Vitrin Taşların büyüsü

Taşların büyüsü

23.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Taşların büyüsü

Taşların büyüsü


Cesaretlendiren, olumlu ya da olumsuz enerji veren, alkolizme iyi geldiğine inanılan yarı değerli taşlar, Taş Dünyası’nda hayat buluyor


       Agat, ametist, kuvars; adını sıkça duymadığımız bu taşlardan yapılan kolyeler, küpeler, yüzükler her zaman moda. Aksesuvar olarak da evlerimizi süsleyen bu yarı değerli taşların, ruh sağlığımızı olumlu yönde etkileyici özellikleri var. Beşiktaş’ta bulunan Taş Dünyası, bu yarı değerli yüzlerce taşın bulunduğu mineral bir mağaza. Taş Dünyası’nın sahibi İpek Birdal, mağazayı açmadan önce yarı değerli taşlar ve kristaller üzerine bir eğitim almış ve taşları kendine çok yakın bulduğu için ilgilenmeye başlamış.
       Mağazada dekoratif güzelliklere sahip, eşi bulunmaz yarı değerli taşların, işlenmiş şekillerinin sergilendiği özel bir koleksiyon bulunuyor. Burada kuvarstan, kristale, akikten, çöl gülüne kadar her türlü taşı bulabilirsiniz. İsterseniz rengârenk taşlardan yapılan takıları alabilir, isterseniz bir masa saati ya da süs eşyasına sahip olabilirsiniz. Hatta, özel siparişler bile verebilirsiniz. Eğer gümüşten hoşlanıyorsanız, yarı değerli taşları gümüşle birlikte kullanabilirsiniz.

       Meditasyonda da kullanılıyor
       Yarı değerli taşların çoğu Brezilya’dan ve diğer Güney Amerika ülkelerinden çıkartılıp, İtalya üzerinden Türkiye’ye ithal ediliyor. Türkiye’de gümüşçüler tarafından işlenen taşlardan genellikle takı yapılıyor. Son yıllarda dekoratif amaçlı da kullanılmaya başlanan taşlar, biblo ve çeşitli ev eşyalarının yapımında da kullanılıyor. Nükleer tıpta da kullanılan bu taşların, sağlık üzerinde etkisi aynı zamanda bilimsel araştırmalara konu olmuş. Sosyal hayatta doğu insanı için çok önemli olan bu taşlar Hindistan, Çin ve Nepal’de altın kadar değerli. Yarı değerli taşların ruh sağlığı üzerinde de etkisi olduğuna inanılıyor.

       Alkolizme bile iyi geliyor
       Halk arasında akik olarak bilinen agat taşı kişiyi cesaretlendirici, aklı ve vücudu güçlendirici bir özelliğe sahip. Genelde mor renkte olan ametistler, beyin gücünü yükseltiyor, kuvvetli bir kan temizleyicisi ve yine halk arasında büyüye karşı koruyucu özelliğe sahip olduğu biliniyor ve tarih boyunca alkoliklere de iyi geldiğine inanılan bu taş tedavi amaçlı da kullanılıyor. Kristal taşı denilen kuvars ise kişide enerji büyümesine sebep olurken meditasyonda da kullanılıyor.

       Farklı alternatifler yaratın
       Gümüş takılardan hoşlananlar için Taş Dünyası yepyeni alternatifler de sunuyor. Beğendiğiniz bir taşı gümüşle birlikte de kullanabilirsiniz. Şık olmak için o kadar fazla para ödemenize de gerek yok. Taş Dünyası’ndaki fiyatlar, taşların büyüklüğüne ve gümüş işçiliğine göre değişiyor.

       Adres: Şehit Asım Cad. No:51/1 Beşiktaş