Vitrin Tekno-Park

Tekno-Park

05.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tekno-Park

Tekno-Park


Her şeyi var benzeri yok


       Dalga dalga oto CD çalar
       Arabanızda trafikte sıkışıp kaldığınızı ya da uzun bir yolda yalnız başınıza olduğunuzu düşünün. Şehirlerarası yollarda radyonuzu kullanamazsınız. Şehiriçi trafikte ise kimi bölgelerde ortaya çıkan cızırtı sorunu canınızı sıkmaya yeter.
       Otomobilde kaset dinlemek ise yavaş yavaş tarihe karışan bir olgu... Artık istediğiniz kaseti satıcınızdan bulamıyorsunuz ve müzik için CD dinlemekten başka bir çareniz kalmıyor gibi.
       Ancak arabanızda hangi CD çaları kullanabilirsiniz? Kullandığınız CD nerede durmalı? CD çalarınız radyonuzla uyumlu mu? SONY tüm bunların cevabını yeni çıkardığı, Türkiye'de de 195 milyon liradan satışa sunulan CDX - 434RF model CD çalarıyla çözdü. Bagajda duran ve içine 10 CD alan bu ürün, radyo dalgalarını kullanarak yayın yapıyor. Bagajdaki CD çaların hangi FM bandından yayın yapacağını seçtikten sonra radyonuzu o frekansa getiriyor ve müziğinizi büyük bir keyifle dinliyorsunuz. Araya hiçbir kablo ve donanım girmediği için SONY CD çalar, her tür radyoyla sorunsuz ve kalitesinden ödün vermeden çalışıyor. Tüm Sony bayilerinde bulabilirsiniz.
       Fiyatı: 216 milyon 919 bin lira

       Telefon mu bilgisayar mı
       Hareket çağında yaşıyoruz. Artık bilgi ve iletişim kanallarına kolay erişim sağlayan, kullanımı kolay ürünler tüketici tarafından rağbet görüyor. Bu amaca yönelik olarak geliştirilen Siemens IC35 CepOfis; profesyonel iş hayatındaki kullanıcılar için randevu defteri, ajanda, adres defteri, yapılacaklar listesi, dünya saati özelliklerini biraraya getiriyor. Kullanıcı dilerse, SyncStation üzerinden PC'sine bağlanabiliyor ve MS Outlook ve Lotus Organizer'daki bilgilere ulaşabiliyor. Kızılötesi veya kablo ile yapılan cep telefonu bağlantısı ile cep telefonundaki telefon rehberi ya da gelen mesajları görüp, kontrol edebilme imkanı sunuyor. Yaklaşık 135 gr. ağırlığındaki IC35 CepOfis'in hafızasını iki farklı multimedia kartı sayesinde genişletebilmenin yanı sıra bankacılık, araba kiralama, rezervasyon işlemleri gibi uygulamaları zaman kaybı olmadan yapmak mümkün. (Fiyatı henüz belli değil)

       Her şeyi var benzeri yok
       Her değişik ihtiyaç için değişik bir ürün kullanma zorunluluğu hep canımızı sıkmıştır. Bir ürün olsa, başka bir şeye gerek kalmasa dersiniz hep. Yeni dönemde birçok firma kullanıcıların bu isteğini duymuş olacak ki buna yönelik ürünler hayata geçirmeye başladı. Sony'nin DAV-S300 isimli ürünü de bunlardan biri. Tam olarak komple ev sineması paketi olarak tanımlayabileceğimiz bu ürün, DVD, VCD oynatıyor, aynı zamanda CD dinlemenize olanak sağlıyor. İçinde radyosu var, kendinden ampli, Dolby ProLogic, Dolby Digital, dts düzenlerinde ses alabilmenizi sağlıyor. 6x30 W 5 uydu hoparlör + subwoofer sistemine sahip. TV uyumlu kumandasıyla satılan bu ürünün fiyatı 644.625.000 TL.

       En dekoratif bilgisayar
       Tüm dünya pazarlarında PC satışları için insanlar tartışırken Macintosh sessiz sedasız hem dekoratif hem kuvvetli bilgisayarlar üretmeye devam ediyor. Yeni piyasaya sürülen Power Mac G4 Cube isimli model de bunlardan biri. Pek çok PC'nin dörtte biri kadar büyüklükte olan G4 Cube onlardan çok daha kuvvetli. Saniyede bir milyarın üstünde işlem yapabilen bir hızla çalışarak en hızlı Pentium III'leri bile geride bırakıyor. İnanılmaz gücüyle masaüstü yayıncılıktan masaüstü filmciliğe, ultra - gerçeklikte 3D oyunlardan en son DVD filmleri izlemeye kadar bütün istekleri rahatlıkla yerine getiriyor.

       En kolay ofis
       Ders ya da toplantılarda tahtaya yazılanları daha sonra çalışmak için kağıda dökme stresinizi hatırlıyor musunuz? Tekofaks'ın Türkiye'ye getirdiği Panaboard isimli beyaz tahta, üstüne yazılan her şeyi A4 kağıt ortamına aktarıyor. Duvara da monte edilebilen, kendinden özel yazıcılı, çoklu baskı yapabilen bu alet, büro ve derslik ortamlarında yepyeni bir dönem açacak.
       Fiyatı 349 dolar (220 milyon lira)
       Tekofaks mağazalarından satın alabilirsiniz

       PalmPix Türkiye'de
       Kodak'ın normal bir fotoğraf makinesinin üçte bir boyutlarında ürettiği Palm uyumlu digital ürünü PalmPix, Türkiye'de bu ay başından itibaren satışa sunuldu. Kodak'ın Palm uyumlu ürettiği digital fotoğraf makinesi PalmPix, doğrudan palma takılarak, resim çekmeyi mümkün kılıyor. 24 bit'lik renkli VGA resimler çeken PalmPix, Palm cihazlarında bunları gri renkli olarak görme ve Palm'dan Palm'a aktarma olanağı tanıyor. PalmPix, enstantane hızı olarak 1/15 - 1/500 arası ayarlanabiliyor. PalmPix, 10 saniyelik zamanlayıcısı, 2x digital zoom'uyla 90 cm'den sonsuza kadar netleme yapabiliyor. Çekilen her poz 100K yer kaplıyor.
       Detaylı bilgi için, www.palmturk.com adresine başvurabilirsiniz.