Vitrin Yağlarla savaşta yeni yöntemler

Yağlarla savaşta yeni yöntemler

31.07.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yağlarla savaşta yeni yöntemler

Yağlarla savaşta yeni yöntemler
O kadar uğraşmanıza rağmen fazla kilolarınızdan kurtulup pürüzsüz bir cilde sahip olamadınız mı? Üzülmeyin ve bir de yeni yöntemleri deneyin. Cildinizi portakal görünümünden kurtarıp daha pürüzsüz ve daha ince bir vücuda sahip olabilmeniz için artık üç yeni sistem bulunuyor.
Fazlalıklardan kurtulabilmeniz için yaratılan bu sistemlerin birincisinde amaç, deri dokusuyla kas arasındaki yağları yok etmek. Bunu sağlayabilmek için yapılan ilk adım fotoğraflamayla kol, bel, sırt ve karın bölgeleri gibi vücudun yağlanabilecek yedi bölgeyi saptamak ve deriyle kas arasında yağ ölçümü yapmak. Bunların yanına kemik çapı ölçümü, boy ve kiloyu da bilgisayara ekleyerek yağların nereden gitmesi gerektiğine dair sonuca ulaşılıyor.
Bu işlemlerden sonra camdan yapılmış, içinde bisiklete benzeyen bir aracın bulunduğu aletin içine giriyorsunuz. Pedal çevirme hareketiyle birlikte vücuda enfraruj ışınları veriliyor. Bu ışınlar organizmayı canlandırarak oksijen tüketimini hızlandırıyor ve kasların şeker yerine yağ yakmasını sağlıyor. Makinenin üzerinde bulunan kontrol mekanizmasıyla da sadece arzu edilen bölgelerdeki yağlar yakılıyor. Işınların şiddeti yağların yoğunluğuna göre değişebiliyor.
Seans sırasında kadınlar azami derecede rahat ettiriliyor. Vücudun en geniş kası olan kalça adalelerinin kullanılması sayesinde normal bir bisiklete nazaran daha az hareketle daha fazla kalori yakılabiliyor. Enfraruj ışınları yağlanmış metabolizmayı canlandırarak vücudun hareket etmeyen bölgelerini uyarıyor.
Bioritm Sağlık Hizmetleri Merkezi yöneticilerinden Ayşegül Demirağ ve Kamuran İşsezer, haftanın üç en fazla dört gününde uygulanan, İtalyanların keşfettiği bu sistemi ülkemize getiren kişiler. Bu sistemin pazarlama ve satışının da yapıldığı merkezde, arzu edenler kendilerine uygun bir beslenme programından da yararlanabiliyor. Yemeklerin yüzde 75'ini sebze ve meyvelerin oluşturduğu, karbonhidratlarla proteinlerin asla birlikte alınmadığı bir rejim bu. Demirağ seanslar bittikten sonra yağların geri alınmasının zor olduğunu ancak formun korunması için on beş günde veya ayda bir tekrarlanması gerektiğini söylüyor.

Adres: Bioritm Sağlık Hizmetleri, Bağdat Cad., 357, Erenköy - İstanbul
Tel: 0216 355 52 19 / 369 86 10

Vakumla zayıflama tekniği
İnfrafit sistemiyle zayıflama 15 seanslık kürler halinde uygulanıyor. Hastanın yağlarının durumuna göre uzun kürlerin de uygulanabilceği tedavinin 15 seanslık bir kürünün bedeli 1000 dolar. Selülitle mücadelede başvurulabilecek başka bir yöntem daha var: Supdermal tedavi. Şişmanlık, hareketsizlik, kötü beslenme, dolaşım yetmezliği nedeniyle oluşmuş selülitin giderilmesinde kullanılıyor. Siloulet adı verilen bir cihazla cildiniz vakumlanıyor. Böylece cildinizin sarkması engellenerek daha sıkı bir görüntü elde ediliyor. V & R Clinic'te uygulanan Supdermal tedavi aynı zamanda liposuction öncesi cildin alt dokularını operasyona hazırlayıp sonrasında da şişlik ve dolaşım bozukluklarının giderilmesinde estetik cerrahlar tarafından da onaylanıyor. V & R Clinic yetkilisi Fügen Yazıcı uyguladıkları terapinin uygun bir beslenme programı olmadan istenilen ölçüde kalıcı olamayacağını vurguluyor. Kendilerine gelen hastalara uzman doktor kontrolünde bir de diyet program verdiklerini söyleyen Yazıcı, kadınların bu sistemi sadece bir zayıflama programı olarak görmemeleri gerektiği üzerinde duruyor. Bunun aynı zamanda bir yaşam felsefesi haline getirilmesi için çalıştıklarını da sözlerine ekliyor.
Tüm bu programların bedeli 250 ile 450 milyon lira arasında. Bunların dışında kiloyu koruma ve yerleştirme amaçlı programlar da uygulanıyor. Bunların bedeli ise 140 milyon - 210 milyon lira.

Adres: V & R Clinic, Ataköy 2. Kısım Çarşısı, No: 26 A / B, İstanbul
Tel: 0212 559 78 88

Bir darbe de İsviçre'den
Polat Renaissance Oteli'ndeki Clinique La Prairie İsviçre Tanı, Sağlık ve Estetik Merkezi'nin uyguladığı hydroterapi tedavisi selülitten kurtulmak için kullanılan ilginç bir yöntem. Bu tedavi dolaşım sistemi yönünde kuvvetli masaj yaparak dolaşım sistemini rahatlatıyor. Böylece beden sıkılaştırılıyor. Masajın diğer sistemler gibi gün aşırı uygulanması gibi bir zorunluluk yok. Her gün yaptırılabilen bu terapiyle kadınlar streslerini ve yorgunluklarını da yarım saat içinde atabiliyor. Clinique La Prairie baş estetisyeni Öznur Demir, bu tedavi yönteminin şikayeti olan kadınların hepsine ayrı ayrı, özel olarak hazırlandığını belirtiyor. Ayrıca hiçbir makinenin kilo kaybını sağlayamayacağını vurgulayarak uzman doktor kontrolünde bir de diyet programı verdiklerini ekliyor. Hem rahatlatıcı hem de tedavi edici bu masajın seans başına bedeli 10 milyon lira. Ancak diğer zayıflama programlarıyla birlikte uygulandığında 3 - 3.5 saat süren toplam tedavinin bedeli ise 180 milyonla 380 milyon lira arasında.

Adres: Clinique La Prairie, Polat Renaissance Kat B - 2, Sahil Caddesi, 34800, İstanbul.
Tel: 0212 662 17 00