Vitrin Üç günde zayıfla

Üç günde zayıfla

21.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Üç günde zayıfla

Üç günde zayıfla
Üç günde iki kilo vermek ister misiniz? Üstelik hiç eziyet çekmeden ve nefis yiyeceklerin tadına bakarak... İşte bunun için yapmanız gerekenler...

Yaz mevsiminin sonuna geldiğimiz şu günlerde, sezon başından beri vermeyi düşündüğünüz fazla kilolardan hala kurtulamadınız mı? Kışın alınan kilolar göze batınca, sıkı bir rejim yapmak için kesin kararlar alınır. Ancak bu karar sürekli ertelenir ve yazın sonu geldiğinde de gelecek yaz yapılacağına söz verilip konu kapatılır.
Rejimden kaçmanın bahaneleri arasında sürenin uzun oluşu ilk sırada yer alır. Çünkü havaların ısınmasıyla artan iştahı günlerce frenlemek hepimize zor gelir. Oysa şimdi Amerika'dan Avrupa'ya yayılan üç günlük bir diyet hem fazla kilolardan kurtulmak hem de yazın nefis yiyecekleriyle dolu sofralardan uzun süre uzak kalmamak isteyenlerin imdadına yetişti. Bu rejimle üç günde hiç zorlanmadan iki kilo vermek mümkün oluyor. Amerikan diyetinin en önemli noktası güne mısır gevreği cornflakes ile başlamak ve günde üç litre su ve şekersiz çay içmek. Hemen hemen her büyük markette satılan Multi Cheerios ve Al Bran adlı cornflakes'leri karıştırarak elde edeceğiniz müsli ile yapacağınız kahvaltı sizi zinde tutacak.

İşte üç günlük diyet listeniz:
1. gün
Sabah: 6 yemek kaşığı magic müsliyi bir su bardağı yağsız süt ile karıştırın. Üzerine yarım muz doğrayarak yavaş yavaş yiyin.
Öğlen: 100 gram marulu ince doğrayın, 1 adet ekşi elmayı kareler halinde kesip 80 gramlık sade ve yağsız ton balığı ile karıştırın. Üzerine iki çorba kaşığı limon, biraz tuz ve biber döküp yavaş yavaş yiyin.
Akşam: 200 gram haşlanmış brokoliyi bir adet büyük boy haşlanmış patates ile karıştırın. 1 tatlı kaşığı tereyağını tuz ve biberle karıştırıp üzerine dökün. Sade suda haşlanmış 80 gram somon balığının suyunu süzüp bir tabağa koyun. 50 gram kıvırcık salataya 1 yemek kaşığı sirke, biraz tuz ve biber ile 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı dökün. Balık ile brokolili patatesi salatayla birlikte yavaş yavaş yiyin.

2. gün
Sabah: 6 yemek kaşığı müsliyi bir su bardağı yağsız sütle karıştırın. Üzerine yarım greyfurt doğrayarak yavaş yavaş yiyin.
Öğlen: 100 gram marulu ince doğrayın, bir adet armutu boylamasına kesip bir tabağa koyun. Üzerine 80 gram karides yerleştirin. Bir çorba kaşığı limon, iki çorba kaşığı tavuk suyu ile biraz tuz ve biber döküp yavaş yavaş yiyin.
Akşam: 50 gram kabukları soyulmamış natürel pirinci haşlayın. Tavada 1 yemek kaşığı mısıryağı kızdırıp uzun dilimler halinde kesilmiş 80 gram tavuk göğsünü kızartın. Tavuk göğsünü ince dilimler halinde kesilmiş 100 gram havuç ve 100 gram taze fasulye ile karıştırın. Hepsini 5 dakika birlikte kızartın. Pilava biraz tuz ve biber serpip yavaş yavaş yiyin.

Üç günde zayıfla
3. gün
Sabah: 6 yemek kaşığı müsliyi bir su bardağı yağsız sütle karıştırın, üzerine bir portakal doğrayarak yavaş yavaş yiyin.
Öğlen: 100 gram kıvırcık salatayı ince doğrayın, bir adet ekşi elmayı kareler halinde kesip kızartılmış 80 gram tavuk göğsüyle karıştırın. Salatanın üzerine 50 gram az yağlı yoğurt, iki çorba kaşığı limon, biraz tuz ve biber döküp yavaş yavaş yiyin.
Akşam: Suda 12 dakika haşlanmış 200 gram kuşkonmazı küçük parçalar halinde kesin. Birkaç tane havucu 1 kaşık mısıryağında 5 dakika kızartıp üzerine tuz ve biber serpin. 100 gram haşlanmış iri makarnaya 2 tatlı kaşığı soya sosu, biraz tuz ve biber ilave edin, üzerine bir tutam maydanoz serpip yavaş yavaş yiyin.