Vitrin Yeşille mavinin gizli cenneti Uzungöl

Yeşille mavinin gizli cenneti Uzungöl

11.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeşille mavinin gizli cenneti Uzungöl

Yeşille mavinin gizli cenneti Uzungöl


Sonbaharın doğada yarattığı, sanatçılara ilham veren görüntüsüyle büyülenmek istiyorsanız haydi Karadeniz’e. Karadeniz’de bu tanıma uygun pek çok yer var ama siz meşhur Uzungöl’den başlayın


       Sonbahar aylarında gezebileceğiniz en güzel yer Karadeniz. Yeşille mavinin yarattığı muhteşem doğal görüntüyü burada yakalayacaksınız. Karadeniz turu yapmanızı tavsiye ederdik ama bu uzun sürebilir. Onun için siz en iyisi ilk etapta bol temiz hava alabileceğiniz ve harika bir manzara seyredebilceğiniz Uzungöl’e gidin.
       Uzungöl, Trabzon’un meşhur Of ilçesinde. İstanbul’dan yola çıkıyorsanız yolunuz biraz uzun, giderken biraz eziyet çekeceksiniz, neden mi? İlk olarak az önce de belirttiğimiz gibi yol biraz uzun, bunun yanında Of ilçesine geldiğinizde yolların biraz bozuk olduğunu göreceksiniz. Ama buna değiyor emin olun. Şimdi gidiş yoluna bir bakalım: Önce Trabzon’un Of ilçesine varıyorsunuz. Buradan sonra Çaykara yoluna çıkıp bir saat gidiyorsunuz ve sonra muhteşem bir manzara sizi bekliyor. Uzungöl bölgenin en güzel yerlerinden biri. Yeşille mavi içiçe, hava tertemiz. 1090 metre yükseklikteki bu gölün etrafı tamamen ormanlarla kaplı. Göl içinde balıklar bulunuyor. Buradan tutulan balıklar sonra çevredeki restoranlarda nefis tereyağlı balık tava olarak karşınıza çıkıyor. Siz bu arada göldeki balıkları seyredebilirsiniz. Bununla kalmayın, gölde su bisikleti ile gezme olanağınız da var. Bölgede doğal yapıyı korumak için özellikle dikkat ediliyor. Uzungöl’e girerken ahşap evlerin bulunduğu bir köy göreceksiniz. Şehrin betonarme görüntüsünden sonra bunlar size çok hoş gelecek. Zaten Karadeniz’in genelinde ahşap yapılar ağırlıkta.

       Konaklayın ve çevreyi de gezin
       Bu kadar yolu gelmişken hemen gitmeyin. Burada konaklayabilirsiniz. Çevrede moteller var. Buralarda kalın ve Karadeniz insanının misafirperverliğini görün. Ertesi gün yola çıkın Karadeniz’in ünlü yaylalarını gezin. Karadeniz’in en kötü yanı güzel bir manzarayı görebilmek için katettiğiniz yolların kötü olması. Fakat sonradan gördüğünüz manzaralar o sıkıntıyı unutturuyor. Mesela Meze yaylasına bir çıkın. Uzungöl’den sonra dağ yolunda bir saat süren bir yolculuktan sonra buraya ulaşıyorsunuz. Buraya ulaştıktan sonra yürüyerek zirveye çıkın ve seyreyleyin manzarayı. Bulunduğunuz yerde kendinizi bulutlara dokunacakmış gibi hissedeceksiniz, aşağıya bir bakın ve Uzungöl’ü oradan bir görün. Büyüleneceksiniz. Daha bitmedi Karadeniz’de yayla bol. Buradan Haya yaylasına, Maura yaylasına ve İksenit yaylasına da gidin. Bu kadar geldiniz sıkın dişinizi ve manzarının tadını çıkarın.