Vitrin Yeni nesil beslenme

Yeni nesil beslenme

30.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeni nesil beslenme

Yeni nesil beslenme
Bilimsel gelişmelere paralel yürütülen çalışmaların sonunda Becel yenilendi. Artık sağlıklı yaşam açısından daha uygun bir bileşime sahip olan Becel'le birlikte beslenme trendleri de değişti.
Yeni nesil beslenme
Bundan yedi yıl önce piyasaya çıkan ve o zamandan bu zamana dilimize "sağlıklı margarin" kavramını kazandıran bir yağ var. Onu hepimiz yakından tanıyoruz çünkü kalbimizle dost. Becel'den bahsediyoruz. Doymuş yağ oranı düşük, doymamış yağ oranı yüksek bileşimiyle Becel, halen kategorisindeki tek ürün.
Kolesterol kontrolüne yardımcı olarak kalp sağlığını olumlu etkileyen ve yürüttüğü çalışmalarla sektöründe öncü bir rol üstlenen Becel, geçtiğimiz haftalarda yenilendi. Becel artık Omega - 3 ve Omega - 6 çoklu doymamış yağları ile Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) önerdiği oranları içeriyor. Yani Becel'le birlikte beslenmenin trendleri de değişiyor. Peki nedir bu Omega - 3 ve Omega - 6?
Bu iki yağ vücut tarafından üretilmeyen, dolayısıyla da mutlaka beslenme yoluyla dışardan alınması gereken yağlar. Omega - 3, kan basıncı ve kolesterol seviyeleri üzerinde olumlu bir etkiye sahip. Bunun dışında damarlarda anormal kan pıhtılaşmaları veya damar sertliği zararının giderilmesi için de gerekli. Omega - 6 ise, kolesterolü düşürerek kalp krizi ve sıkışması riskinin azalmasına yardımcı olur. Omega - 6 ayrıca, cildin pürüzsüz ve esnek olmasını sağlar, yara ve iltihaplanmaları önler. Ayrıca, vücut ısısı ve su kaybının düzenlenmesinde de rol oynar.
Bu iki yağ Becel haricinde şu ürünlerden alınabilir. Omega - 3: yeşil yapraklı sebzeler (lahana, ıspanak, brokoli, marul, vb.), yağlı balıklar (ringa balığı, uskumru, somon) ve balık ciğeri yağı. Omega - 6: Ayçiçek yağı, mısırözü yağı ve soya yağı...