Vitrin Sandviç ziyafeti

Sandviç ziyafeti

03.07.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sandviç ziyafeti

Sandviç ziyafeti
Restoran yemeklerinden sıkıldığımda, evde yemek yapmayı aklıma bile getiremediğimde ve fast food furyasına uymak istemediğimde soluğu Lina's Sandwich Cafe'de alıyorum.

Sandviç ziyafeti
İş yemek yapmaya gelince aslında çok mızmız değilim. Ancak geçtiğimiz hafta sonunda "armut piş, ağzıma düş" misali Lina's sandviçleriyle karnımı doyurmaya karar verdim. Sandviç dediğimde dudağını bükecek olanları şimdiden uyarıyorum: Lina's sandviçleri öyle bildiğiniz sandviçlerden değil.
Nişantaşı'nın en işlek yeri olan Valikonağı Caddesi'nde hem dışarıya servis veren hem de kafesiyle bahçesinde müşterilerini ağırlama imkanına sahip olan Lina's Sandwich Cafe, Fransa'da bulunan zincirin yemek anlayışına uygun sandviç, salata ve tatlılar satıyor. Mekanın Fransa'dan ithal edilen dekorasyon malzemeleri sayesinde aynen oradaki gibi çok rahat ve sıcak bir ambiyans yaratılmış. İç mekanda 70 ve bahçede 30 kişilik bir oturma kapasitesine sahip olan Lina's'ın en hoş özelliklerinden biri de 13 kişinin oturabileceği sigara içilmeyen bölümü. Geçtiğimiz günlerde ISO çalışmalarına başlayan Lina's bu çalışmaları sonucunda Türkiye'nin ilk ISO kalite belgesini alan kafe unvanına sahip olmayı hedefliyor.

Sanki sanat eseri

Lina's'ta tüm sandviçler kişiye özel hazırlanıyor. Vitrinli, kocaman soğutmalı dolaplarda sergilenen sandviç içleri, salatalar ve özel reçetelerle pişirilen üç çeşit ekmeğin görüntüsü aç olmayanları bile acıktırmaya yetiyor. Son ziyaretimde bir orduyu doyuracak kadar sandviç aldım derken abartmadığıma emin olabilirsiniz. Hazırlanışında standart malzeme olarak marul, salatalık ve domatesin kullanıldığı sandviçlerin arasında en favorilerimi şöyle sıralayabilirim: Dilimlenmiş avokado, karides ve özel kokteyl soslu; dana jambon ve emantallı; domuz jambonlu; yumurtalı beykınlı ya da avokado ve beykınlı; İtalyan usulü pişirilmiş biberli bir salam olup tadına doyamadığım Pastrami'li Lina's'ın kendi imalatı, olması gerektiği gibi dilimlenmiş çok lezzetli bir rostbifli; rejimde olanlara haşlanmış tavuk göğüslü; Norveç füme somon ve kaparili ve özellikle de hindi, dana jambonu ve kaşar ihtiva eden Club Lina's. Sandviçler isteğe göre gizli bir reçeteyle pişirilen Pave ekmeği, dilimlenmiş kepek ekmeği veya küçük beyaz baget ekmekle hazırlanıyor. Pave ekmeğinin müthiş tadını tarif etmek çok zor. Eğer tat alma hissim beni yanıltmıyorsa Pave, işlenmemiş çavdar ve kepek karışımı çok ince çekilmiş bir unla hazırlanıyor. Sandviçlerin içine çok az miktarda sürülmek üzere sadece tereyağı kullanılıyor. İsteğe göre mönüde bulunmamasına rağmen beyaz peynirli sandviç hazırlatmak da mümkün. Mevsim, ton balıklı, jambon kaşarlı, beyaz peynirli, tavuklu ve karides kokteyl olmak üzere 6 çeşit kocaman salata da isteğe göre limon, zeytinyağı, beyaz peynirli, krem peynir - mayonez - baharatlı ve kokteyl sosları ile daha da lezzetli bir hale geliyor. Her gün açık olan Lina's'ın kahvaltıları da çok hoş. Özellikle sadece kahvaltı için hazırlanan zeytinli sandviç ekmeği, omlet çeşitleri veya zengin bir kahvaltı tabağı ile çok iyi gidiyor.

Başımın tatlı belaları

Ben tatlısız, tatlı bensiz olur mu! Havuç ve tarçın ağırlıklı, üzeri hafif limonlu krem peynirli bir sosla kaplı tehlikeli küçük kekler leblebi gibi gidiyor. Tart hamuru üzerindeki badem ve vişne karışımlı mekiklerle, vişneli ya da çikolatalı cheesecake'ler sayesinde her seferinde gözlerim yuvalarından fırlayacakmış gibi oluyor. Buzlu, çilekli ve karışık meyveli tarteletlerin kremasını kaşıkla yemeye bayılıyorum, denemenizi tavsiye ederim. Hafif ılık krem brülenin ise bu dünyanın mamulü olmadığına kanaat getirdim. Siyah çikolatalı brownie'lerle hem siyah hem beyaz çikolata parçalı cookie'ler de işin cabası.
Kısa süre önce diyet sandviçlerinin muhtevası için gıda mühendislerine kalori ölçümü yaptıran firma yetkililerinden rica ediyorum; sakın ola tatlılarınkini ölçtürmeyin! Zaten her tatlı yediğimde yeterince vicdan azabı çekiyorum. Bu konuda babamla beni birbirimize düşürmeyin!
Lina's Sandwich Cafe'de fiyatlar kişi başına 2.5 milyon ile 4.5 milyon lira arasında değişiyor.


Adres: Valikonağı Cad., No: 30, Nişantaşı - İstanbul
Tel: 0212 225 12 12