Ekonomi Vodafone Türkiye’nin yeni başkanı Timuray

Vodafone Türkiye’nin yeni başkanı Timuray

06.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vodafone Türkiye’de yeni yönetim kurulu belirlendi. Firmanın son yaptığı Olağanüstü Genel Kurulu’ndaki seçime göre, Vodafone Grubu Afrika, Ortadoğu, Asya, Pasifik (AMAP) Bölge CEO’su Serpil Timuray, yönetim kurulu başkanı oldu.

Vodafone Türkiye’nin yeni başkanı Timuray

Vodafone Türkiye’de 2006 yılından bu yana Hukuk, Sözleşmeler ve Kurumsal Güvenlikten Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı ve 2012 yılından bu yana yönetim kurulu başkan vekilliği görevini yürüten Selçuk Karaçay, yeni dönemde yine yönetim kurulu başkan vekili olarak seçildi. 19 Eylül itibariyle Vodafone Türkiye CEO’su olarak görevine başlayan Colman Deegan ise, yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. Vodafone Grubu AMAP Bölgesi Finans Direktörü olan John Otty ile Vodafone Grubu AMAP Bölgesi İnsan Kaynakları Direktörü Gianluca Ventura da yeni yönetim kuruluna seçilen diğer isimler oldu.
‘Yatırımlara devam’
Vodafone Türkiye’nin gelecek dönemine liderlik edecek yeni yönetim kurulunun güçlü ve deneyimli bir kadrodan oluştuğunu ve uluslararası ile yerel tecrübe sentezini yapacak birikime sahip olduğunu belirten Timuray, bu sayede Vodafone Türkiye İcra Kurulu’na daha da güçlü bir destek sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Timuray, “Ankara’da başbakanımızla bir araya gelen Vodafone Grubu CEO’su Vittorio Colao’nun da belirttiği gibi, Vodafone’un Türkiye pazarına olan güven ve bağlılığı sürüyor. Türkiye’nin potansiyeline inanıyor ve buradaki varlığımızı uzun soluklu olarak değerlendiriyoruz. Yatırımlarımıza aynı hız ve kararlılıkla devam edeceğiz. Vodafone Türkiye’nin başarılı performansını yeni yönetim kurulumuzun desteği ve katkısı ile yeni dönemde daha da yükselteceğimize inanıyorum” dedi.