Otomobil Volkswagen, Scirocco ve Beetle'a halef getirmeyebilir

Volkswagen, Scirocco ve Beetle'a halef getirmeyebilir

09.05.2017 - 09:55 | Son Güncellenme:

Volkswagen Beetle ve Scirocco, yolun sonuna gelmiş olabilir. Giderek yaşlanan modellerin satışları oldukça düşük. Dieselgate sonrasında tasarruf arayan Wolfsburglu marka, bu ikiliyi üretimden kaldırabilir.

Volkswagen, Scirocco ve Beetlea halef getirmeyebilir

VW yönetim kurulu üyesi Arno Antlitz, Autocar'a verdiği röportajda "Beetle ve Scirocco, çekici ve duygusal araç sınıfında yer alıyor ancak bu tür araçlar her zaman yeni bir nesile geçmez." dedi.

Haberin Devamı

Bu söylentiye göre Beetle Convertible, sabit tavanlı kardeşine göre daha çok sattığı için hayatını sürdürebilir. Ancak bu durum tüm pazarlar için geçerli değil. Amerika Birleşik Devletleri'nde satışlar 3,096'ya 2,309 standart model lehinde. Geçtiğimiz yıl aynı ülkede durum 9,380'e 5,387 idi.

VW Grubu, Beetle'ın üretimini durdurmayı uzun bir süredir değerlendiriyordu. Dieselgate skandalının patlak vermesinden önce de düşük satış performansı sergileyen aracın yeni neslini üretmenin mantıklı olup olmadığı üzerine düşünülüyordu.

Tasarruf etmek için her yolu arayan Alman otomotiv devi, son çıkan iddialara göre motosiklet üreticisi Ducati'yi satmayı planlıyor. Rivayete göre potansiyel müşterileri ve onların markaya ilgisini ölçen VW Grubu, henüz bu markayı satıp satmama konusunda nihai bir karara varmamış. Audi, 2012 yılında Ducati'yi 395 milyon $ (günümüz kuruyla yaklaşık 1.4 milyar TL) karşılığında satın almıştı.

Haberin Devamı

Kaynak: Autocar