkanınız yok. Taviloğlu "Ürün kendini fiyatıyla aldırdığı için evinde giy bak, olmazsa hediye et," diyor.
Mudo Garaj Mudo'nun Mecidiyeköy'deki fabrika satış mağazasının daha büyüğü. Aynı mantıkla işletiliyor. Yılbaşına kadar haftada 7 gün saat 11:00 - 23:00 arasında hizmet veren Mudo Garaj artık haftada dört ya da beş gün açık kalacak.

Kaç para?
Bay - bayan ceket: 7 milyon
Gömlek: 5 milyon
Sweat shirt: 4 milyon
Çanta: 5 milyon