Kültür Sanat Volkan Yırtıcı’nın ikinci albümü 'DÜŞÜN'

Volkan Yırtıcı’nın ikinci albümü 'DÜŞÜN'

24.02.2016 - 14:35 | Son Güncellenme:

TNK, Zakkum, Nükleer Başlıklı Kız gibi pek çok önemli sanatçı ve grubun prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü yapan Volkan Yırtıcı’nın ikinci albümü 'DÜŞÜN' 3 Adım Müzik etiketi ile müzikseverlerle buluşuyor.

Volkan Yırtıcı’nın ikinci albümü DÜŞÜN

10 şarkıdan oluşan, beste ve düzenlemeleri Volkan Yırtıcı'ya, sözleri Berna Güzey'e ait olan albüm, ağırlıklı olarak rock tarzında ve gitar performansları ön planda tutulmuş.

Haberin Devamı

Prodüktörlüğü Volkan Yırtıcı'ya ait olan 'DÜŞÜN'de, yaylı enstrümanlardan, perküsyonlara, teknolojik seslerden çeşitli Türk enstrümanlarına ve motiflerine kadar çok sesli bir yapı söz konusu. Kayıt ve miksler Detay Müzik Stüdyolarında gerçekleştirilmiş, mastering ise Çağlar Türkmen’ e ait.
Ferman Akgül'ün bir şarkıda konuk olduğu albümde en çok titizlenilen konu, klişelerden kaçınmak olmuş. "DÜŞÜN', herhangi bir yaş grubu, kişi, kitle kaygısı gütmeden, içinde herkes için bir şeyler saklı, keşfedilmeyi bekleyen bir çalışma.

Albümün ilk klibi Gülenler Ağlayanlar şarkısına Don Kişot Yapım tarafından Dilek Keser ve Ulaş Güneş Kaçargil yönetmenliğinde iki gün süren bir çalışma sonunda Tekirdağ(Kumbağ), Çanakkale(Gelibolu, Geyikli, Üvecik, Yeniköy) bölgelerinde çekildi…

Haberin Devamı

Çocukluk yıllarında gitar çalarak müziğe başlayan Volkan Yırtıcı, Erkan Oğur’ un da bir şarkıda eşlik ettiği enstrümantal rock tarzındaki ilk albümü 'Yanlış Notalar’ ı 2007 yılında yayınlamıştır. Volkan Yırtıcı; "Yanlış Notalar" ardından verilen bu uzun aranın sebebini; üretmek için tekrar yaşamak ve gözlemleme ihtiyacından kaynaklandığını açıklıyor... Yani kısaca taşmak için önce dolmak gerektiğini vurguluyor albümü oluşturanlar... Bazen beş dakikaya bir hayatı sığdırabilen duyguları, bazen yıllara yayılan tek bir an’ ı, kızgınlıkları, gülümsetenleri bir hevesle derleyip müzikle yansıtmaya çalıştıklarını belirtiyorlar “DÜŞÜN” albümünde…