Vitrin Özgün ama ucuz

Özgün ama ucuz

28.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Özgün ama ucuz

Özgün ama ucuz
28 Kasım 1998
Füsun YAVAŞOĞULLARI

Özgün tasarımlar gittikçe daha geniş bir kesim tarafından ilgiyle izlenmekte. Rekabetin kıyasıya yaşandığı piyasalarda bilindiği gibi iyi bir satışın ilk koşulu sunulan ürünün farklı bir özellik taşıyabilmesidir. Bu nedenle günümüzde tasarımcılara büyük iş düşüyor. Onlar da üzerlerine düşeni en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Malzeme ve form arayışı peşinde koşan tasarımcılar otomobilden küçük mutfak eşyalarına kadar her alana damgalarını vuruyorlar. Alışıldık çizgilerin dışına çıkan yepyeni bir anlayışın ürünü olan eşya, aksesuvar ve objeler oluşturuyorlar.
Elbette dış görünüm tek başına yeterli olmamakta. Yaşamımızı kolaylaştırmaya yönelik bu eşyalar öncelikle görünümleriyle ilgimizi çekseler de bunların aynı zamanda kullanım amacına uygun olmaları yani işlevsel olmaları da çok önemlidir. Zaten bir tasarımın başarısı bu iki özelliğin birarada bulunmasıyla gerçekleşebilir.
Bu alanda isim yapmış kişilerin elinden çıkan pek çok üründe görülen ortak bir yan daha var. Bu da her birinin içinde barındırdığı mizahi bir yanı olması.
Çizgi dışı ve eğlenceli görünümleriyle yaşantımıza küçük mutluluklar taşıyan bu çağdaş ürünler bir sanat eserinin doğuş sürecine benzer bir süreçten geçerek bize ulaşırlar. İmgeler, bunların üç boyutlu hale getirilmeleri ve üretim... Oldukça güç ve yaratıcılık gerektiren bu evreler beraberinde pahalılığı da getiriyor.
Yeni açılımlar ve değişik anlayışlarla önümüze serilen tasarım dünyasından ayrıcalıklı bir eşyaya sahip olmak isterseniz ürün çeşitliliği ve fiyatlarıyla oldukça şaşırtıcı olan Budun Dizayn Company başvurulacak ilk yer.
Adımınızı attığınız andan itibaren çocuklar gibi büyük bir merakla gördüğünüz her şeye dokunmak, ne olduklarını anlamak isteğiyle sağa sola saldırıyorsunuz. Bazılarının yaradığını keşfetmek zaman alıyor. Sürprizlerle dolu bu mekanda yalın çizgiler renkli plexiler ve son zamanların gözde malzemesi krom dikkat çekiyor. İyi bir tasarımcının elinden çıktığı belli olan bu ürünlerin bu derece ucuz olması da dikkat çekiyor. Ve de sevindiriyor. Farklı arayışlar içinde olanlar için burası adeta bulunmaz bir fırsat. Her şeyin görünebilir şekilde özenle yerleştirildiği, müşterilerin çok rahat bir şekilde hareket olanağı bulabildiği mağazadaki görevliler de son derece sıcak ve ilgili. Ellerinden gelen her türlü kolaylığı gösteren yardımsever kişiler.
Zamanın nasıl geçtiğini anlayamacağınız bu yer aynı zamanda hediye seçiminde zorlananların kesinlikle uğraması gereken bir adres. Bugünlerde hediye almanız gerekiyorsa emin olun ki en zor beğenenleri bile mutlu edebileceğiniz birçok şeyi burada bulabileceksiniz. Bu arada en az bir iki şey almaktan da kendinizi alıkoyamayacaksınız.
Her şey o kadar özgün ve sevimli ki satın alacağınız en ufak şey gününüzün geri kalan kısmının neşeli geçmesine neden olacak.
Şimdi de biraz Budun'da yer alan ürünlere ve fiyatlarına gözatalım.
İlk gözüme çarpan ve not alabildiklerim arasında; renkli plexi kavanozlar 1.5 milyon, plexi vazolar 1 milyon 700 bin lira. Değişik ebatlarda krom kül tablaları 800 - 1 milyon 600 bin, krom çakmaklar 1 milyon, krom kaplı diş fırçaları 1 milyon, oturma ve sırt kısımları plexi şeritlerle kaplı katlanır sandalyeler 8.5 milyon, krom katlanır sandalyeler 15 milyon, rengarenk camları ve formlarıyla şişe tıpaları 1 milyon, metal tuzluk biberlik birarada 6 milyon, masa ve duvar saatleri 3 - 4 milyon, metal kalemlikler 1.5 milyon, çerçeveler 1 milyon 700 bin, krom metalle kaplı telefon 7 milyon, mumluklar, limon sıkacakları, mikserler... Ve bunların dışında şu an aklıma gelmeyen ama beğeneceğinizi bildiğim birçok ürünün yer aldığı Budun Dizayn Company bugünlerde Capitol Alışveriş Merkezi'nde açtığı şubesiyle gerçekten de eşine az rastlanır ürünlerini Anadolu yakasındaki müşterilerine ulaştırma heyecanını yaşıyor.

Budun Dizayn Company
Nispetiye Cad., 17 / 3, Etiler - İstanbul
Tel: 0212 257 36 36