Vitrin Ünlülerin tercihi

Ünlülerin tercihi

27.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ünlülerin tercihi

Ünlülerin tercihi

Memetcan Demiray
Ünlülerin tercihi
Olay Kimya dünyanın en güzel kadınlarının kullandığı Versace ve Trucco'nun makyaj serilerini ülkemize getiriyor.

Nüfusu bizden az olan komşumuz Yunanistan'da, Türkiye'den sekiz kat daha fazla kozmetik ürünü tüketildiğini biliyor musunuz? Biz de Olay Kimya yetkilileri ile konuşana kadar bilmiyorduk. Ancak ülkemizde bulunan kozmetik ürünlerinin çeşitliliği itibariyle ne Yunanistan'dan ne de diğer ülkelerden gerideyiz.
Olay Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş 1986 yılında İstanbul'da kurulmuş. 1987 yılında ABD'nin ünlü saç bakım markası Sebastian International'ın ürünlerini Türkiye'ye ithal ederek distribütörlüğe başlayan Olay Kimya, 1988'de Versace ürünleriyle birlikte parfüm alanına girmiş. Bugün toplam 17 ünlü markanın distribütörlüğünü yapan Olay Kimya ağırlıklı olarak İtalyan ve Fransız markalarıyla çalışıyor. Bayi sayısı da sınırlı. Seçkin bayilerine Çarşı Mağazaları ile Beymen örnek.
Olay Kimya'nın şu andaki ürün yelpazesi çok geniş. Fransa'dan getirilenlere baktığımızda; Stendhal'ın cilt ve vücut bakım ile makyaj ürünlerini, ayrıca bu yıl 135 yaşına basan Bourjois'nın makyaj gruplarını görüyoruz. Köklü markalar arasında Valmont'un cilt ve vücut bakım ürünleri de var. Valmont 1905'te İsviçre'de kurulan bir enstitü. Lisa Minelli ve Brigitte Bardot da bu enstitüde gençleşmiş. Ambalaj ve içerik olarak dünyanın en kaliteli makyaj ürünleri olarak bilinen Versace'nin makyaj grubunu ise 1998 sonunda Türkiye'ye getirmiş Olay Kimya. Gianni Versace'nin ölmeden önceki son projesi olarak bilinen ve ünlü modacı tarafından kızkardeşi Donatella Versace ile birlikte tasarlanan bu makyaj serisi, güneş ışığının yanısıra mor ötesi ve kızıl ötesi ışınlara karşı da cildi koruyor. Yaşlanmayı geciktiren bu ürünler aynı zamanda cilde bakım da yapıyor ve bu özellik yalnızca Versace'nin makyaj serisinde var. Makyaj alanında ikinci önemli ürün ise, önümüzdeki günlerde yenilenerek sahneye çıkacak olan Sebastian Trucco. Trucco dünyadaki en önemli profesyonel makyaj olarak biliniyor. Yaşça büyük ya da küçük görünmek için ideal bir makyaj ürünü olan Trucco; Naomi Campbell, Demi Moore, Nicole Kidman ve Julia Roberts gibi birçok ünlünün tercihi. Üstelik yenilenen Trucco'nun özelliği de burada gizli. Şu günlerde piyasada olması beklenen yeni Trucco ürünleri, profesyonellerin kullandığı Trucco'nun pratik kullanıma adaptasyonu olacak.

Ünlülerin tercihi
Olay Kimya'nın distribütörlüğünü yaptığı parfümlerin ise çoğu, modacıların imzasını taşıyor. Bu imzalara baktığımızda; Versace, Moschino, Bijan, Trussardi, Fendi ve Krizia adlarını görüyoruz. Versace parfümlerinde "jean" serisi öne çıkıyor. Bijan grubunun üretimi olan ve adını "emekli" bir NBA yıldızından alan ve hava kadar hafif olarak tanıtılan "Michael Jordan Cologne" da Olay Kimya tarafından 1998'in sonunda ülkemize getirilmiş.
Olay Kimya yetkililerinden öğrendiğimize göre kozmetik ürün tüketiminde ilk sırayı İstanbul alıyor. Bursa ise Ankara ve İzmir'den daha önde. Yine yetkililer sokakta sık sık rastladığımız "kaçak ve sahte" parfümlerden de yakınırken, bu ürünlerin tüketiciye zararlı olduğunu anımsatıyor.