Vitrin Uçurdum sizi!

Uçurdum sizi!

14.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Uçurdum sizi!

Uçurdum sizi
14 Kasım 1998
Dilek Sancılı
Uçurdum sizi
Singapur Havayolları Türkiye Genel Müdürü Donald Lee, dünyanın en iyi havayolları sıralamasında en üst basamaklardaki yerlerini yıllardır koruduklarını söylüyor.

Kimimiz için uçak yolculukları tam bir gerginliktir. Kimileri de hiçbir korku yaşamadan yolculuklarını tamamlar. Tabii uçak korkusunun yenilmesinde en büyük etkenlerinden biri uçtuğunuz havayollarının size verdiği güven ve hizmettir. Bu güven ve hizmeti en iyi şekilde vermeye çalışan havayollarından biri olan Singapur Havayolları geçtiğimiz haftalarda tüm dünyada açıkladığı "Ürün Mükemmelleştirme Atılımı" ile sektördeki lider konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. Biz de bu yenilik ve mükemmellikleri Singapur Havayolları Türkiye Genel Müdürü Donald Lee'ye sorduk. Şöyle cevapladı:
"Mevcut filomuz sektörün en iyilerinden de olsa cesur ve heyecan verici bir değişikliğin zamanı gelmişti. Bu atılımın planları iki yılı aşkın bir süredir yapılıyor. Sözkonusu olan, sadece bir ürün iyileştirme girişimi değil, yeni bir üründür."
Singapur Havayolları yeni First Class'da bugüne kadar görülmeyen bir ağırlama biçimi ile sektörde mükemmelliğin yeni standartlarını belirliyor. Dünyanın en ileri konforuna sahip ve en "kişiye özel" First Class kabinini yaratan firma yeni First Class'larında koltukların yerini "mini - suit"lere verdi. Yalnızca First Class'ı değil, diğer sınıflarını da yenileyen Singapur Havayolları yeni Raffles Class (Business) hizmetini ince zevk ürünü ile çok özel bir ambiyansla sunuyor. Yeni Economy Class ise yine müşterilerine konfor ve seçenek artışını öne çıkarıyor.
Tüm bunların yanı sıra Singapur Havayolları ile yolculuk yapanlar dünyaca ünlü ve çeşitli uluslardan şef aşçıların oluşturduğu özel ekibin hazırladığı Dünya Gurme Mutfağı'ndan ve şampanya ikramından yararlanabilecekler. Böylece de Economy Class'ta ilk kez şampanya ikramı olacak diyen Lee, "Singapur Havayolları'nın bu büyük atılımı Megatop 747'lerinde bulunan bütün sınıflardaki (First, Raffles, Economy) yeniliklerin yanı sıra Celestar A340 ve Jubilee 777'lerinde yer alan çeşitli yenilikleri de kapsıyor," diye sözlerini sürdürüyor.

Uçurdum sizi
Singapur Havayolları aynı zamanda "Gökyüzündeki Büyük Show" olarak nitelenen, dünyanın en ileri kabin içi eğlendirme sistemine sahip. Krisworld adını taşıyan bu sistemiyle yolcularına gösterimdeki filmlerden klasiklere, belgesellerden spor haberlerine, nintendo oyunlarına kadar 60'dan fazla program çeşidi sunuyor.
Singapur Havayolları yeniliklerine Türkiye uçuşlarını da eklemiş. Ocak 1999'dan başlamak üzere Türkiye uçuşları haftada 4 kez yapılacak. Halen salı, perşembe ve pazar günleri İstanbul'dan yapılan uçuşlara cumartesi uçuşları da eklenecek. Ayrıca Türkiye'ye yeni yıldan itibaren dünyanın en ileri uzun yol uçağı olan Boeing 777'lerle uçacak olan Singapur Havayolları Türkiye semalarında bu uçaklarla tarifeli seferler yapacak.

Nereden nereye?
Singapur Havayolları'nın tarihi 1947 yılına, Malay Havayolları'nın Singapur Kuala Lumpur, İpoh ve Penang arasındaki seferlerinin başladığı zamana uzanıyor. Sürekli gelişerek 1967 yılında Malezya - Singapur Havayolları adını alan şirket varlığını 1972'ye kadar sürdürdü. 1972 yılında ise Singapur Havayolları Singapur Cumhuriyeti'nin ulusal havayolu olarak doğdu.
Singapur Havayolları 1987'den bu yana Türkiye'de de faaliyet gösteriyor.