Vitrin Quincy Jones

Quincy Jones

20.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Quincy Jones

Quincy Jones
Şükrü Tunar (Arşiv Serisi / Kalan)
Türk müziğinde "klarnet'in üstadı" olarak değerlendirilen Şükrü Tunar'ın yorumladığı yirmi iki şarkıyı içeren albümü, "Unutulmaz Klarnet Üstadından Taksimler ve Oyun Havaları" ismiyle yayımlandı. Albümde Tunar'ın yorumladığı taksimler, fasıllar ve oyun havaları bulunuyor. "Maya" isimli şarkıda Tunar'a Zeki Müren eşlik ediyor. 1907 doğumlu olan Tunar uzun yıllar İstanbul ve Ankara radyolarında, saz salonlarında, gazinolarında klarnet çaldı. Kimseden klarnet dersi almadan kendini yetiştirdi. Tunar 15 Temmuz 1962'de Zeki Müren'e Cumhuriyet Gazinosu'nda eşlik ederken geçirdiği bir kalp krizi sonucu sahnede ölmüştü. Quincy Jones (From Q. With Love / Balet)
Quincy Jones'un yalnızca aşk şarkılarından oluşan 25 parçalık double albümü "From Q. With Love" adıyla yayımlandı. Jones bu kayıtları ilk başta sadece dostlarına vermeyi düşünmüş. Sonra da yaptığı derlemeyi tüm dinleyicilerine ulaştırmak istemiş. Albümde Jones'un kendi söylediği veya başkaları tarafından yorumlanmış şarkılarının yanında dört tane de yeni parça bulunuyor. Soul ve R & B son dönemin en çok dinlenen müzik türü oldu. Jones da soul ağırlıklı, zaman zaman pop tarzında da şarkılar yapan bir isim. Eğer aşk parçalarını seviyorsanız "From Q. With Love" tercih edilebilir. 1999 Grammy Nominees (Grammy Nominees / Balet)
Bu yılki Grammy ödüllerinin aday şarkıları iki albüm halinde biraraya getirildi. Yalnız tüm adaylar bulunmuyor. "Grammy Nominess" isimli albümün birincisinde genellikle pop ağırlıklı isimler var. Tamamen rap adayların olduğu ikincisine ise "Grammy Rap Nominees" adı verilmiş. Los Angeles'ta yapılan 1999 Grammy ödülleri töreninin yıldızı Lauryn Hill olmuştu. Hill beş dalda ödül aldı. Onun ardından da Celine Dion ve Madonna geldi. Bu yıl kadın şarkıcılar ödülü paylaştı. Aslında bu parçalar çoğu toplama albümde bulunuyor. Eğer çeşit olsun derseniz alınabilir.

Çok satanlar

Yerli
1. Sezen Aksu / Adı Bende Saklı
2. Haluk Levent / Yine Ayrılık
3. Muazzez Ersoy / Nostalji 4.5.6
4. Barış Manço / Japonya
5. Yaşar / Esirinim

Yabancı
1. Metro FM / Metro Hits
2. Joy FM Slow Hits
3. Number One Love Song
4. Power Hits Vol 6
5. Kushelrock 12
(Liste Beyoğlu Megavizyon ve D&R'dan derlenmiştir.)