Vitrin 'Rolleri değiştik'

'Rolleri değiştik'

20.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Rolleri değiştik'

Rolleri değiştik
Rolleri değiştik
Neşe MESUTOĞLU * Hollywood'da çalışmak nasıl bir duygu?
Son derece heyecan verici ancak fedakarlık istiyor. Mükemmeliyetçi insanlarla çalışmak zorlukları da beraberinde getiriyor. Filmin konusunun geçtiği dönemdeki giyim tarzını ve renkleri tespit edip yeniden yaratmak için stilistlerle beraber günlerce kütüphanelerde ve makyaj akademilerinde arştırma yapıyoruz.
* Mesleğinizin en zor yanı nedir?
Yeni bir yüz ifadesi yaratmak son derece stresli bir iş. Oyuncunun da hoşuna gitmeli, yönetmenin de. Size güvenmeleri gerek.
* Hollywood yıldızlarıyla ilgili sırlar verebilir misiniz?
Başlangıçta onları çok etkileyici buluyordum. Zamanla sıradan insanlar olduklarını anladım. Benim için tek istisna var, o da Andy Garcia. Aynı yoga sınıfındayız ve çok sık karşılaşıyoruz. Ona hayranım ama maalesef evli. Diğer yıldızlar da göründükleri gibiler. Yani imajları onların sosyal yaşamlarındaki hallerini yansıtıyor. Mesela Demi Moore ve Heather Locklear zor insanlardır. Gün geçtikçe starların yüzü değişiyor. Bir zamanlar mittiler. Şimdi sıradan insan gibi yaşayıp doğal yönlerini ön plana çıkarıyorlar. Kevin Costner çok zeki ve esprili bir insan, Mel Gibson da rahatlıkla konuşulabilen biridir.
* Siz yıldızların günlük yaşamlarını takip edebilme olanağına sahipsiniz, sürekli makyaj yapıyorlar mı?
Günlük yaşamlarında saç bandı ve gözlükleri olduğundan o görkemli hallerinden eser yoktur. Sokakta gördüğünüzde tanıyamazsınız. Jean ve tişörtle dolaşırlar. Sadelikten yanadırlar ve makyaj yapmazlar. Cilt sağlığına çok önem verirler.
* Ünlüler makyaj sırasında yüzlerini size teslim ederken kendileri ne yapıyor?
Aslında makyaj sırasında pek hareket edemedikleri için başlarını arkaya yaslayıp uyuyorlar. Film çekimleri varsa günde 16 - 18 saat çalışırız. Hatta bazen seti hiç terketmeyiz. Bu yüzden de makyaj sırasında ya uyurlar ya da telefonda konuşurlar.
* Sharon Stone ile uzun süre beraber çalıştınız, gerçekten etkileyici mi?
Sharon Stone yüzüne hiçbir şey sürülmeden de çok güzel bir kadın. O kolay anlaşılmaz. Sürekli zihninde bir şeyler olduğunu hissedersiniz. Nerede ne yapılacağını, ne söyleneceğini bilen bir kadındır. Kelimeleri seçerken dikkatlidir. Gerçi onunla çalışmak zordur ama ne istediğini bilir. O mükemmeliyetçi bir insan, hata kabul etmiyor.
* Hatalara karşı tepkisi ne oluyor?
Sinirlenir ama bunu minik hareketlerle gösterir, "Unut boşver, devam edemeyeceğim," gibi şeyler söyler, sesini yükseltmez. Onunla gerçekten zor anlarım oldu, ama zamanla düzeldi.
* Diğer yıldızların makyajsız halleri için ne diyeceksiniz? Mesela Tom Cruise nasıl?
O çok özeldir, mükemmel yüz hatları sayesinde yüzünde düzeltilmeyi gerektirecek hiçbir şey yoktur. Ama çoğunun cilt sorunu vardır, düzeltmek için ağır makyaj yaparız, bakışları güzelleştirmek ve dinç göstermek için makyaj altında görünmeyen bir şeritle kaşların bittiği yerden saç diplerine doğru cildi gerginleştiren özel bir teknik kullanıyoruz. Tom Cruise'un bu tip şeylere hiç ihtiyacı olmuyor.
* Trendler sürekli değişiyor. Peki, bu fikirlerin esas yaratıcıları kimler?
Fikir öncülüğünü yapanlar sokaktaki çocuklardır. Modacılar caddeye çıkıp orada gençlerin neler yarattığına bakarlar.
* Erkeklerin makyajla arası nasıl? Sokaklarda makyaj yaparak dolaşan gençler var mı?
Şu sıralar moda olan erkeklerin tırnaklarına renkli ojeler sürmesi. Makyajlı erkek görmedim ama Chicago Bulls oyuncularından Dennis Rodman'ın tarzı tuttu, artık saç boyayan erkekler yadırganmıyor.
* Kadın makyajında son moda nedir?
Pembe bu sene çok moda. Pembe gözlere ve dudaklara sıkça rastlayacağız. Sağlıklı ve taze görünüm öne çıkacak. Bu görüntüyü elde etmek aslında çok kolay, bunun için yeni bir ürün olan şeffaf fondöten kullanmak gerekiyor; çok hafif olduğu gibi A, C ve E vitaminleri içeren cilt koruyucu özelliği var. Gözlerse fazla renkli olmayacak. Belki biraz rimel, sağlıklı bir cilt görüntüsü içinse kızıllık ve parlaklık gerekiyor. Dudaklar içinde yine şeffaf ruj, belki pembe kırmızı renkler kullanılabilecek. Öte yandan seksi olmak isteyenler gözleri gölgelendirmek için erguvan rengi, yeşil, siyah ve koyu kahverengi uygulayabilir.

Makyaj sırları

* Fondöten seçiminin en iyi yöntemi cilt tonunuza yakın renkleri yüzünüzde denemektir. Hangisinin uygun olduğunu anlamak için renk denemesini elinizde yapmak hatalı sonuçlara götürür.
* Kaşların alınmasında cilde zarar vermeyen geleneksel iple alma yöntemi kullanılmalı.
* Kaşların iyi görünmesi için saç jölesi ufak bir fırçaya sürülerek kaşlar taranmalı.
* Rimelleriniz her üç ayda bir değişmezse bakteri yuvasına dönüşür. Rimel kullanımında fırçayı ileri geri çekmek yerine, içinde çevirerek açmak gerekir.
* Çekici bakışlara sahip olmak için mavi rimel alınmalı. Alışveriş notları
* Şebnem Özinal
Parfüm: Vichy, Burberry's.
Araba: Honda Civic.
Film: "Mesajınız Var".
Tiyatro oyunu: "Eskimeyen Oyun".

* Özgür Özgülgün
Parfüm: Escape.
Araba: Hyundai.
Film: "Mesajınız Var".
Tiyatro oyunu: "Eskimeyen Oyun".