Vitrin Şimdi antika zamanı

Şimdi antika zamanı

30.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şimdi antika zamanı

Şimdi antika zamanı


Bundan bir kaç yıl öncesine kadar suntadan yapılan mobilyalar modayken bu yıl eskitme ve antika eşyaya dönüş gözleniyor


       İsmet Antik Ümraniye’de Mobilyacılar Sitesi’nde farklı bir antika mağazası. Mağaza, 1986 yılından beri antikacılık yapan İsmet Dikili’ye ait. İstanbul’da atölyesi bulunan İsmet Antik’te aynadan dolaplara, masalardan sinilere ibrikten mücevher kutularına kadar her türlü eskitme eşya ve antika mobilya bulmak mümkün. Oldukça fazla seçeneğin yer aldığı mağaza, müşterilerine özel tasarım olanağı da sunuyor. Buraya gelenler istenilen boyutta ve renkte antika veya eskitme eşyalara sahip olabiliyor.

       Ünlülerin tercihi
       Antika eşyalarla ev, büro ve bahçe dekore eden İsmet Antik, televizyondaki pek çok dizinin dekorasyonunu da üstlenmiş. Mağazaya Sezen Aksu, Tuluğ Çizgen, Ferda Anıl Yarkın gibi pek çok ünlünün dışında İngiltere’den, İsrail’den ve Kanada’dan antikaya meraklı olanlar da geliyor. Antikada modaya uygun tasarımlar yapan İsmet Antik’te en çok koyu renk ve sade işlenmiş Osmanlı motiflerine sahip olan eşyalar tercih ediliyor. Şimdilerde özellikle sedef kakmalı mücevher kutuları, şekerlik, sahanlık ve bakır ibriklerin de aksesuvar olarak cam sehpaların üzerinde kullanılmasıyla antikaya yeni bir moda anlayışı geldi.

       Antikanın öyküsü
       İsmet Antik’te 50 yıldan fazla geçmişe sahip olan, uzun ve zahmetli bir yapım aşamasından geçen pek çok konsül, dolap var. Tamamen el emeği olan bu dolapların yapımı için uygun ahşaplar alındıktan sonra net ölçülerle kesiliyor. Kordon ve süslemeler yapıldıktan sonra ahşaplar elle zımparalanıyor. Eşyanın üzerindeki sedef kakma ve oymalar şablonla çıkartılıp iskarpil ve tokmaklarla şekil veriliyor. Son aşamadaysa boyayla eskitiliyor. Antika ve eskitme yapımında ağacın tanınması da çok önemli. Eskitme dolap ve masalar da fazla damarlı olduğu için ladin ve köknar, sandalyelerde gürgen, sandıklarda ceviz ve kiraz, oyma tablolardaysa ıhlamur ağacı kullanılıyor. Mağazada koltuk ve kanepe tasarımları da yapılıyor. Eski koltukları boyayıp eskitme görüntüsü veriliyor ve koltuk kılıfları istenilen desende değiştiriliyor. İsmet Antik evlere oturma odaları için, Osmanlı motifli lergerler ve sinilerlerle döşenmiş şark köşeleri de hazırlıyor.

       Adres: Nato yolu cad. No:48 Altınşehir Mah. Yeni Dudullu Ümraniye/İstanbul
       Tel: (0216) 365 93 24