Vitrin Sonbaharın güzel yüzünü görün

Sonbaharın güzel yüzünü görün

28.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sonbaharın güzel yüzünü görün

Sonbaharın güzel yüzünü görün


Safranbolu, Yedigöller, Ilıca Şelalesi... Hep adını duyduğunuz bu yerlere şimdiye kadar gitmediyseniz sonbaharın ılık havalarını değerlendirin. Kışa çeyrek kala doğayla, kültürle, tarihle başbaşa enerji depolayın


       Sonbahar’ın bol yapraklı, ıslak ama mis gibi havalarını, haftasonu gezilerinde değerlendirin. Üç dört saat süren yolculukların sonunda kendinizi bir kamp ateşinin hemen yanındaki göl manzarasına, Karadeniz kanyonlarının ve şelalenin ihtişamına ya da tarihin buram buram koktuğu evlerde bir akşam yemeğinde güzel sohbetlere bırakın.

       Yedigöller’de kamp
       Göçerler, 4 - 5 Kasım tarihlerinde Yedigöller’de bir gece konaklamalı çadır kampı düzenliyor. 20 kişilik bir grupla düzenlenen gezide ulaşım midibüsle gerçekleşiyor. Zonguldak - Bolu il sınırında bulunan Yedigöller, İstanbul’dan dört saatlik bir mesafede. Kamp, Deringöl’ün kıyısında kuruluyor ve akşam kamp ateşinin etrafında yemek yeniyor. Gezide Anıtçam, Kapalıkaya gibi panoramik yerleri görme olanağı var. Beş öğün yemek, ulaşım, çadır uyku tulumu ve mat kullanımı ile rehberlik hizmetinin de dahil olduğu Yedigöller çadır kampının fiyatı kişibaşı 50 milyon lira.

       Ilıca Şelalesi’ni keşif
       Tempo Turizm, 11 - 12 Kasım tarihlerinde Batı Karadeniz’e bir gezi düzenliyor. Ankara’dan başlayan yolculuk iki günden oluşuyor. İlk gün muhteşem Ilgaz Dağı’nda yürüyüşle geçiyor. Akşam konaklamak için Kastamonu’ya hareket ediliyor. Gezinin ikinci gününde Pınarbaşı’nda Valla ve Horma Kanyonu ile Ilıca Şelalesi’nde yapılacak doğa yürüyüşleri sonunda akşam 24 sıralarında Ankara’ya varılıyor. Gezi ücreti kişi başı 15 milyon lira peşin, 30 milyon iki taksit, toplam 45 milyon lira. Ücrete, özel ulaşım, bir gece otelde konaklama, bir kahvaltı ve akşam yemeği ile müze ve ören yeri girişleri dahil.

       Safranbolu evleri
       Haftasonunu tarihi Safranbolu evlerinde geçirmek isteyenler için Arnika Turizm’in Safranbolu ve Amasra’ya iki gün iki gecelik bir gezi programı var. Cuma akşamı yola çıkılıyor ve cumartesi tarihi evlerden dönüştürülmüş otele yerleşip bir süre dinlenmeye ayrıldıktan sonra, hem mimarisi hem de yaşam biçimi bugüne kadar korunan Safranbolu geziliyor. Yemeniciler Arastası, Yörük Köyü ve İncekaya Su kemeri, gezinin geri kalan bölümünü oluşturuyor. Pazar günü Amasra’ya geçiliyor ve şehir gezisinin taze balık ziyafeti için mola veriliyor. Öğleden sonra İstanbul’a dönüş için yola çıkılıyor. Arnika Turizm’in yarım pansiyon ve yolda alınan yemekler de dahil iki gün iki gece gezisi 49 milyon lira.