Vitrin Snob takılın!

Snob takılın!

13.06.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Snob takılın!

Snob takılın
13 Haziran 1998
Nora ROMİ

Bu yaz biraz snob takılmaya ne dersiniz? Bunun için gerekenleri sıralıyorum.
* Prada'nın pembe pleksiglastan yapılma sandaleti.
* Cartier'nin Trinity adıyla çıkardığı 3 renkli altından yapılmış yüzüğü. Louis Cartier tarafından 1924 yılında Jean Cocteau için tasarlanan bu yüzük modeli yine moda oldu.
* Fendi'nin boncuklu "baguette" çantası ya da "Titanic" filminde de gördüğümüz minik, boncuklu çantalar (Bende bir senedir böyle bir çanta var).
* Tibet kaseleri... Alçak bir masa üzerinde el yapımı, Doğu esintileri taşıyan minik kaplar. Bunları banyoda da kullanabilirsiniz.
* Bu yaz piyasaya çıkan pek çok parfüm var. Hepsi de yaz için çok hafif ve uygun. Ama en şık olan kendi parfümünüzü yaratmak. Bunu elinizdeki kokulardan yapmayı deneyebilirsiniz.
* Bir ara soya fasulyesi bir ara da mercimek pek gündemdeydi. Bu yaz brokoli yemeniz lazım. Zaten yemesi çok zevkli. Amerikalılar bu sebzeyi çok yararlı buluyor. Clinton bile her gün yiyormuş!
* Bu yazın snob bitkisi çuha çiçeği. Özellikle yeşil, beyaz ve kahverengi karışımlı olanını tercih edebilirsiniz.
* Köpeğiniz için ne alabileceğinizi düşünüyorsanız Gucci imzalı köpek sepetini önerebilirim. Fiyatını boşverin, köpeğiniz çok sevinecektir. Ayrıca tasmaları da var.
* Bu yazın özellikle gündüz vakti en snob mekanı, geçen hafta bahsettiğim Zax Fusion.
* Alçak masalar. Mutlaka alçak masalar. Eğer yeni alacaksanız bunu bilin. Evdekinden sıkılmış ve bir değişiklik yapabilecek durumdaysanız ayaklarını biraz kestirebilirsiniz.
* Şimde Alp Dağları'na gidebilirsiniz. Temiz hava, ohhh! Davos bu aralar çok revaçta.
* Kitap derseniz benim ve Atılgan Bayar'ın kitabı derim. Ha bu nereden çıktı diyorsanız haftaya anlatırım.

Evim çiçek gibi oldu
Şu sıralar eve en çok ne alışverişi yapıyoruz biliyor musunuz? Çiçek. Evet, her hafta çiçekçimizden (Çiçekçimiz Fuji. Her zaman çok güzel çiçekleri var ve uzun dayanıyorlar) eve çiçek alıyoruz. Çiçeksiz bir günümüz bile olmuyor. Yemeğe verecek paramız olmasa bile çiçek alıyoruz. Şu anda salonumuzda lilyumlar, yatak odamızda ise güller var. Çiçeklere bu kadar alışacağımı bilemezdim. Şimdi size önerilerim var.
Bir kere tütsü, kokulu mum gibi şeyleri kullanmayı bıraktık. Çünkü çiçekler eve çok doğal ve kıvamında koku veriyor. Dolayısıyla içinizi baymıyor. Alacaksanız beyaz çiçekleri tercih edebilirsiniz. Ve bu beyaz çiçekleri bol yeşillikle tamamlayın. Çiçekçilerde bu yeşilliklerden bulabilirsiniz. İnce uzun olanlarını büyük çiçeklerle, bol yapraklı olanlarını da her türlü çiçekle kullanabilirsiniz. Çok karışık renkli aranjmanlar yapmayın. Mutlaka renksiz camdan kocaman bir vazo alın. Onları çiçeklerle doldurmak eve müthiş bir hava veriyor. Casa Club, Paşabahçe makul fiyata güzel vazo bulabileceğiniz yerler.

Doğuştan eşcinsel
Bebekler artık oyuncak olmaktan çıkıp önemli semboller haline geldi. Ünlü mankenlerin bebekleri çıktı, şişman bebekler çıktı, Lady Di bebekleri çıktı. Şimde de eşcinsel bebekler revaçta. Hollanda'da çıkan bu bebeğin adı Billy. Daha önce de bu tip bebekler ortaya çıkmıştı ama bu en şık olan. Çünkü Billy'nin gardırobu Jean Paul Gaultier, Rifat Özbek, Alexander McQueen, Christian Lacroix, Agnes B gibi dünyanın en ünlü modacılarının hazırladığı kıyafetlerle dolu.
Bu bebekler 2 haziranda New York Soho Museum of Contemporary Art'ta açık artırma ile satışa çıktı bile.