Vitrin Şimdi saç bakım zamanı

Şimdi saç bakım zamanı

16.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şimdi saç bakım zamanı

Şimdi saç bakım zamanı


Tatil dönüşü yıpranan saçlar ve saç dökülmeleri şu sıralar yaşadığımız en büyük sorunlardan. Bu sorunların çözümü ise bilimsel çalışmalar sonucu ortaya konan onarıcı ürünlerde saklı. Yeni ürünleri keşfedin, saçlarınızı koruyun


       Yaz mevsimi bitmek üzere. Deniz, kum, güneş ve daha bir sürü nedenden dolayı birçoğumuzun saçları yıpranmış durumda. Şimdi yıpranan saçları onarma zamanı. Her zamanki gibi yardımımıza kozmetik firmaları yetişiyor. Saç bakımı konusunda uzman birçok firma tatil dönüşü yıpranmış saçlar için bakım ve onarım ürünleri hazırlamışlar. Yaz mevsiminin yerini sonbahara bıraktığı şu günlerde saçlarımızla ilgili yaşadığımız en büyük sorun saç dökülmeleri. Mevsim geçişleri, stres, düzensiz beslenme gibi birçok nedene bağlı olan saç dökülmelerine karşı koymak günümüzde bu alanda yapılan bilimsel çalışmalar ve profesyonel ürünlerle daha kolay. Özellikle yaz aylarında güneş, deniz, kum gibi nedenlerle yıpranan saçlarımızın onarıma ihtiyacı var. Tatil dönüşü yıpranan saçların onarımı için ise artık ninelerinizden kalma yöntemlere hiç gerek yok. Her biri uzmanlar tarafından geliştirilen ve saçlarda kırılma, yıpranma gibi sorunlara kesin çözüm olan ürünlerle artık saçlarınız her bakıma ihtiyaç duyduğunda kuaföre gitmenize gerek kalmıyor. Kozmetik firmalarının bilimsel çalışmalar sonucu ortaya koydukları onarıcı şampuan veya kapsüller yardımınıza yetişiyor. Belli zaman aralıklarında şampuanlama sonrası bu ürünleri uygulayarak kendi saçlarınıza kendiniz hayat verebilirsiniz.

       Saçınız neden dökülüyor?
       Saç dökülmesinin genetik etkenler, stres, uykusuzluk, dengesiz beslenme, mevsim değişiklikleri gibi birçok nedeni var. Büyükşehirlerde yaşayanların dört bir yandan stresle çevrili olduğunu düşünürsek, stresin hayatımızı ne denli olumsuz etkilediğini daha iyi anlayabiliriz. Mevsim geçişleri de saç dökülmesinin önemli nedenleri arasında yer alıyor. Yaz mevsiminden sonbahara doğru geçtiğimiz şu günler, saçların yoğun olarak döküldüğü günler.

       Saç dökülmesi bir sorundur
       Saçın yaşamsal olan kök kısmı dökülmenin başlangıç noktası. Bugün saç ile ilgili yapılan biyolojik çalışmalarda saçın yaşamı için en nemli bölgenin saçın deriye bağlanan kısmının olduğu saptanmış.
       Saç kökünün bozulması anlamına gelen fibroz önemli bir sorun. Çünkü dökülen saçların yerini ince ve zayıf yeni saç alıyor. Yeni çıkan saç telinin de ömrü çok kısa olduğu için dökülme kelliğe kadar uzanır.
       Normal bir saç derisinde yaklaşık 100 bin ile 150 bin arasında saç kökü bulunuyor. Saçlar günde ortalama 0.35, her 3 günde 1 mm ve bir yılda 12 - 15 cm arasında uzuyor. İnsan, yaşamı boyunca 2 ile 4 milyon arasında saç teli üretiyor. Normal bir saçta günde 50 - 100 saç teli dökülüyor.