Vitrin Tüylerime el koydular

Tüylerime el koydular

30.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tüylerime el koydular

Tüylerime el koydular
30 Mayıs 1998
Tüylerinizden ebediyen kurtulmak mı istiyorsunuz? Bonmed Sağlık ve Estetik Merkezi'nin kapısını çalın. Dışarıya tüysüz çıkacaksınız! Sibel ARNA

Beni kaçırın. Kim olduğunuz fark etmez ama nereye kaçırdığınız önemli. Mümkünse deniz kenarı olsun, yemekleri parmak yedirtsin, güneşi parlayarak yaksın dursun. Hem dinleneyim hem eğleneyim. İyi bir animasyon ekibi bizimle olsun (Beldibi Clup Salima ekibine hayır demem). Issız bir adada olalım, yanıma alacağım üç eşya limitini otuza çıkartın. Ben hazırım yeter ki siz beni kaçırın. Beni kaçırmanızın size sağlayacağı yarara gelince yanınızda bulunmam ayrıcalıktır bunu bilin.
İstanbul'un dört bir yanına dağıttığım bu yazıdan sonra oturdum ve kaçırılmayı bekledim. Bekledim ama boş boş değil. Deniz kenarına gidecektim ve kaçırılsam da bir çeşit ince hesaplanmış tatil yapacaktım. Bu sebepten ben de hazırlık yaptım. Kıyafet, bikini, güneş yağı, havlu, şapka gibi sorunları kolayca çözdüm. Geriye bir problem kalmıştı. İstemediğim ve gölge eden tüyler. Kaçırılma sürem belli olmadığı ve gittiğim yerde sık sık onları alamayacağım için tüylerimden kesin bir yöntemle kurtulmalıydım. Sizin de bildiğiniz üzere iğneli epilasyonu denedim. Ama canım çok kıymetli olduğu için denemekle kaldım. Acımıyor ama galiba benim iğne fobim var. Uzun araştırmalar sonunda beni tüylerimden kolayca ve sonsuza dek arındıracak yöntemi buldum. Bonmed Sağlık ve Estetik Merkezi'nde uygulanan bu yöntemi duyar duymaz sevinç çığlıklarımı "kurtuldum, tüm tüylerim sizleri İzmir marşıyla göndereceğim" şeklinde attım. Bonmed'in kapısının önüne kadar durum böyle sürdü. İçeri girdim ve Doktor Sevim Duman bana tüysüz olmamı sağlayacak yöntemi uzun uzun anlattı. Yöntemin adı fotoepilasyon. Bu, ışık ısısıyla istenmeyen tüylerin yok edilmesine dayalı bir tedavi sistemi. Günlük yaşamımızda kullandığımız ışığın yoğunlaştırılmış şeklini düşünün. İçinde biraz daha fazla mum olanından. işte bu ışık fotoepilasyon tedavisi sırasında cildin yüzeyine sürülen bir jel aracılığıyla kıl köküne nüfuz ettiriliyor ve bu şekilde kıl kökleri kurutularak istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkün oluyor.
Tedavi bir flaş patlamasına benziyor. Bu esnada isterseniz peynir deyip gülümseyebilir, isterseniz yoğurt deyip sırıtabilirsiniz. Flaş patlaması gibi yapılan atılımlar sayesinde aynı anda 20 - 25 kıl kökünün etkilenmesine olanak sağlıyor. Bu atılımlar aletin başlığına takılan küçük kristallerle yapılıyor. Doktor Sevim Duman gelen hastanın önce hamile ya da şeker hastası olup olmadığına bakıyor. Çünkü bu gibi durumlarda fotoepilasyon yönteminden yararlanamıyorsunuz. Daha sonra ten ve tüy renginize uygun kristaller belirlenerek işleme geçiliyor.
Dr. Duman tenimi ve tüylerimi inceledikten sonra bana uygun kristali belirledi. Koltuk altımdaki tüylerin üzerine bir jel sürdü ve kristali alete takarak işleme başladı. Bir koltuk altının işlemi toplam 15 saniye sürdü. Sonuçta hiç bir şey hissetmedim ve tüylerim yok oldu. Ama bir kereden gerçekten de bir şey olmuyor. Aynı işlemi her defasında biraz daha azalan tüylerime beş defa tekrarlattığımda işte o zaman ömrümün sonuna kadar tüy kavramı bana çok uzak olacak. Yıllar sonra ise, tüy mü o da nedir, ne renktir, yenir mi, içilir mi, kozmetik ürünü mü diyeceğim. Beni kaçıracak adaylar. Seanslarımı bitirdikten sonra faaliyete geçin ki gönül rahatlığıyla tatil yapayım pardon kaçırılayım. Siz bu arada bana layık olan yerleri araştırabilirsiniz. Boş duranı Allah sevmez...

Kalamış Fener Cad., Selahattin Pınar Sok.,
No: 1 / 4 Kadıköy - İstanbul
Tel: 336 15 43 - 414 56 53

Ne kadar?
Tüyler kişinin ten ve tüy rengine göre 2 - 6 seansta tamamen bitiyor.
Yüz bölgesi tek seans: 50 - 200 dolar.
Koltuk altı için seans ücreti: 150 - 200 dolar.
Bölgeler büyüdükçe, atılımlar arttıkça fiyatlar değişiyor.