Vitrin Teknolojik cumbalar!

Teknolojik cumbalar!

04.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Teknolojik cumbalar!

Teknolojik cumbalar
Özlediğimiz geniş saçaklı, cumbalı, sofalı 'Türk Ev'leri günümüz mühendislik bilgileri ve teknolojiyle donatılarak yeniden hayatımıza giriyor. Modeller hazır, size yalnızca seçmek kalıyor!

Bir zamanlar ancak tarih kitaplarında -ya da rüyamızda - görebildiğimiz güzelim geleneksel Türk evlerine sahip olmak artık zor değil. Türk Evi Modüler Dizayn Sistem adında bir şirket isteğinize ve seçiminize bağlı olarak size bir Türk evi inşa ediyor. İsteğiniz ev tipini, büyüklüğünü ve diğer beklentilerinizi söylüyorsunuz. Artvin Evi, Safranbolu Evi, İstanbul Evi, Rize Evi... Hangisini isterseniz, onlar cumbasıyla, sofasıyla, cihannüma'sıyla inşa edip anahtarını teslim ediyor. Üstelik son derece güvenli tasarımlar bunlar...
Yani geçmişin tozlu raflarından çıkarılıp önümüze planları konan 'Türk Evi' kelimenin tam anlamıyla kişiye özel bir uygulama... Bildiğimiz sıvadan muska çatkıya, dolap çatkıdan taş dolguya birbirinden farklı altı ayrı cephe tipinden birini seçebiliyorsunuz. Firma yetkilileriyle kararlaştırarak oluşturduğunuz yerleşim planına göre de dört ay gibi kısa bir sürede hayalinizdeki eve sahip oluyorsunuz.
'Türk Evi' geleneksel özelliklerini hemen hissettiriyor dış görüntüsüyle. Ahşap iskelet sistemi sayesinde dayanıklı, sağlıklı ve çevreci... Günümüz teknolojisinden yararlandığı için de çağdaş.
Türk Evleri planları tamamıyle iklim koşullarına uygun olarak üç farklı şekilde tasarlanmışlar. Tasarımların hareket noktasını yani orijinini sofa oluşturuyor. Bunda sofanın aile bireylerinin buluşma noktası olması dolayısıyla evin geleneksel yaşantısının en çok hissedildiği bölüm olmasının payı büyük. Günlük yaşantının geçtiği sofa evdeki hayatın canlılığını yansıtan bir konuma sahip. Planlamalar dış sofalı, iç sofalı ve orta sofalı olarak yapılıyor. Çünkü sıcak iklimlerde günlük hayat dış sofalarda yaşanırken, soğuk iklimlerde hayat hep iç ve orta sofalarda geçiyor.

Teknolojik cumbalar
Sofaya derinlik katan, evle dış dünya arasında bir köprü oluşturan cumba ise stresten uzak zaman geçirmenize yardımcı olmak için düzenleniyor. Tabii bir de cihannüma var. Türk evlerinin olağanüstü estetik görünümünü yansıtan, tüm odaların kesişme noktası olan, göz kamaştırıcı ışık oyunlarına tanık olabileceğiniz cihannüma evinizin en etkileyici bölümü oluyor.
Kişisel istekleriniz doğrultusunda geliştirilebilen 50 plan tipinin bulunduğu Türk Ev'i kataloğunda bulunan evlerde kullanılan tüm malzemeler çam ağacından elde ediliyor. Evinizin genişliği de 40 ila 600 metrekare olabiliyor.

İşte isteğinize göre değişiklik gösterebilecek 6 ana ev tipi:

İstanbul Evi: 'Türk Evi' uygulamasının standart tipi... Dış cephe ahşap kaplama... Bu İstanbul ve çevresi ile İzmit ve Trakya'da yaygın olarak göze çarpan bir ev tipi. Bu bölge deprem kuşağında olduğu için de evler özel olarak depreme dayanıklı olarak üretiliyor.
Safranbolu Evi: 'Türk Evi'nin dünya çapında tanınan modeli. Dış cephede zemin katta iskelet arası dolgu, üst katta ise pervazlarla süslü sıvalı yüzeyler kullanılıyor. Bu ev tipi Safranbolu ile birlikte bütün Batı Karadeniz'de karşınıza çıkabilir.
Muğla Evi: Ege Bölgesi'nin kendine özgü mimarisinin ürünü. Sıcak iklimlere uygun geniş sofalı... Ahşap süslerle bezenmiş dış cephe motifleri tüm plan tiplerinde uygulanıyor.
Rize Evi: Türk ev tipleri arasında en özgün olanı. Dolap çatkı olarak anılan dış cephe motifi kullanılıyor. Düzgün geometrili çatkı arası, özel olarak biçimlendirilmiş taş bloklarla dolduruluyor. Rize ve çevresinde örneklerine sık rastlanıyor.
Artvin Evi: Taşıyıcı sistemi en sağlam olan modellerden. Özelliği ve dayanıklılığı iskeletinin muska formunda yapılmasından kaynaklanıyor. İskelet arası harman tuğla ile dolduruluyor. Bu ev tiplerine Artvin'in yanısıra İç Anadolu Bölgesi'nde de rastlayabilirsiniz.
Bodrum Evi: Türk mimarisindeki Akdeniz esintisini en iyi Bodrum Evi ortaya koyuyor. Beyaz boyalı görüntüsü, teras çatısı, avlusu ve dekoratif saçaklarıyla Bodrum Evi Akdeniz sıcaklığını yansıtıyor.