Ekonomi Vodafone’dan yeni iletişim platformu

Vodafone’dan yeni iletişim platformu

02.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vodafone Türkiye, zengin iletişim servisleri (Rich Communications Services-RCS) platformunu Türkiye’de kullanıma açtığını duyurdu.

Vodafone’dan yeni iletişim platformu

Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından oluşturulan, birçok operatör tarafından desteklenen ‘zengin iletişim servisleri’ platformu, tüm akıllı cihazlardan anlık fotoğraf, video, ses kaydı gibi zengin medya içeriklerinin paylaşılmasını sağlayan iletişim platformu görevi görüyor.

Paylaşım artacak

RCS platformu, kullanıcılara yüksek kaliteli ses aktarımı dışında mobil uygulama mağazalarından ücretsiz olarak indirilebilen ‘Vodafone Call+ ve Vodafone Message+’ uygulamaları ile hem arama öncesinde, hem de arama sırasında ve sonrasında olmak üzere birçok özelliği kullanma imkanı tanıyor. İki uygulama, Android ve iOS mağazalarından indirilebiliyor.
Zengin RCS platformunu Türkiye’de kullanan ilk ve tek operatör olarak tüm Vodafone abonelerini bu deneyimi yaşamaya davet eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, “RCS platformu, çoğu zaman şehrin ve iş hayatının yoğun temposunda aramalara cevap veremeyen ve farklı iletişim ihtiyaçlarını karşılayamayan kullanıcılarımıza avantaj sağlıyor. Abonelerin gelen aramaların önem derecesini bilmelerini, ararken fotoğraf, video gibi birçok içeriği alıp gönderebilmelerine imkan tanıyor” diye konuştu.