Vitrin "Parfüm almaya bayılırım"

"Parfüm almaya bayılırım"

06.06.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Parfüm almaya bayılırım"

Parfüm almaya bayılırım
6 HAZİRAN 1998
Sibel ARNA

Daha çok salaş giyinmeyi tercih eden pop müzik sanatçısı Çelik Erişçi, "Kıyafet temiz, şık ve rahat olmalı," diyor.

Parfüm almaya bayılırım
* Alışverişi seviyor musunuz?
Seviyorum ama zamanım olursa...
* Nerelerden alışveriş yaparsınız?
Vakko, Vakkorama, BM Club. Yalnızca albümle ilgili çekimler yapılacağı zaman toplu alışverişe çıkıyorum. Onların hepsini de yabancı markalardan toparlıyorum. Bütün sezon da kullanıyorum.
* Bunun için yurtdışına mı gidiyorsunuz?
Hayır, nasıl olsa hepsi buraya geliyor. Bilinen markaların dışında fırsat buldukça önüme çıkan ilginç mağazalara da girerim.
* Tarzınız var mı? Varsa belirleyicileri neler?
Rahat seyleri seviyorum. Temizlik çok önemli. Eski veya yeni olması önemli değil. Şık olmasını da severim. Temiz, şık ve rahat diye özetleyebiliriz. Tabii cumhurbaşkanının karşısına kravatlı çıkarım ama gerekmedikçe salaş olmayı tercih ederim.
* Ayakkabı tercihiniz nasıl?
Sahne kıyafeti için belli şeyler seçmek durumundasınız. Rengi bile özel oluyor. Çok dikkatli olmak lazım.
* Bir de ayakkabı hastaları var, siz de öyle misiniz?
Yok öyle değil. Belli yerlere uygun olduğu sürece ayakkabıya düşkünüm. Yani takım elbisenin altına lastik ayakkabı da giymem.
* Ayakkabıyı nereden alıyorsunuz?
O da Vakko, Beymen. Hepsini birarada alıyorum. Ne aldığımı ancak öyle görebiliyorum.
* Sevdiğiniz renkler?
Limon sarısı, krem, gece mavisi. İlk aklıma gelenler bunlar...
* Peki dekorasyona meraklı mısınız?
Meraklıyım ama bu konuda çok problemliyim. Onun için rahat rahat gezmek lazım fakat pek öyle zamanım yok. Keyifle "Ya buradan bir mum alayım," demek istiyorum. Yurtdışında olduğum zaman bulunduğum yere özgü, bir daha bulamayacağım şeyleri alırım. Mesela Belçika'dan küçük bir şamdan almıştım. Kendime özel bir gün ayıramıyorum. "Hadi bugün de güzel bir kahvaltı yapayım, sonra alışverişe çıkayım," diye olmuyor. Biraz da sıkılganım. Çarşıda rahat yürümem söz konusu değil.
* Artık erkekler de kendine bakıyor. Siz de kendize cilt bakımı yapıyor musunuz?
Zorundayım. Çünkü albüm çıkacağı zaman veya bir klip için kendimi fiziki olarak çok değiştirmiyorum. Mesela saçımı boyamıyorum. Kaba anlamda bir bakım yapıyorum. MOS'tan Sedat saçlarımı kesiyor ve onların uyguladığı sürekli bir bakım kürü var. Onu yapıyorlar. Lazartique ürünlerinden... Vakkorama'da cilt bakımı yaptırıyorum. Bunların dışında da temizliğime dikkat ediyorum. En çok hoşuma giden şeylerden biri de parfüm almaktır. Her gün en aşağı 5 - 6 kilometre yürürüm. Çünkü bu ara kilo almıştım. Dikkat etmem lazım. Oturduğum yer (Caddebostan) yürümeye çok uygun.
* Geceleri dışarı çıkar mısınız?
Çıkınca sinema ve tiyatroyu tercih ederim. En son Ayten Gökçer'in oyununun galasına gitmiştim. Sinemayı daha çok Hillside'da izlerim. Yemek yemek için Spasso'ya ve Çin lokantasına gitmeyi severim. Sahilde Mavi Yeşil ve Fora'da da balık yerim. Belli yerlerin dışında yeni yerlere gitmeyi pek sevmem.
* Eğlenmek için nereye gidersiniz?
Benim eğlence anlayışım biraz değişik. Müzikle çok iç içe olduğum için müziğin olmadığı yerlerde eğlenmeyi seviyorum. Kitap okumak beni çok eğlendiriyor.
* Ne tür kitaplar okursunuz?
Araştırma yazılarını çok seviyorum. En son "Kim Bu Fethullah Gülen" isimli bir kitap okudum. Ama ben haftada dört beş tane kitap okuyorum. Günde an az 200 sayfa kitap okurum. Arabada bir yerden bir yere giderken bile Cumhuriyet gazetesinin verdiği küçük kitapları okurum. Kitap okumak beni mutlu ediyor.
* Vazgeçemeyeceklerin neler?
Belli bir amacım var. Yaşam tarzımı belirlemek için aldığım kararlar var. Yaşam tarzımdan ve bildiklerimi paylaşmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Ayrıca Atatürk'ü anlatmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim. Çünkü iddia ediyorum bu ülkede onu anlayan yok.

ALIŞVERİŞ NOTLARI
Alışveriş ilkesi: "Hoşuma gittiyse mutlaka alırım."
Parfümü: Dolce & Gabbana. Arabası: MG.