Vitrin Yeryüzünün en iyi hosteli

Yeryüzünün en iyi hosteli

08.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeryüzünün en iyi hosteli

Yeryüzünün en iyi hosteli


Tekirova'nın Olympos mevkiinde çam ağaçları üzerine kondurulmuş ahşap evler. Jungle kamp ile yörük obası kırması orijinal bir mekan. Sıcacık bir atmosfer. Leziz yemekler. Maceradan hoşlananların Kadir's Tree House Ağaç Evleri'ne koşmasına şaşmamak gerek


       Kadir's Tree House Ağaç Evleri, jungle kamp ile yörük obası kırması orijinal ve esprili bir yer. Tekirova'nın Olympos mevkiinde kurulu bulunan tesis, macera ruhunu henüz yitirmemiş gezginler için ideal bir mekan. Torosların ayağında, harikulade güzel doğa içinde, dere kenarında, çam ağaçları üzerine kondurulmuş bir dizi derme çatma ahşap ev. Uluslararası backpacking camiasında müthiş popüler olan Kadir Tree House Ağaç Evleri, geçen yıl o kesimin gözde dergilerinden TNT'de yeryüzünün en iyi hosteli seçildi. Tesiste atmosfer sıcak ve candan, yemekler ucuz ve kaliteli. Denize Olympos harabeleri içinden 2 kilometre yürüyerek veya ücretsiz servisten yararlanılarak ulaşılıyor.
       14 yıl önce birkaç evle yapımına başlanan Kadir's Tree House Ağaç Evleri,bugün 115 kişiye hizmet verebilen, 65 oda kapasiteli bir kompleks olarak karşımıza çıkıyor. Tesiste yok yok. Restaurant, bar, snack bar, internet cafe, fax, çamaşırhane, uydu yayını, VCD, voleybol sahası, masa tenisi, alışveriş merkezi, disko.

       Doldur, doldur ye
       Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği konaklama ücretine dahil. Sabah kahvaltısında 5 çeşit alternatif sunan Kadir's, akşam yemeğinde ise vejetaryen ağırlıklı bir mönü sunuyor. Et ürünlerinin de bulunduğu restoranda taze deniz mahsulleri çok uygun fiyatlara yenebiliyor. Yemekle ilgili bir diğer özellik ise konukların boşalan tabaklarını tekrar tekrar doldurabilmeleri. Yabancı konukların yemek tercihlerinin başında sebze yemekleri ve meyve geliyor. Bezelye, semizotu, karnabahar ve deniz ürünleri sıkça tüketilen ürünler arasında.
       14 yıl önce hiçbir turizm teşvik kredisi alamadan kamp çalışmalarını başlatan Kadir Kaya, bugün büyük turizm firmalarının teklif ettiği trilyonları eliyle bir kenara itiyor. "Ben buraya ömrümü verdim" diyen Kadir Kaya, şöyle devam ediyor: "Bu projeyi başlattığım zaman, herkes bana güldü. Fakat yılmadım, evlerimi yapmaya başladım. Başlangıçta 2 ağaç evim vardı. Bunlardan kazandığım para ile yeni evler yaptım. Büyük sıkıntılar içinde oluşturduğum bu kamp, artık bütün dünya tarafından tanınıyor. Beni en çok memnun eden konu bu. Tesisimde çalışan bir çok gönüllü turist var. Burayı gördükten sonra karın tokluğuna bana yardım ediyorlar. Bu insanları ben zorla tutmuyorum. Kendilerini burada huzurlu hissettikleri için kalıyorlar. Şehir içinde bulunan birçok turistik tesis müşteri bulamazken, biz dağ başı gibi yerde full sezon geçiriyoruz. Güven çok önemli bir konu. İnsanlar benim tesisimde kendilerini güvende hissediyorlar."
       Dünyanın bütün bölgelerinden konukların geldiğini belirten Kadir Kaya, "Şili'den Güney Afrika'ya, Amerika'dan Avustralya'ya kadar birçok ülkeden konuğum oluyor. Aslında burada bir kültür harmanı oluşuyor. Değişik ırklardan ve kültürlerden gelenler, uyum içinde tatillerini geçiriyorlar. Benim en büyük kazancım bu insanlar" diyor.

       Oda fiyatları
       Tek kişilik bir oda, YP: 10 milyon lira
       Çift kişilik odada kişibaşı, YP; 7 milyon lira
       Grup odalarında kişibaşı, YP: 6.5 ve 4 milyon lira

       Nasıl gidilir?
       Antalya-Kumluca Karayolu'nun 72. kilometresinde Olympos Köyü ayrımı bulunuyor. Buradan yaklaşık olarak 11 kilometre gidildikten sonra Kadir's Tree House Ağaç Evleri tabelası konukları karşılıyor.

       Adres:
       Yazır Köyü, Olympos Mevkii, Kumluca-Antalya, Tel: 0.242.892.12.50
       e-mail: treehouse@superonline.com
       Web adresi: www.olympostreehouse.com.
       www.geocities.com/kadirs-treehouse