Otomobil Volkswagen, Beetle modelini elektrikli üretebilir

Volkswagen, Beetle modelini elektrikli üretebilir

04.07.2018 - 13:28 | Son Güncellenme:

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Beetle modeli için bazı yenilikler getirebilir. Beetle'ın satış oranı düştüğü için şirket kısa zaman içerisinde seriyi sonlandıracağını açıkladı. Fakat son çıkan haberlere göre Volkswagen, 4 kapılı ve tamamen elektrikli bir Beetle üzerinde çalışabilir. İşte tüm detaylar...

Volkswagen, Beetle modelini elektrikli üretebilir

Volkswagen Beetle’ın satışları düşmekte olduğu için kısa zaman içerisinde sonlanması bekleniyor. Volkswagen, bilindiği üzere an itibariyle Golf 8 üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor. Bu esnada Beetle ile ilgili bazı söylentiler de ortaya çıktı. Söylentilere göre, Volkswagen 4 kapılı ve tamamen elektrikli bir Beetle şeklinde gelebilir.

Haberin Devamı

Bu söylentinin kaynağı olarak ise Volkswafgen başkanı Herbert Diess ve markanın tasarım şefi Klaus Bischoff'un bazı açıklamalarından elde edilen ipuçları gösteriliyor. Çünkü her iki yetkili de elektrikli bir Beetle'ın gerçekleşebileceğini, fakat ondan önce daha önemli modellerin elektrikli versiyonlarının gerçekleşmesi gerektiğini açıklamışlardı.

Bischoff şimdiden olası bir 4 kapılı Beetle tasarımı hazırlıyor olabilir. Fakat bu tasarım hazırlanmış olsa bile VW'nin böyle bir aracı üretmesi iki veya üç yıl civarında bir süre alacaktır. Bu süreye kadar da VW'nin mevcut modellerini elektriklendirileceği düşünülüyor.

Eğer elektrikli Beetle, Volkswagen yetkililerinden üretim için onay alacak olursa, firmanın elektrikli otomobiller için hazırladığı yeni ve akılcı MEB platformu üzerine geliştirileceği öngörülebilir. Bu platform da araçlara geniş bir iç hacim sunması ile öne çıkıyor.