Vitrin Özgür saçlara doğru

Özgür saçlara doğru

19.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Özgür saçlara doğru

Özgür saçlara doğru


Saçınız ister uzun ister kısa olsun farketmiyor. Bu yılın düsturu hareket ve enerji. Renklerde, kesimlerde mutlaka doğal, mutlaka özgür olun, son trendleri yakalayın


       Moda yaşantımızın her detayında söz sahibi. Hele konu saçlar olunca modanın önemi daha da artıyor. Çünkü saçlar, kişiliğimizi ortaya koyacağımız, kendimizi ifade edebileceğimiz biricik varlıklarımızdan biri. Bir bakıyorsunuz herkesin saçı kısacık ve kızıl, bir bakıyorsunuz saçlar gölgeli. Aslında saçlarda modayı yakalamak hiç de zor değil. Özellikle önümüzdeki kış herşey çok daha kolay olacak. Çünkü saçlar artık özgür.
       2000 - 2001 sonbahar ve kışında "Doğallık" ve "70’li yılların dönüşü" öne çıkıyor. Saçlarda hareket ve doğallık göze çarpıyor. Renkler doğal, sıcak, toprak renklerinde ve altın rengi yansımalarla dolu. Saçlar toprak renginin doğallığını yansıtırken; her türlü renklendirme, saç dalgalandıkça arada beliren röfleler ve baleyajlar çok moda. Bu teknikler, saçlardaki hareketlilik konseptini de destekliyor. Bu renklendirme ve gölgeler toprak renginin daha açık tonları ile altın veya kızıl tonlarında olabiliyor. Fakat ana renk; toprak tonları olan doğal renkler. Kızıl saç her zaman olduğu gibi bu yıl da moda olmaya devam ediyor. Ancak kızılın da sıcak bakır tonları daha revaçta.

Klasik röfleye son

Saçlarda iki renk yine tercih ediliyor ancak klasik röfleyi artık pek fazla göremeyeceğiz. Onun yerine altın ve bakır tonlarındaki baleyaj ve gölgeler saçları renklendiriyor. Saç boylarında ve kesimlerinde ise 2001 yılında özgür olacaksınız. Hem çok uzun hem de kısa yüzünüzün şekline göre istediğinizi kullanabilirsiniz ancak dümdüz çekilen fönler 2001’de demode. Uçları inceltilmiş, parmaklarla hareketlendirilmiş saçlar tercih ediliyor.

Saçlarınıza nasıl bakacaksınız?

       Wella Kuaför Bölümü Ürün Müdürü Serpe Yener ve İstanbul Stüdyo Müdürü Ayla Şahin saç bakımı ile ilgili bilgiler verdi. Serpe Yener; saçın yıkama, tarama, fırçalama ve fön çekme gibi mekanik işlemlerden, kirli şehir havasından, güneş ışınlarının etkileri kadar dengesiz beslenme faktörünün de saçı yıprattığını söylüyor. Doğal dengesini kaybeden saçın güçsüzleştiğini ve parlaklığını kaybettiğini söyleyen Yener, stresin de saçlarda dökülme ve kurumaya, saç uçlarında çatallaşmaya, baş derisinde kaşıntıya, kepek ve yağlanmaya neden olabileceğini ifade ediyor. Yaz mevsiminin sonunda tatil dönüşü saç bakımının ön plana çıktığını dile getiren Yener, güneşin yoğun etkisine maruz kalmış saçların onarılmaya, beslenmeye ve renklerinin korunmaya ihtiyacı olduğunu belirtiyor.

Önce kurutma sonra fön

       Uzun saçlarda fön çekilmeden önce kurutulması gerektiğini belirten Wella İstanbul Stüdyo Müdürü Ayla Şahin, bu işlem yapılmazsa saçların ısı kaybına uğrayıp zarar göreceğini vurguluyor. Yaz aylarında saçlarda şekillendirici ürünler kullanmanın uygun olduğunu ifade eden Şahin, özellikle ultraviyole ışınlarını süzen saç bakım ürünlerinin kullanılması gerektiğini belirtiyor. Şahin, bu ürünlerin güneşin nemlendirici özellikleri içermesi gerektiğini söylüyor. Boyalı saçlarda ise boyanın rengini ve parlaklığını koruması için boyalı saçlar için özel olarak üretilen şampuanların kullanılmasına dikkat çeken Şahin, haftada bir gün saçlara maske yapılmasının uygun olduğunu belirtiyor.

MOS 2001’e hazır

       MOS Akmerkez’den Murat Kayabaşı "Vitrin’e Özel" iki ayrı model uyguladı. Saçlarla uyumlu makyajı Akmerkez MOS’un makyözü Bahar Demirtel yaptı. Mankenlerin kıyafetlerini Home Store Akmerkez sağladı. Bu yıl naturel renklerin moda olduğunu belirten Kayabaşı; fönsüz kullanılabilen saçların yanı sıra büyük krapeli saçların da revaçta olacağını söyledi. Kayabaşı 2000 - 2001 saç modasını şöyle anlattı: "Bu yıl derin gözüken kırmızılar, sarılar arasında baleyajlar

Saçlar ışıl ışıl

       Seda Güzellik Merkezi'de 2000 - 2001 sonbahar kış saçları için hazırlıklarını tamamladı. Doğan Bezeci, bu sezon kahve tonları ve kızılların yoğun olacağını belirtiyor. Işıltılı saçların gözde olacağını söyleyen Bezeci, uzun saçlarda kahve tonlarının kısa ve bol katlı saçlarda ise kızılların kullanılacağını söylüyor. Önümüzdeki yıl abiye saçlarda dalgalı ve sıkı toplamaların moda olduğunu ifade eden Doğan Bezeci, buna ek olarak saçlarda klipsli diye adlandırılan tek parça halindeki postişlerinde çok kullanılacağını dile getiriyor.