Vitrin Yiyin ama benzemeyin

Yiyin ama benzemeyin

03.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yiyin ama benzemeyin

Yiyin ama benzemeyin
Dilek SANCILI
Yiyin ama benzemeyin
İster zayıf olsun ister şişman bütün kadınların yakındığı selülitten kurtulmak için güzellik merkezlerinin paket programlarına katılabilir, özel kozmetik ürünlerini de kullanabilirsiniz. Selülit denince akla hemen portakal gelir. Eğer cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse veya iki parmak arasında sıkıştırıldığında portakal kabuğu gibi oluyorsa selülitlisiniz demektir. Üstelik zayıf ya da şişman olmanızın selülit için bir önemi yok. Çünkü uzmanlara göre selülit kişilerin hormonal veya dolaşımla ilgili bozukluklarından kaynaklanıyor. Peki selülite karşı ne yapmalı? Bu soruyu güzellik merkezlerine ve kozmetik firmalarına sorduk, farklı yanıtlar verdiler. Yepyeni bir yöntem
Bioritm'in selülit problemi olan kadınlara önerdiği yöntemler çeşitli. Bunlardan ilki sağlıklı zayıflama ve vücut biçimlendirme yöntemi olan infrafit. Vücuda dinlenirken bile yağ yakmayı öğreten infrafit'le, herhangi bir elektrik akımı, ürün veya ilaç uygulanmadan, enfraruj ışınları ve kas çalışmasına dayalı tamamen doğal yağ yakma yöntemleriyle bir ay içinde istenilen bölgede zayıflama sağlanıyor. Bunun yanı sıra selülitli bölgelere mezoterapi yöntemi ile yağ eritici ve dolaşımı hızlandırıcı solüsyonlar enjekte edilerek tedavide maksimum sonuç alınıyor.
Dolaşım bozukluğu ve buna bağlı olarak oluşan yağlardan kurtulabilmenin en sağlıklı çözümü ise infrafit ve mezoterapi ile birlikte de kullanılabilen LPG. Fransız buluşu LPG ile dokunun alt tabakalarının nefes alması sağlanarak oksijen üstteki yağlı tabakaya taşınıyor ve dolaşım bozukluğu tamamen çözülüyor.
Klassis Golf and Country Club bünyesindeki Thalgo Sağlık Çiftliği ise modern teknolojinin tüm imkanlarıyla müşterilerine üç günlük bir selülit paket programı sunuyor. Çiftlikte su jimnastiği, özel egzersiz, selülit giderici ve vücut sıkılaştırıcı özel yöntemlere kadar her şey düzgün ve sağlıklı bir cilde sahip olmanız için yapılıyor. Merkezin fiyatları ise şöyle; rasul 5 milyon 750 bin, klasik masaj 7.5 milyon, yosunlu yatak 9 milyon, thalgomince selülit maskesi 15 milyon lira. Baharda gel
Naturel Institute'den Ebru Görür müşterilerinin selülit tedavisine bahar aylarında başladığını ve yaz başına kadar bu tedaviye yoğun olarak devam ettiklerini söylüyor. Merkezlerinde selülit tedavisi için çeşitli yosun bakımları, parafin banyosu, cryotherapie (varis bakımı) yapılıyor. Bakımları genelde terleme yoluyla yaptıklarını söyleyen Görür şöyle devam ediyor: "Terleme ile vücuttaki zararlı toksinleri atmaktayız. Aynı zamanda rejim yapıldığı ve bol su da içildiği takdirde 10 seansta 2 kilo verebilir, her yerden toplam 15 - 20 santimlik bir incelme sağlayabilirsiniz."
Böyle bir incelmenin paket program fiyatı 150 milyon lira. Eğer ödemeyi peşin yaparsanız bir seans bedava bakım kazanıyorsunuz. Kremsiz olmaz
Eğer güzellik salonuna gidecek vaktiniz yoksa evde de kolayca bakım yapabilirsiniz. Özellikle de krem kullanarak.
Vichy, fazla şekeri selülitin bir nedeni olarak gösteriyor. Vichy uzmanlarına göre suyla dolu bir küveti hızlı ve etkili bir şekilde boşaltmak için tıpayı açarken musluğu da kapatmak gerekiyor. Aynı mantığı bölgesel fazlalıklar için de yürüten uzmanlar şekerin yağa dönüşmesini engellemek ve yağların stok boşaltma mekanizmasını harekete geçirmek için özel bir şeker emici kullanmışlar. Vichy Glucoblock'u bir ay boyunca günde iki kez kullandığınızda 8 günden itibaren diri ve pürüzsüz bir cilt, 21 günden itibaren portakal kabuğu görünümünde iyileşme, 28 günden itibaren belirgin bölgelerde incelme sağlanıyor. Fiyatı, 10 milyon 500 bin lira.
Biotherm selülit tedavisinde hızlı etki ve kalıcı çözümü Celluli - Zone adlı yeni ürünüyle müşterilerine sunuyor. Uygulamada masaj istemeyen krem düzenli kullanıldığında ciltteki iç dokuları kuvvetlendirip onarırken yağ birikmesini engelliyor, daha sıkı ve gergin bir cilde kavuşmanızı sağlıyor. Fiyatı ise 16 milyon lira.
Lancome'un Reflexe Contour'u düzenli bir kullanım sonucunda cildi portakal kabuğu görüntüsünden kurtararak inceltiyor ve sıkılaştırıyor. Hafif pembemsi krem cilde masaj gerektirmeden uygulanıyor. Fiyatı 12.5 milyon lira.
Avon'un yeni kataloğunda Anti - Cellulite Gel çeşitli meyve asitlerini ve bitki özlerini içeren, yağsız cilde çok çabuk nüfuz edebilen jel formunda bir ürün. Bu ürün cildin tonunu, sıkılığını ve görünümünü sadece 4 haftada değiştiriyor. Fiyatı 5 milyon 400 bin lira.
Clinique'in piyasaya sürdüğü Firm Believer 6 - 8 haftalık kullanımdan sonra selülitli cilde daha sıkı, pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor. Yağsız ve alkolsüz olduğu için tüm cilt tiplerine hitap eden ürünün fiyatı 12.5 milyon lira. Not edin
Naturel Institute
0212 287 52 22 / 257 63 61
Sündüs Güzellik Merkezi
0216 337 85 96
Klassis - Thalgo Sağlık Çiftliği
0212 748 46 40
Bioritm
0212 284 68 13 Basit önlemler
  • Bol su için.
  • Çay yerine bitki çayı için.
  • Kırmızı et yerine beyaz eti tercih edin.
  • Sebze yemeklerine ağırlık verin.
  • Porsiyonlarınızı küçük tutup, bol bol çiğneyin.