Vitrin Tatlı ucuzluk

Tatlı ucuzluk

21.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tatlı ucuzluk

Tatlı ucuzluk
Kent Gıda'nın Şişli'deki mağazasında şekerleme, jelibon ve çikolatalar çok uygun fiyatlarla satılıyor.

Kent'in renkli şekerleme, jelibon ve çikolatalarının tadını bilmeyen yoktur. 43 sene önce Kasımpaşa'da küçük bir atölyede kurulan Kent Gıda bugün, aralarında Kanada, Almanya, İngiltere, İtalya, Norveç, Macaristan, Polonya, Rusya, Malezya ve Çin'in de bulunduğu 110 ülkeye ihracat yapan dev bir şirket konumunda.
Üç ay önce Gebze'ye taşınarak daha randımanlı bir çalışma ortamına kavuşan Kent Gıda, fabrika satış mağazasını eski mekanı Şişli'de açık tutmaya devam ediyor. Nişantaşı ve Mecidiyeköy çevresinde oturanların, toptan alıp satmak isteyenlerin, bayramlarda evine ve dostlarına şekerleme almayı düşünenlerin ve tabii özellikle çocukların sık sık uğradığı bu mağazada Kent ürünleri yerine göre yüzde 30 - 40 arasında indirimli olarak satışa sunuluyor.
Yirmi senenin sonunda, babasını emekliliğe ikna ederek yerine geçen ve mağazanın sorumluluğunu devralan Bedri Şaroğlu (22), "Çocukluktan beri Kent'le büyüdüm, ürünlerin arasında 'Tipitip' cikletleri benim için çok özeldir," diyor. Çocuklara zaman zaman şeker ve sakız dağıttığı için 'Şekerci ağabey' olarak tanınan Şaroğlu, sözlerine "Piyasaya Tipitip'ten sonra yüzlerce çeşit çıktı, ama yerini hiçbir şey almadı," diye devam ediyor.
Tuncay Baş (13) sık sık geldiği bu şekerlemeci dükkanında, sevdiği şekerleri uygun fiyatlara alabilmekten memnun görünüyor. Zülfiye Baykara ise çocukları için şeker alırken, fiyatlardan memnun olduğunu belirtiyor. Neşeli dost Tipitip cikletlerinin 100 tanesi 1.250.000, 24 adet Bonibon 2 milyon, 120 adet Topitop ise 2.750.000 liraya satılıyor. Toptan fiyatına perakende olarak da satılan ürünlerdeki fiyat farkı küsuratların tamamlanmasından öteye gitmiyor. Örneğin 9 bin liraya gelen şekersiz sakız 10 bin liraya, 83 bin liraya gelen Bonibon 90 bin liraya satılıyor. 400 gramlık paketlerde Tofy, Elegant, Assrtment şekerler 800 bin lirayken, dökme Olips şekerlerin yarım kilosu 1.200.000, 700 gram mini Meybon ise 1.5 milyon lira. Öte yandan Kutu Villa çikolatayı 2.300.000, 100 gram kakaoyu 200.000, 24 adet MissBon şekerini 2.400.000 liraya alabilirsiniz.
Adana Ticaret Lisesi öğrencisi Duygu Karaağaç (17), "Biz Mis Şekerleri çok seviyoruz," diyor. "Babam çarşıya çıkınca özellikle tembih ederim. Bak, üzerinde Mis Şeker yazmıyorsa sakın alma derim. Hepsi sütlü kakaolu ama onun tadı daha güzel, küçüklüğümüzden beri ondan vazgeçmiyoruz." Karaağaç sözlerine şöyle devam ediyor: "Bayramlarda çikolata alınsa dahi yanında Mis Bonbon muhakkak alınır, Meybon'ları da içine karıştırıyoruz. Renkli olması bayağı ilgi çekiyor. Ama Topitop ve Bonibon'ların yeri başka, onları hemen şimdi bile yiyebilirim."


Adres: Bomonti Sok., No: 4 0 / A, Şişli - İstanbul
Tel: 0212 230 23 50