Vitrin 'Rolleri değiştik'

'Rolleri değiştik'

13.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Rolleri değiştik'

Rolleri değiştik
Rolleri değiştik
Dilek SANCILI
Ortaköy'de oldukça küçük ve mütevazı bir evi yaklaşık beş aydır paylaşan Şebnem Özinal ve Özgür Özgülgün çifti kedileri Mısır ile mutlu bir hayat sürüyorlar. Çift 10 aydır birlikte. Gurbetçiler dizisinin setinde tanışan Şebnem ve Özgür aslında önceden de birbirlerini görüyorlarmış. Hatta Özgür konservatuvarda öğrenciyken Şebnem'in arabasına bir gün otostop yaparak binmiş ve ona aşık olmuş. Aralarındaki ilişkinin başlaması ise, cep telefonu mesajıyla olmuş. Önce mesajlaşmış, sonra telefonlaşmışlar sonra da ...
* Alışveriş konusunda anlaşır mısınız?
Özgür hiç sevmiyor. Ben sıkıldığım zaman alışveriş yaparak rahatlıyorum. Küçük bir şey de alsam mutlu oluyorum. Yurtdışına çıktığımda ev için küçük şeyler almayı seviyorum. Çok fazla kıyafet düşkünlüğüm yok. İhtiyacım olan şeyleri alıyorum. Özgür de bana takı almayı seviyor.
* Özgür sana takı alıyor, sen Özgür için ne alıyorsun?
En son gömlek aldım.
* Tarzlarınız birbirine yakın mı?
Özgür
: Hep spor giyiniyorum. Zaten sponsorum da Reebok olduğu için spor kıyafetlerim daha fazla. Ama akşamları bir davet, gala olduğu zaman takım elbise giyiyorum.
Şebnem
: Aksesuvara hiç düşkün değilim. Altın falan takamam. O yüzden de davetlerde sade giyiniyorum. Günlük yaşantımda ben de spor giyiniyorum.
* Birlikte mi çıkarsınız alışverişe?
Özgür
: Hep birlikte gideriz. Ama şunu alalım diye çıkmıyoruz. Gezerken görüp beğendiğimizi hemen alıyoruz.
Şebnem
: Özgür benim beğendiğim her şeyi beğeniyor. O yüzden alışverişe çıkmak için iyi bir partner değil. Ben İkizler burcuyum, o yüzden çok kararsızım. Özgür beni çok düşünür. Kendine bir şey aldığı zaman bana da mutlaka alır. Ben o kadar düşünmüyorum. Özgür
: İçten gelen bir şey.

* Öyleyse ev için de birlikte alışveriş yapıyorsunuz...
Özgür
: En son dün birlikte çıktık. Kandil yağı ile banyodaki aynalığın önüne fırçalık aldık.
Şebnem
: Cicili bicili mutfak eşyalarını almayı seviyorum. Özgür de bana ayıp olmasın diye eşlik ediyor, ama sıkılıyor belli ki. O evle ilgili yemek alışverişi yapıyor. Özgür
: Pazara falan çıkmayı seviyorum. İkimiz de çalıştığımız için çok sağlıksız besleniyoruz. Hep kuru şeyler yiyoruz. Aileden gelen sulu sebze yemeği alışkanlığım vardır. Ben alıyorum, Şebnem yapıyor. Şebnem'in oyunu olduğunda da ben yapıyorum.

* Akşamları çıktığınızda nerelere gidersiniz?
Özgür
: Tiyatrodan sonra arkadaşlarla Pano'ya gidiyoruz. Nevizade'ye gidiyoruz.
Şebnem
: Ortaköy'de Cafe Cream, Bebek'te Susam'a gidiyoruz. Sulu yemek istediğimizde Bol Kepçe'ye gidiyoruz. Profilo Alışveriş Merkezi'ndeki oyunularımızdan (Acaba Hangisi'nde Özgür, Pop Corn'da Şebnem oynuyor) sonra orada Çin yemeği yapan bir yer var oraya gidiyoruz.
* Aynı evi paylaşmak zor mu?
Özgür
: Bu konuda ben deplasmanda sayılırım. Ev sahibine sorun.
Şebnem
: Bir yerde zor bir yerde kolay. Bir erkek olarak bana çok yardımcı oluyor. Bir şey bozuluyor, tamir edebiliyor. Bir yerde zor. Çünkü uzun yıllardır tek başıma yaşıyorum ve kendime göre bir düzenim var. Dağınığım ama onun için de bir düzenim var. Elimi attığım yerde aradığımı buluyorum, bulamadığım zaman da çok sinirleniyorum. Ama Özgür çok uyumlu bir insan. Kendi işini kendi görebiliyor. Zaten hizmet alışkanlığı olmayan bir kadınım. Mesela hasta olsa çok fazla bakamam. Ama o bakabiliyor. Aslında rolleri değişmiş durumdayız.
* Sevgililer Günü'nde ne yapıyorsunuz?
Şebnem
: O gün zaten oyunum var. Vesile olsun güzel bir yemek yiyelim diyoruz. Özgür
: Her zaman yaptığımız şeyleri yapacağız.
Şebnem
: Ben hediye almayı düşünmüyorum. Sen düşünüyor musun? Özgür
: Düşünüyorum.

Alışveriş notları
* Şebnem Özinal
Parfüm: Vichy, Burberry's.
Araba: Honda Civic.
Film: "Mesajınız Var".
Tiyatro oyunu: "Eskimeyen Oyun".

* Özgür Özgülgün
Parfüm: Escape.
Araba: Hyundai.
Film: "Mesajınız Var".
Tiyatro oyunu: "Eskimeyen Oyun".