Vitrin Onlar ne yer, ne içer?

Onlar ne yer, ne içer?

29.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Onlar ne yer, ne içer?

Onlar ne yer, ne içer


Londra'nın en cool mekanı Soho'nun, ünlü balık restoranı "Zilli Fish"in şef aşçısı İstanbul'daydı. İşte, U2'nun solisti Bono'dan, Paul McCartney'ye kadar birçok ünlüyü kendi elleriyle besleyen Andrea De-Rossi!


       "Zilli Fish", fish and chips yemekten sıtkı sıyrılmış İngilizlerin gökte aradıklarını, sık sık takıldıkları Soho'da buldukları bir yer. Restoranın sahibi zengin mi zengin bir İtalyan: Aldo Zilli. Bu isimle Türkiye'de nasıl bir ün sahibi olurdu tahmin edebiliriz, ama Londra'da durum böyle değil. O, ünlülerin dostu ünlü ve zengin bir adam. Restoranda hazırlanan yemeklerin malzemesi ta İtalya'lardan gelince, ünlülerin de Zilli'ye gelmesi kaçınılmaz oluyor haliyle.
       U2'nun patronu Bono, Spice Girls, İngiltere'nin en ünlü adamı, Virgin Atlantic'in sahibi Chris Evans, Paul McCarntey... Daha kim bilir kimleri kendi elleriyle yaptığı yemekler ve soslarla besliyor Andrea De-Rossi! Zaten ellerine bakınca ne iş yaptığı anlaşılıyor. Özellikle balıkla uğraşmaktan biraz yıpranmış.
       Kalbe giden yol mideden geçtiğine göre, Zilli Fish'in şef aşçılarından Andrea'yı oturttuk karşımıza, sizler için birkaç yemek tarifi aldık. Öncelikle, ünlülerin en sevdiği yemek, bizim mantıya benzeyen bir şey. Mantı dediğime bakmayın, orijinal adı "ravioli". Bu ravioli'yi şefler kendi elcağızlarıyla hazırlıyor. Bizim gözlemeciler gibi camdan seyredilmiyorlar tabii.

       Yemek soslarından renk skalası
       Andrea'ya göre yemek yapmak bir sanat. Bir ressam boyaları nasıl kullanıyorsa, Andrea da sosları öyle kullanıyor. Yeşil sosun üzerine biraz kırmızı mesela... Ona göre yemek yapmak hayal gücü ile ilgili. Hayal gücünüz güçlüyse, yemekler de güçlü oluyor. İtalya deyince akla hemen pizza ve makarna gelse de, aslında mutfakları bayağı geniş. İşte size iki tarif. Bono yer de, biz yemeyiz mi!

       El yapımı, jumbo karidesli ravioli
       Bizim mantıyı düşünün; tıpkı mantı yaparmış gibi hamuru açıp kare olarak kesin. Kestiğiniz hamuru, içine önceden pişirdiğiniz jumbo karideslerden koyup kapatın. Gelelim en önemlisine, yani sosa. Sos için karidesi, küçük küçük kestiğiniz yeşil soğan ve havuç ile kavurun. Üzerine krema ve domates sosu ekleyin. Sonra mantınızın üzerine dökün. Yerken Spice Girls'ten herhangi bir parça dinleyin. Afiyet olsunnnn...