Vitrin Prestijli saatler

Prestijli saatler

28.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Prestijli saatler

Prestijli saatler


Saatler zamanın yanı sıra prestijin de bir göstergesi kabul ediliyor. Altın, gümüş, platin ve pırlantaların süslediği bu saatler bir mücevher zerafetinde tasarlanıyor


       Geçmiş zamanda bir aristokrat ‘Zamana verdiğin kıymeti kolundaki saatten anladım’ demiş bir dostuna. Bu sözle saatin sadece bir zaman ölçer değil, aynı zamanda kişiliği yansıtan bir simge olduğunu vurgulamış. Bu hikaye gerçek midir değil midir bilinmez ama saatin sadece zaman ölçen bir alet olmadığı kesin. Günümüzde erkekler güçlerini vurgulayacak, kadınlar ise modaya olan ilgilerini gösterecek saatler tercih ediyorlar. Lüks saat markaları birbirinden güzel ürünlerle müşterilerin karşısına çıkıyor. Kimisi pırlantalarla süslü ışıltılı saatleri tercih ederken kimisi de sadeliği tercih ediyor. Fiyatlar ise 500 dolarla 100 bin dolar arasında değişiyor.

       S.T Dupont Geometri Chronograpy
       Işıldayan masif çelik gövdesi ve parlaklığı muntazam çizgileriyle güç ve şıklığın bileşimi. İsviçre malı ETA 251 quatrz makinesi ile saniyenin onda biri hassasiyetinde sportif hareketleri zamanlama imkânı veriyor. Darbelere dayanaklı safir kristal cam, çelik bilezik veya deri kayışlı modellerde kullanılan ve darbelere karşı dışa doğru açılan emniyetli kilit sistemine sahip. 30 metre derinliğe kadar su geçirmez özelliği, fosforlu tritrium akrep yelkovan özelliğiyle; siyah kadran deri bilezik, siyah kadran çelik bilezik ve çelik renkli kadran ve çelik bilezikli olmak üzere 3 modelde sunulan ürün, 5000 Fransız Frangı.
       Masif altın saat modelleri: 22.700 - 77.400 Fransız Frangı
       Masif çelik chrono matreli saat modelleri: 9.100 - 11.700 Fransız Frangı
       Masif çelik saat modelleri: 5.600 - 9.400 Fransız Frangı

       Raymond Weil Tema
       Dünyaca ünlü Raymond Weil’in en genç ve en çok tercih edilen modeli Tema, ince ve kusursuz bir şıklık arayan bayanlara sesleniyor. Her yönüyle kadınsı çağrışımlar yapan tema sedef kadranı 1900’lü yıllarda bıraktı ve yeni binyıla tamamen pırlantalı bir kadranla girdi. Pırlanta kadranı ve klipsi siyah deri kayışın inceliğiyle, şık, zarif ve abartısız görünümüyle tercih ediliyor. Seçkin kuyumcu ve saatçilerde bulabileceğiniz ürünün fiyatı 2.745 İsviçre Frangı.
       Wiol Don Giovanni taşlı: 3000 İsviçre Frangı
       Parsifal pırlantalı: 6920 İsviçre Frangı

       Burberry Balmoral ve Chelsea
       Mükemmel dizayn ve özgün tasarımıyla dikkat çeken Burberry paslanmaz çelik üstüne 10 mikron altın kaplamasıyla göz kamaştırıcı bir güzelliğe sahip. Safir kristalden üretilen camı, her türlü çizilmeyi ve deforme olmayı engelliyor. 50 metreye kadar derinde su geçirmiyor. Chelsea modeli Londra’nın merkezi bölgesi olan Chelsea’nın karekteristik özelliklerini yansıtıyor. Bu modelin bayan saati Burberry histogramlarını taşıyan kayışı ile yılın en çok ilgi gören ürünleri arasında. Burberry mağazalarında bulabileceğiniz ürünün fiyatı 840 isviçre Frangı.
       Burberry gümüş modeller: 550 İsviçre Frangı
       Burberry altın modeller:660 İsviçre Frangı

       Bvlgari AT 40 CLRM
       Bvlgari’nin bu modeli sadece özel siparişle üretiliyor. Büyük kadranlı ve deri kayışlı. Yapımında sadece altın ve platin kullanılıyor. Üzerinde hiç bir değerli taş taşımayan ürünün kıymeti makinesinde. Safir camı sayesinde çizilmeye karşı korunaklı. Bvgari’nin Swiss Otel ve Çırağan Kempinski Otel’indeki mağazalarında bulabileceğiniz ürün, 218 bin İsviçre Frangı.
       Full pırlantalı: 98 bin frank
       Mekanik taşsız modeller: 26 - 37 bin frank
       Altın ve pırlantalı: 50 bin frank
       Oval pırlantalı: 82 bin frank

       Christian Dior Malice
       Pandiora modelinin küçük kızkardeşi Christian Dior’un Glamor koleksiyonunda doğmuş. Ona Fransızca’da muzip anlamına gelen Malice adı verilmiş. CD halkalarıyla bileziğe benziyor.
       Bileziği istendiğinde deri kayışla değişebiliyor.
       Malice çelik modeliyle de çok şık.
       Seçkin saat ve mücevher mağazalarında bulabileceğiniz ürünün fiyatı 1.460 Fransız Frangı.
       Çelik üstüne pırlanta kaplı: 3.990 frank
       Çelik bilezikli chronometre: 1.790 frank
       Riva sport chrono : 1.690 frank
       Riva sport otamatik: 1.550 frank