İstanbul Vodafone İstanbul Yarı Maratonu 'Altın Kategori'de Koşulacak

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu 'Altın Kategori'de Koşulacak

31.03.2017 - 16:15 | Son Güncellenme:

.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu Altın Kategoride Koşulacak

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kriterlerini yerine getiren Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, bu yıl itibariyle ’Altın Kategori’de (Gold Label) koşulacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda 30 Nisan Pazar günü Tarihi Yarımada’da koşulacak Vodafone 12. İstanbul Yarı Maratonu, dünyanın en iyi 10 yarı maratonu arasına girdi. 2014 yılından bu yana "Bronz Kategori"de koşulan, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kriterlerini yerine getiren ve başvurusu kabul edilen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, bu yıl itibariyle "Altın Kategori"de (Gold Label) koşulacak.

7 bin sporcu bekleniyor
Yenikapı Miting Alanı’nda başlayıp, Eyüp Feshane’den dönüşle yine aynı noktada son bulacak 21 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek Vodafone 12. İstanbul Yarı Maratonu’na yaklaşık 7 bin sporcunun katılması bekleniyor. Bu yıl Yarı Maraton, Çeyrek Maraton ve Business Maraton kategorilerinde koşulacak yarı maraton, dünyanın en düz ve hızlı parkurlarından birine sahip bulunuyor. Düzenlendiği yıllarda elit atletler tarafından rekor hedeflenerek koşulan ve tüm atletlerin büyük beğenisini toplayan yarı maraton, rakım farkı bulunmayan parkuru ile her koşucunun en iyi derecesini yapma imkanı sunuyor.

Kayıtlar 14 Nisan’da son
Vodafone 12. İstanbul Yarı Maratonu için sporcular 14 Nisan Cuma akşamına kadar www.yarimaraton.istanbul adresinden online kayıt yaptırabilecek. Bu tarihe kadar kayıt yaptıramayanlar, 28-29 Nisan tarihlerinde Bayrampaşa Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek Yarı Maraton Fuarı’nda geç kayıt yaptırabilecek.