İstanbul Vodafone Türkiye'den Sbü'ye Sanal Sunucu Hizmeti

Vodafone Türkiye'den Sbü'ye Sanal Sunucu Hizmeti

21.06.2017 - 11:02 | Son Güncellenme:

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin sunucularını bulut altyapısına taşıyan ve tek bir yerde toplayan Vodafone, üniversitenin iş süreçlerindeki verimliliğini yüzde 70 oranında artırdı

Vodafone Türkiyeden Sbüye Sanal Sunucu Hizmeti

İSTANBUL (AA) - Vodafone, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne sanal sunucu hizmeti sunmaya başladı. Üniversitenin sunucularını bulut altyapısına taşıyan ve tek bir yerde toplayan hizmet sayesinde kurumun iş süreçlerindeki verimlilik yüzde 70 arttı.

Haberin Devamı

Vodafone Türkiye'den yapılan açılamaya göre, uygulama, kurumlara ait bilgileri, uygulamaları ve IT bileşenlerini Vodafone Net Veri Merkezi'nde bulunan sunuculardan oluşan yedekli bulut altyapısı üzerine inşa ediyor.

Kurumlara özel disk alanı ile IP adresi, hafıza kapasitesi, uygulama ve konfigürasyon dosyalarına ekonomik tarifelerle ulaşma imkanı sağlayan sanal sunucu, ihtiyaca göre değişebilen kapasite özelliğiyle öne çıkıyor, sunucuları replike etme ve yedeğe alma imkanı tanıyor.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne sunulan bu hizmet sayesinde kurumun iş süreçlerindeki verimlilik yüzde 70 arttı.

- "Kurumları yarının teknolojileriyle donatmaya devam edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıldağ, sadece şirketlerin değil vatandaşlara doğrudan hizmet ulaştıran tüm kamu kurumlarının da dijitalleşmesi gerektiğine inandıklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

"Kurumların verimliliklerini artıracak birçok akıllı çözüm sunuyor, bu çözümler sayesinde kurumların iş yapış şekillerini iyileştiriyoruz. Bu kapsamda İş Ortağım çatısı altında sunduğumuz bu hizmetle SBÜ'nün farklı lokasyonlardaki fiziksel sunucularını bulut teknolojisini kullanarak sanal bir ortama taşıdık ve önemli bir oranda verimlilik artışı sağladık. Önümüzdeki dönemde de sunduğumuz akıllı çözümlerle kurumları yarının teknolojileri ile donatmaya devam edeceğiz."

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ise üniversitelerin kaliteli bir bilimsel çalışma ortamı yakalayabilmeleri için iyi bir teknolojik alt yapıya sahip olmaları gerektiğini belirterek, bunu sağlamak için bütün güçleriyle çalıştıklarını aktardı.

Üniversitede restorasyon süreci olduğundan bahseden Erdöl, "Bu süreçte hizmetlerde kesinti yaşanmaması ve hızla büyüyen üniversitemizin teknolojik alt yapı ihtiyaçlarının yeni teknolojilere uygun bir şekilde karşılanması adına Vodafone ile iş birliğine gittik. Bu iş birliği ile aynı zamanda siber tehditler karşısında güvenlik altyapımızı da güçlendirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.