Vitrin Vitrinlerdeki değişim

Vitrinlerdeki değişim

31.07.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Vitrinlerdeki değişim

Vitrinlerdeki değişim
Ev eşyalarından dekoratif objelere kadar çeşitli ürünleri bir arada satışa sunan, yeni bir mağazacılık anlayışıyla hizmet veren adresler giderek çoğalıyor. Örneğin Alesta ve Today & Always. Göz alıcı, şık ve sevimli ürünleriyle ilgi çeken bu iki mağaza, söz konusu anlayışı benimseyenler arasında özel bir yere sahip.

Alesta
Mimar Yeşim Topçuoğlu'na ait olan Alesta, ev tekstil ürünleriyle ahşap eşya ve objelerin bir arada sergilendiği rengarenk bir mekan.
Geniş camlı cephesiyle dışarıdan hemen fark edilen iki kata yayılmış bu mağazanın giriş katı, ev tekstiline ayrılmış. Bir süredir geniş bir kesim tarafından beğenilip benimsenen yöresel kumaşlar üzerine hazırlanmış yatak örtüleri, çarşaflar, değişik ebatta yastıklar, masa örtüleri, pikeler gibi ev için gerekli pek çok ürüne yer veren Alesta, uygun fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Tek kişilik yatak örtüleri 10 milyon, çift kişilikler 14 milyon, yastıklar büyüklüklerine göre 3 - 5 milyon.
Üzerinde değişik boyama tekniklerinin uygulandığı ahşap eşyalar arasında günlük yaşantımızda gereksinim duyduğumuz tepsiler, sehpalar ve küçük boyutlu dolaplar geniş yer tutuyor. Canlı renkler ve desenlerle süslenmiş bu eşyaların dışında ise mekan, sayısız objelerle adeta kaplanmış durumda. Cam kenarları, dolap ve sehpa üstleri, duvarlar, kısaca her yer dolu. Ahşaptan oyulmuş çiçek ve çeşitli figürler, kapı süsleri, panolar, çerçeveler, resimler, mumluklar, kutular... Her biri renkleri ve formlarıyla iç açıcı görünümlere sahip.
Çeşitlilik ve ürün zenginliği açısından son derece doyurucu olan bu adres, aynı zamanda Yeşim Topçuoğlu'nun mimari faaliyetlerini de yürüttüğü bir üs konumunda. Dolayısıyla alışveriş dışında her türlü mimari ve dekoratif beğeniye de cevap verebilecek bir yer Alesta.


Alesta: Topçu Cad. No: 20 Taksim
Tel: 0212 235 18 70

Today & Always
Ev tekstil ürünleriyle dekoratif eşya ve objelerin iç içe sergilendiği bu mağaza, geniş ürün yelpazesiyle tanınıyor.
Avrupa ve Amerika'ya ihraç edilen döşemelik kumaşlardan üretilen nevresim takımlar, yastıklar, masa ve yatak örtüleri, pikeler, özel isteklere uygun olarak yeniden hazırlanabiliyor.
Üzeri boyanmış ve desenlendirilmiş ahşap kutular, aksesuvarlar, ithal ahşap resimler, çerçeveler, denizci haritaları ve benzeri dekoratif eşyalar, hem son derece estetik hem de ilgi çekici. Bunların yanı sıra seramik eşyalar, banyo malzemeleri, doğal yollardan üretilmiş zeytinyağlı, baharatlı sabunlar, peştemaller, sepetler, doğal lifler, lavantalar ve daha sayılamayacak kadar çeşitli ürünlerin yer aldığı mağazada bunca kalabalıklığa karşın hoşa gidecek bir ortam yaratılmış.


Today & Always: Cemil Topuzlu Cad. No: 30 Çiftehavuzlar
Tel: 0216 467 29 57