Vitrin Yaratıcı oyunlar

Yaratıcı oyunlar

30.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yaratıcı oyunlar

Yaratıcı oyunlar


Oyuncaklar çocuklar için yepyeni alternatifler sunuyor. Artık naylon bebeklerin, tabancaların yerini,renkli panolar, puzzle gibi zeka geliştirici, yaratıcı oyunlar aldı


       Jeni çocukların zihinsel ve bedensel gelişimini sağlamak amacıyla bu yıl içinde açılan bir mağaza. Ankara’da da şubesi bulunan mağaza, büro ve ev dekorasyonları da yapmasına rağmen, asıl işi çocuk ürünleri dekorasyonu. Jeni, çocuk odalarının dekorasyonunda çocukların hayal gücünü, okul öncesi becerilerini geliştirmeyi ön planda tutuyor.

       Eğitici tasarımlar
       Çalışan kadınların kurtarıcısı olan yuvalar ve anaokulları artık mimarlar ve eğitim tasarımcıları tarafından dekore ediliyor. Jeni kreş ve anaokul tasarımlarını iç mimar ve çocuk eğitim uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından yapıyor. Eğitim tasarımlarında çocukların zeka düzeyi, yaş grubu ve pedagojik yapıları kriter olarak alınıyor. Mağazadaki eğitim tasarımlarının içinde renk, şekil, sayı, zaman ve mevsim tanıtıcı panolar, legolar, temel vücut temizliğini öğreten ve çevre bilinci aşılayan tablolar, yabancı dil öğretimini sağlayan oyuncaklar yer alıyor. Ayrıca Jeni’de 0 - 2 yaş grubundaki çocuklar için alt değiştirme üniteleri ve bebek sepetleri gibi temel bakım ürünleri de var. Bu dekorasyon ürünleriyle, kreşler ve anaokulları “anahtar teslimi pojesi" çerçevesinde, eksiksiz dekore ediliyor.

       Doğal ve sağlıklı oyuncaklar
       Jeni oyuncak ve dekoratif ürünlerin tasarımında sağlıklı ve doğal olması açısından plastik yerine ahşabı tercih ediyor. Mağazadaki oyuncaklardan masa ve sandalyelere kadar her ürün renkli ahşaptan. Oyuncakların yaş gruplarına göre sınıflandırıldığı mağazada, 0 - 3 yaş arası çocuklar için zekayı ve el kaslarını geliştiren sesli çekmeli - itmeli oyuncaklar, 3 yaş sonrası için yaratıcılığı ön plana çıkaran oyuncaklar var. Jeni’deki en ilgi çekici ürünler ise çocuklar için gerek eve, gerekse kreşlere monte edilebilen mutfak ve banyo köşeleri. Bu köşelerde çocuklar pratik olarak yemek yapmayı ve duş almayı öğreniyorlar. Jeni’ye bu yıl içinde Fransa’dan, spastik çocuklar için görsel ve işitsel eksikliği giderici çeşitli oyuncaklar da gelecek. Özel tasarımların da yapıldığı mağazadaki eşyaların çoğu yerli. Jeni’deki oyun, eğitim ve dekorasyon ürünlerinin tasarımı sadece kreşler ve anaokulları için düşünülmemiş. Aynı zamanda, çocuk odalarına ve bahçelere uygun tasarımlar da bulunuyor.