Vitrin Uzakdoğu'nun gizemi

Uzakdoğu'nun gizemi

11.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Uzakdoğu'nun gizemi

Uzakdoğunun gizemi
Antika eşyalardan hoşlanıyorsanız Uzakdoğu işlemeli dolaplar, Avrupalı tasarımlar ve Osmanlı dönemine ait birçok eşyanın bulunduğu Antik & Sanat'a mutlaka uğrayın.

Uzakdoğunun gizemi
Evinize antika eşya almak isteyip de bir türlü karar veremiyorsanız, Uzakdoğu kökenli dolaplardan 19. yüzyıl Avrupa ayna ve çerçevelerine ve Osmanlı dönemine ait ahşap tereklere (odaların duvarlarına boy yetişebilecek yükseklikte yapılan raflar) kadar çok çeşitli eşyanın bulunduğu Kadıköy'deki Antik & Sanat'a bir uğrayın.
Ferda Ünsal'ın on yedi yıl yurtdışında yaşadıktan sonra geçen yıl Türkiye'ye dönmesinden sonra kardeşi Kemal Eğri ile ortaklaşa açtığı Antik & Sanat, iki aydır antikaseverlerin hizmetinde. Ferda Ünsal, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı, Kemal Eğri ise Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. İki kardeşin antika merakı küçüklüklerinde başlamış. Varak ve restorasyon malzemeleri ithal eden Antik & Sanat'ta ayrıca antika eşyaların tamiri ve restorasyonu da yapılıyor.
Dükkan üç kattan oluşuyor. Girişte ve asma katta Uzakdoğu'dan gelen dolaplar, sandalyeler, porselenler, 19. yüzyıl Avrupa varaklı ayna ve çerçeveler, Osmanlı dönemine ait tombaklar, resimler, Edirne yapımı orijinal raflar, bronz heykeller, gümüş eşyalar yer alıyor. Bodrum katında ise mobilyalar bulunuyor ve bu katta aynı zamanda restorasyon çalışmaları da yapılıyor.
Antik & Sanat'ta Uzakdoğu kökenli ahşap eşyalar ağırlıkta. 1904 yapımı, üzerinde Çince şiirler ve 1936 yapımı çok gözlü, her bir çekmecenin üzerinde şifalı bir bitkinin adının yazılı olduğu dolap en fazla ilgi çeken eşyalar arasında.
Uzakdoğunun gizemi
Dükkanda ayrıca 19. yüzyıl Fransız kristal camlı aynalar, çerçeveler, Osmanlı dönemine ait tombaklar, gravürler, cam eşyalar, sandalye ve koltuklar, Alman kökenli porselenler, Fransız kadınların kullandığı 75 - 100 senelik iç çamaşırları, gümüş, ahşap eşyalar ve işlemeli kutular da bulmak mümkün. Uzakdoğu kökenli eşyalar Çin, Malezya ve Endenozya'dan toplanmış. Bunların bir kısmını Ferda Ünsal kendisi satın almış. Avrupa kökenli eşyalar ise Fransa, Almanya, Danimarka kökenli. Ünsal ve Eğri amaçlarının Kadıköy'deki antikacıları bir araya toplayarak burada bir çarşı oluşturmak olduğunu söylüyor.


Antik & Sanat
Osmanağa Mah. Sakız Sok. Huzur Apt. No:26 Dükkan:6 Kadıköy / İstanbul
Tel: 0216 348 89 44

Birkaç fiyat...
  • Her çekmecesi üzerinde şifalı bir bitki adı yazan Çin dolabı: 1250 dolar
  • Üzerinde Çince şiirler yazan dolap: 2 bin 200 dolar
  • 19. yüzyıl Fransız varaklı, kristal camlı ayna: 3 bin 500 dolar
  • 19. yüzyıl masif maun ahşap koltuk: 2 bin 500 dolar
  • Osmanlı Edirne yapımı terek: 1500 dolar
  • Rosenthal tabaklar: 100 - 1000 dolar

    Fotoğraflar: Mirhan Bilir